Witam :)
Mam zamiar kupić i samodzielnie wymienić filtr paliwa,myślałem o Boschu. Znawców tematu proszę o krótki instruktarz jak i co mam robić żeby nic nie uszkodzić z braku wiedzy...
Z góry dziekuje za rady. :]
Witam :)
Mam zamiar kupić i samodzielnie wymienić filtr paliwa,myślałem o Boschu. Znawców tematu proszę o krótki instruktarz jak i co mam robić żeby nic nie uszkodzić z braku wiedzy...
Z góry dziekuje za rady. :]
Filtr jest mniej więcej na wysokości słupka środkowego w połowie auta po stronie kierowcy ( o ile dobrze pamiętam :D ) ;) Oczywiście pod autem :D Odkręcasz tam osłony plastikowe i zobaczysz srebrną puszkę :) Dalej to już dość oczywiste. W miejsce starego filtra montujesz nowy :) Uważaj żeby za dużo benzyny sobie nie rozlać jak będziesz zdejmować przewód paliwowy bo szkoda ;D
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Damian on ma 740D ! Filtr Boscha 1 457 434 324 wymiana raczej prosta, ale nie zapomni zalać nowego filtra.
Zalej go ON obowiązkowo!!! W dieslach filtry z reguły są łatwo dostępne od góry choć nie wiem czy przy 4.0d też. Odkręcić go jest bardzo ciężko więc będzie trzeba użyć siły! Nie rozwal czegoś ;)
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
czy ktoś chociaż wie jak się zalewa filtr w aucie z CR ? wysysając się przeciąga a nie zalewa
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !
Nie wiem... ja zalałem i było dobrze, pompka popchnęła zalewając przewody i zapalił na dotyk
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Niewiem czy 4litry ma pompke elektryczna czy nie ale jak jest to niema potrzeby zalewac recznie tylko kilka razy zapłonem ale jak niema to jakis kubelek z On i heja:)
Oj :xZamieszczone przez ArekLand
Ale jakby ktoś w benzynie wymieniał to będzie wiedział :D
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Jakie zalewanie filtra?
Dajcie spokój. Sprawa prosta. Wymienić, włączyć zapłon, poczekać chwilkę i brzdęk!
Nic się złego nie dzieje a filtr sam się napełni. W Common Rail pomp jest wystarczająco dużo i nie ma kłopotu.
Nie ma co bić piany
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Mój przypadek z ostatniej wymiany filtra paliwa dowodzi jednak, że suchego filtra nie powinno się zakładać. Otóż tak mi zrobili "mechaniory"... (ja niestety stałem na zewnątrz i nie dopilnowałem sprawy) i auto nie chciało odpalić. Zamordowałem aku, a układ paliwowy i tak się nie przepchnął, zapowietrzył się. Dopiero odkręcanie przewodów paliwowych i po kolei odpowietrzanie dało efekt.
Aby uniknąć ewentualnych niespodzianek radzę zalać nowy filtr ropą i dopiero założyć. Ja na pewno następnym razem tak zrobię!
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!