Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 122

Wątek: Zła praca silnika M62 po ostrej jeździe

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Zmieniaj więc uszczelki - Cewki powycieraj , dla spokoju jakimś odtłuszczaczem pryśnij - np. płyn do mycia okien z alkoholem (pryskaj na końcówki nie w gardło ). Wypłucze to ładnie i wystarczy - one nie muszą być jakieś hermetyczne - ważne aby dobrze przewodziły i pozbądz się śladów oleju.

Zmywacz do hamulców też odtłuszcza ale troszke szkoda nim pryskac po gumie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Witam

30 min temu rozebrałem wszystko jeszcze raz zero śladu oleju z pod uszczelek , ale na cewkach było troche oleju ale minimalnie , wyczściłem wszystko jeszcze raz i zero efektów dalej problem ten sam ....... więc co może być nie tak ? Panowie a co ile wymienia się separator oleju ?

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Cytat Zamieszczone przez pasjonat
    Panowie a co ile wymienia się separator oleju ?
    Tego Ci nie powiem. Ale na pewno wymień najpierw uszczelki, cewki (nie dwie tylko wszystkie bo mają zbliżoną żywotność) i świeczki. Sprawdzałeś błędy? Być może winna jest któraś (albo obie) sonda, ale tego dowiesz się po podłączeniu do komputera. Podejrzewam że wyskoczy cała długa lista błędów.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez ginspirations
    Panowie a co ile wymienia się separator oleju ?
    Tego Ci nie powiem. Ale na pewno wymień najpierw uszczelki, cewki (nie dwie tylko wszystkie bo mają zbliżoną żywotność) i świeczki. Sprawdzałeś błędy? Być może winna jest któraś (albo obie) sonda, ale tego dowiesz się po podłączeniu do komputera. Podejrzewam że wyskoczy cała długa lista błędów.
    Byłem umówiony na diagnostyke ale nie pojechałem . Kiedy zobaczyłem zalane świece i cewki olejem pomyślałem że problem rozwiązany a tu nadal mam problem ...
    Z nowości które zauważyłem to jest to że kiedy jade bez gwałtownych zmian obrotów to silnik się nie telepie a i obroty są ok , ale kiedy muszę mu dać kopa i musze zatrzymać się na światłach to cały się telepie , nie pali na wszystkie cylindry i nie chce się wkręcać na obroty .

PS. Możliwe że sonda-y mogą robić takie jaja ?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Kolego Pasjonat powiem Ci że masz podobne objawy jak mój silnik miał, z tym że mój kopcił ostro. Ale to już inna sprawa.

Druga rzecz to że Olej mineralny to profanacja dla tego silnika i takie jest moje zdanie.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek
    Kolego Pasjonat powiem Ci że masz podobne objawy jak mój silnik miał, z tym że mój kopcił ostro. Ale to już inna sprawa.

Druga rzecz to że Olej mineralny to profanacja dla tego silnika i takie jest moje zdanie.
    A co było nie tak w Twoim przypadku ??

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek

A co było nie tak w Twoim przypadku ??
    Dużo rzeczy, ale nie mówie że u Ciebie jest to samo, mój silnik już dogorywał ale go zreanimowałem i dostał drugie zycie. Proponuje Ci sprawdzic kompresje na wszystkich cylindrach moze Twoj silnik ma stan zapalny :-)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Sprawdze chodz watpie że coś z kompresją nie tak . Wiem że jeśli jade płynnie bez gwałtownego przyspieszania to super silnik chodzi obroty takie jak powinny być żadnego telepania , ale kiedy daje mu buta to zaczyna się wszystko od nowa czyli obroty spadają i cały się telepie nie chodzi na wszystkie cylindry .... Podłącze go pod kompa i sprawdze co tam nie halo , możliwe że sondy mogą robić takie problemy ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    bitek zapomniałeś że twój silnik został dobity przez olej mineralny

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez NikosWariat
    bitek zapomniałeś że twój silnik został dobity przez olej mineralny
    Nikoś i po co mi przypominasz? :D Mój silnik już dawno zapomniał co to olej mineralny :-) Ale tak masz rację zajechał go olej mineralny.. a druga rzecz osoba która go skatowała na oleju mineralnym którego parametry ... źle który w ogóle nie ma parametrów dla naszych silników.

Uprawnienia umieszczania postów