Wiku, a jakie auto polecasz kupować na gorąco i bez głowy?? ;)Zamieszczone przez wiku
Tak serio to ryzyko kupienia padliny w TDS-ie jest spore, ale koszt naprawy padalca nie wyczyści tak portfela jak naprawa dobitego 3.0D....
Wiku, a jakie auto polecasz kupować na gorąco i bez głowy?? ;)Zamieszczone przez wiku
Tak serio to ryzyko kupienia padliny w TDS-ie jest spore, ale koszt naprawy padalca nie wyczyści tak portfela jak naprawa dobitego 3.0D....
ja ciedawno przerobilem poszukiwania 4,4 manual i naprawde jest ciezko. nie dosc ze malo, to to co w pl sie pokazywalo to najczesciej dosc biedne wersje i najczesciej z gazem. po pol roku poszukiwan w koncu trafilem na mobile cena troche ponad 21000 pln do tego 3k za sciagniecie go bo niestety na drugim koncu niemiec stal :( i 3k wszystkie oplaty i rejestracja i co ciekawe tylko 790 zl za OC - bez znizek - nie mam doplat za wiek itd ale znizek brak (w promocji z NNW na 15k na mnie).
tak wiec to juz 28k zl.
w pl na moto i innych portalach widzialem od 18k ale najczeciej cos z nimi bylo nie tak - skrzynie, uderzony albo stan idealny przebieg 180k i 19k zl - ale takiego bym naprawde sie bal kupowac bez pelnej diagnostyki w BMW (albo dobrego znajomego mechanika) troche ponad 400 zl z tego co pamietam kosztuje.
tak wiec do 20k 4,4 manuala nie polecam. bo jak ktos wiec ze jego auto jest faktycznie w stanie dobrym to nie sprzeda go w cenie bitego albo uszkodzonego.
ja swojego 4,4 manuala nie szukałem sam się trafił , dopiero po zakupie dowiedziałem się jaki to ciężki temat :)
kolega szuka już 5 miesiąc i albo pogodzi się z automatem albo poczeka aż mi się zechce sprzedać szałas bo temat okazuje się nie odnalezienia
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !
4.4 to nie na mój portfel ;)
Damn....to pod moją nogą 2.8 paliłby w granicach 10 - 9,5 litrów??? :galy:Zamieszczone przez Zdzira 850I
To moją poprzednią Prelką mimo, że manual i 4 cylindry poniżej 10 litrów zejść nie mogłem...
No chyba, że moje 3.0 spala jakoś nie normatywnie mało??
W M60 pali spokojnie ten 1-2 litrów więcej z prostego powodu to starszy silnik od M52 konstrukcyjnie, cięższy większej mocy i momentu a to wszytsko woła pić sam moment odpalenia V8 jest dużo gorszy na zimno to jest już 8 cylindrów :) 2,8 ma mniej cylindrów jest lżejsze, mniejsza moc i moment ( ale w lżejszym aucie radzi sobie tak prawie samo ). Jechałem 730i, jechałem 728i różnic po za spalaniem nie czułem od 2,8 odczuwalnie mocniejsze jest dopiero moje 3,5 i wzwyż
No Ja porównania niestety nie mam. Może na jakimś zlocie uda się zobaczyć, czy faktycznie różnic brak. Jest za to jedna zasadnicza różnica dotycząca tych samochodów - 3.0 to już dźwięk V8 :D.
Co do spalania to przypuszczam, że V8 powinno spalać więcej, po prostu nie sądziłem, że 2.8 w 7'mce może w jeździe miejskiej (70/30 w stosunku do trasy) zejść poniżej 10 litrów. W końcu to ciężkie auto i te R6 jednak musi się tam trochę napracować ;)
2,8 musi się tak samo napracować jak 3,0 V8 w końcu dzieli je aż 10Nm :) do tego M52 osiąga max moment niżej :)