Więc ja zrobiłem na 15W40 około 150 tys , więc chyba olej nie jest winien złej pracy silnika ?Jestem umówiony na diagnostyke , zobaczymy co wyjdzie .
Więc ja zrobiłem na 15W40 około 150 tys , więc chyba olej nie jest winien złej pracy silnika ?Jestem umówiony na diagnostyke , zobaczymy co wyjdzie .
to napewno nie wina oleju.Panowie ja bym proponował nie odzywać sie na tematy o których nie macie pojecia bo osmieszacie sie tym co piszecie ... najlepszy jest ten z awatarem tdi .
Pietrek jak masz coś dla mnie to pisz śmiało a nie lejesz wodę
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !
Panowie Pietrek i NikosWariat, sprawy prywatne na PW!
No właśnie Sylwku niech piszę na pw
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !
Witam
Dziś postanowiłem wymienić świece , kiedy rozkręciłem cewki okazało się że 6 i 8 cylinder tzn. cewki i świece zalane są olejem , wyczyściłem wszystko benzynką ekstracyjną , nie mogłem dokładnie wyczyścić cewek bo nie miałem spreżonego powietrza , złożyłem wszystko do kupy przejechałem ok. 5 km. wszystko super autko chodzi jak należy , super przyspiesza i jest elastyczne , a dodatkowo obroty wróciły do normy . Ale kiedy zaczymałem się na światłach silnikiem lekko zaczeło telepać i znowu problem wrócił ...
Teraz moje pytanie czym najlepiej wymyć cewki z oleju żeby to wszystko działało jak należy ? czy może jednak cewka i świece po takiej kompieli w oleju już całkowicie padły ?
Najpierw zmień uszczelki pokryw zaworów - jakoś ten olej na świecach musiał się znaleźć :)
Wtedy zobaczysz jak auto się zachowuje - jeśli nadal będzie lipa wtedy zabierasz się za świece i cewki.
Uszczelki już zamówione . Ale nie możliwe jest żeby po 5 km olej znowu zalał cewki i świece tak szybko ?Zamieszczone przez Neuf
Czym najlepiej wymyć cewki z oleju ?
Od góry olej raczej nie naleciał ... Cewki też są bez oleju - Świeca też oleju nie puszcza ...
Przyjrzyj się jeszcze raz tym uszczelkom pokrywy zaworowej - zmień także te w środku elementy. Innej przyczyny nie widzę :)
http://bmwfans.info/parts/catalog/E3...er_head_cover/
2 cewki i 2 swiece byly zalane olejem dosc mocno , teraz nie wiem jak je dokladnie wymyc i czym ? uszczelki sa na 10000 % do wymiany i je juz zamowilem .Zamieszczone przez Neuf