Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 25

W±tek: Mercedes z takim przebiegiem,u nas nie do pomy¶lenia

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar marek1132
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa

Mercedes z takim przebiegiem,u nas nie do pomy¶lenia

Gdyby to auto zosta³o sprowadzone do naszego kraju,ju¿ by pewnie mia³o 170 ty¶ km,a tu proszê i jeszcze nie¼le siê trzyma :
    http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vq3cfdbbrecc

Dyskutowali¶my chwilê na katowickim spocie na temat trwa³o¶ci W124 i tym podobnych meroli. I jak bardzo by¶my nie lubili tej marki, to trzeba przyznaæ ¿e te ich stare klekoty, o ile siê o nie nale¿ycie dba³o, to by³y nie do zajechania. Bañka czy dwie to ¿aden problem. Przynajmniej sprzedaj±cy nie usi³uje ukryæ stanu faktycznego. Je¶li fura by³a regularnie serwisowana (oleje itd), to sam bym sobie wola³ kupiæ takiego co ma milion i przejechaæ nim drugi ni¿ braæ co¶, co ma niby 300ty¶, a tak na prawde ma jeszcze jedynkê z przodu i przez ostatnie 7 lat nie widzia³ serwisu :]
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Panowie ,mój TDS ma na liczniku prawie 430 tys ,ile ma naprawde nie wiem ,mo¿e ma i tyle co na liczniku ,a na cylindrach ma slady honowania w fabryce :)

Jak siê dba to siê ma. Na lata. A o honowaniu nie chcê nawet s³yszeæ. Jak siê zapyta³em mechanika kiedy bêd± wyci±gaæ z auta silnik do honowania to siê mnie zapyta³ "a po co go wyci±gaæ?" Nie wiedzia³em czy go zastrzeliæ czy siekier± zaciupaæ :]
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    750iL
    Sk±d
    wroc³aw
    Cytat Zamieszczone przez Jey
    Jak siê dba to siê ma. Na lata. A o honowaniu nie chcê nawet s³yszeæ. Jak siê zapyta³em mechanika kiedy bêd± wyci±gaæ z auta silnik do honowania to siê mnie zapyta³ "a po co go wyci±gaæ?" Nie wiedzia³em czy go zastrzeliæ czy siekier± zaciupaæ :]
    nie wiedzialem ze na codzien jestes uzbrojony po zeby ;D
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Cytat Zamieszczone przez szwed_kaskader
    Cytat Zamieszczone przez Jey
    nie wiedzialem ze na codzien jestes uzbrojony po zeby ;D
    . Na spocie nic nie zauwa¿y³em ;D

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    by³o e32 m60, teraz po¿yczam matiza od ¿ony
    Sk±d
    Kraków
    A wracaj±c do tematu, to kiedy¶ ogl±da³em dokument o pewnym taksiarzu z Aten i jego klekocie.

Kupi³ merolka jak mia³ ok. 320kkm na liczniku, i jako taksówkarz w Grecji nakrêci³ nim....bagatela... do 4,2mln km.
    Auto w pe³ni sprawne odda³ do jakiego¶ tam muzeum motoryzacji w Atenach - co ciekawe moja kole¿anka siedzia³a w tym aucie w owym muzeum.

z kolei s±siad mojego kolegi jeszcze w 98r. sprowadzi³ z niemiec sobie "miecia" z przebiegiem 1.2mln, nakrêci³ nim ok. 300tys na (niestety) oleju opa³owym, bo wtedy kosztowa³ 30% tego co ON i sprzeda³ ca³ekiem sprawnego.

Wiêc mamy tu dowód, ¿e kiedy poczciwe porz±dne fury robili jeszcze ludzie z pasj±, a nie ksiêgowi wys³u¿aj±cy siê na chinolach, to i auta by³y, a nawet do tej pory s± nie do zajechania.
    Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    nakrêci³ nim ok. 300tys na (niestety) oleju opa³owym, bo wtedy kosztowa³ 30% tego co ON i sprzeda³ ca³ekiem sprawnego.
    Masz racjê w tamtych latach olej opa³owy by³ suchym i nieuszlachetnionym paliwem. Skoro go¶æ je¼dzi³ i nie posz³a mu pompa to znaczy, ¿e wiedzia³ jak to ugry¼æ i dodawa³ sam jakie¶ interesuj±ce komponenty :)
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    by³o e32 m60, teraz po¿yczam matiza od ¿ony
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    (niestety) oleju opa³owym, bo wtedy kosztowa³ 30% tego co ON i sprzeda³ ca³ekiem sprawnego.
    Masz racjê w tamtych latach olej opa³owy by³ suchym i nieuszlachetnionym paliwem. Skoro go¶æ je¼dzi³ i nie posz³a mu pompa to znaczy, ¿e wiedzia³ jak to ugry¼æ i dodawa³ sam jakie¶ interesuj±ce komponenty :)
    W rzeczy samej - dodawa³ jakiego¶ dodatku, ale ju¿ nie pamiêtam co to by³o, w sumie mnóstwo ludzi je¼dzi³o na tym "czym¶".
    Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Do ojca mojego do pracy przyje¿d¿a kole¶ W124 200D(kiedy¶ auto mojego ojca) i w chwili obecnej ma 117tys(licznik d³u¿szy czas juz nie nabija km wiec ma za pewne wiêcej) przebiegu tyle ¿e licznik krêci drugi raz czyli daje 1 117 000km :) Dodam ¿e u nas te¿ parê lat licznik nie chodzi³ :hah: Generalnie auto w kiepskim stanie chod¼ nie tak dawno by³o ca³e malowane...

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •