Moje pytanie moze byc glupie ale naprawde nie wiem jak sie wlacza to mycie intensywne lam przednich moze mi podpowiecie sorrki za takie pytanie ale od tyg jestem posiadaczem 7er
moje bmw to 1999r po lifcie 730d
Moje pytanie moze byc glupie ale naprawde nie wiem jak sie wlacza to mycie intensywne lam przednich moze mi podpowiecie sorrki za takie pytanie ale od tyg jestem posiadaczem 7er
moje bmw to 1999r po lifcie 730d
Tak jak masz uruchamianie spryskiwaczy szyby przedniej- do siebie, to jest też przycisk skierowany w stronę kierownicy i to właśnie jest intensywne mycie.
Pozdrawiam
krzyniuq, pomieszałeś dwa pojęcia. Intensywne mycie to dodatkowy zbiorniczek, a spryskiwacze lamp to dodatkowa pompka w zbiorniku zasadniczym. Spryskiwacze lamp włącza się tak jak spryskiwacze szyby, pociągając do siebie dźwignię wycieraczek. Włączają się one co kilka pociągnięć dźwigni (nie za każdym razem). Intensywne mycie włącza się przyciskiem na manetce wycieraczek (oznaczony literą "S").
Dzieki wielkie Sylwekk za podpowiedz
Mycie lamp włącza się gdy włączamy mycie intensywne i dodatkowo za piątym razem mycia szyby przedniej.
Pozdrawiam
I jako uzupełnienie dodam, że czas pobierania płynu ze zbiornika intensywnego mycia jest wprost zależny od czasu przytrzymania włącznika "S".Zamieszczone przez sylwekk
Intensywne mycie zawsze wyzwala wycieraczki i standardowy spryskiwacz, dlatego niezależnie, czy użyjemy klawisza "S" czy standardowego sposobu, od czasu do czasu włączy się mycie lamp (warunek - światła muszą by włączone).Zamieszczone przez ROBERTO
lampy??Zamieszczone przez sylwekk
Poprawiłem.
to by tlumaczylo wieczne napelnianie tego zbiornika,... ostatnio nie wylaczam swiatel a i lubie miec czysta szybe.. a wiec juz wszystko jasne :D
swoja droga te spryskiwacze swiatel mega fajnie wyglada jak sie wlaczaja :D