A tak z ciekawości - jaką ustawiasz temp przełączania ?
A tak z ciekawości - jaką ustawiasz temp przełączania ?
xsilver zależy od konfiguracji i pojazdu i nogi klijenta :)
od 15 do 40 stopni
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !
Fizyki nie oszukam i ameryki też pewnie nie odkryję ale pewne działania mogą podnieść efektywność pracy instalacji lpg. Na razie Nikoś trochę zmodyfikował mi instalkę według własnych pomysłów - choć jeszcze wszystko nie skończone bo gdzieś śsie lewe powietrze. Jak wszystkie standardowe elementy będą dobrze ustawione (i zmierzę spalanie) to następnie zrobię dodatkowe modyfikację po swojemu. Może to komuś w przyszłości pomoże a może podsunie pomysł na coś jeszcze. :D :D :D
Kombinuj.... Ja na razie nie mam problemu LPG, ale chętnie będę się przyglądał tematowi. Wprawdzie postem powyżej lekko sobie zaprzeczasz, ale każda inicjatyw, niezależnie od powodzenia mile widziana ;)
Jak wszystko usprawnisz to zapomnisz o problemach i przestaniesz kombinować.
Więc Tak
Został zmodyfikowany reduktor przed ciśnienie spadało z 1,3 na 0,4
po z 0,95 na 0,90 bara
Dysze Zostały zmniejszone z 2,6 na 2,2
Wtryski skalibrowane skoku z 0,51~0,59 na 0,40 mm
niestety problem jest z 5 i 6 garnkiem rozjedzają się czasy wtrysków na 2 sekcji na benzynie minimalnie na gazie bardziej
poprawki trwają
![]()
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !
Dlaczego zaprzeczam? A tak jeśli chodzi o diesla to braciak jeździ dostawczym Iveco i poważnie rozważa założenia takiego dodatkowego podgrzewacza.Jednym z motywów jest lpg ale wcale się nie obrażę na moje auto jeśli w zimie będzie leciało ciepłe powietrze zamiast po 7-8 min np. po 2-3min. Nawet jeśli będzie to kosztowało odrobinę benzyny to i tak wcześniejsze przełączenie na gaz to zrekompensuje z nawiązką - w sumie to u mnie nie ma np. podgrzewanych siedzeń z czego bym pewnie korzystał zimą więc i tak na poprawienie komfortu zużywałbym prąd.
Sylwekk - jak już mógłbyś odrobinę pomóc to może podpowiesz czy w skrzynce z bezpiecznikami pod maską znajdują się jakieś doprowadzone fabrycznie przewody prądowe a nie są one wykorzystane z racji uboższego wyposażenia. Bo samo podłączenie takiego podgrzewacza już rozpracowałem (przekaźniki, wyłącznik normalny i termiczny i drobiazgi - w sumie całóść około 100 pln więc nic wielkiego nawet jak by był niewypał) ale skąd wziąć zasilanie - bateria z tyłu - całe auto trzeba by bobrować.
Zobacz na to - http://www.allegro.pl/item818416124_...ieci_230v.html
Kolega to ma i fajna sprawa ( oczywiście ma wady , ale działa )
Otwórz skrzynkę z bezpiecznikami i popatrz, gdzie nie ma bezpieczników a jest pojedyncza wsuwka. Jak odnajdziesz w spisie zastosowanie dla takiego nieistniejącego bezpiecznika, to będziesz wiedział, czy jest na nim napięcie przez cały czas czy tylko po przekręceniu stacyjki. Dodatkowo polecam studium WDS.Zamieszczone przez grześ73
No tak, z zewnętrznym źródłem zasilania to nabiera sensu... Żeby jeszcze było wzbogacone jakąś pompką.... Wtedy nie musi się bardzo rozgrzewać a dość szybko i skutecznie ogrzeje płyn.Zobacz na to - http://www.allegro.pl/ite...sieci_230v.html
Kolega to ma i fajna sprawa ( oczywiście ma wady , ale działa )
Można też z tego podpiąć zasilanie do pompki od elektrozaworów - i bedzie śmigać jak złoto !