Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 21 do 30 z 122

W±tek: Z³a praca silnika M62 po ostrej je¼dzie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    E38 740 Manual
    Sk±d
    Warszawa
    falowanie obrotów jak najbardziej tak jak hydrauliczne popychacze ledwo ¿yj± to ka¿dy zawór otwiera siê inaczej , ka¿dy cylinder ma inne nape³nianie to telepanie normalne , wiem to z do¶wiadczenia po krêceniach siê na rondach itp :) ogólnie najd³u¿ej da siê je¼dziæ zanim hydraulicznie popychacze odmówi± pos³uszeñstwa na Motulu 10w60 , potem na EDGE 10w60 , obydwa oleje maj± bardzo dobre w³a¶ciwo¶ci czyszcz±ce wiec jest szansa , ¿e po tym mineralnym syfie uratuj± silnik

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, je¶li Cie wyprzedzam, to nie dlatego ¿e chce siê ¶cigaæ, ale dlatego ¿e ¶mierdzi !

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    740iA e-32
    Sk±d
    Rawicz Wlkp
    Blog
    1
    nie wiem czy wiesz ale to NGK id± w fabryce BMW na pierwszy monta¿ :) I jest to cena platynowych ¶wiec 4 elektrodowych w koñcu wiem co mam w aucie :)

Jak je¼dzisz d³u¿ej na tym syfie co masz w silniku to czasem mo¿e ju¿ byæ za pó¼no ale najm±drzejsza próba ratowania go to pó³syntetyk jak napisa³ Niko¶ ja przechodzi³em na wet z pó³syntetyka na pe³ny syntetyk Castrol Edge Sport 0W-40 :) Wiêc najszybciej p³ucz i lej to co niko¶ zaleci³

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    E38 740 Manual
    Sk±d
    Warszawa
    Zdzira 850I ale 10W60 to full syntetyk , z ca³ym szacunkiem ale nie jest to pól syntetyk

a ¶wiece polecam DENSO , a NGK tylko made in japan a nie made in france

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, je¶li Cie wyprzedzam, to nie dlatego ¿e chce siê ¶cigaæ, ale dlatego ¿e ¶mierdzi !

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    BMW
    Sk±d
    Polska
    Panowie je¶li chodzi o falowanie obrotów to poruszaj±c siê w mie¶cie obroty s± raz 700-750 a czasami spadaj± na 500-450 , dodatkowo kiedy stoje na ¶wiat³ach silnikiem lekko telepie i szarpie .To te¿ mo¿e byæ wina oleju ? Ja je¿dze na tym oleju od kiedy kupi³em to autko , od pocz±tku by³o zalane takim olejem , chcê jeszcze zapytaæ czy ca³kowicie nie padn± popychacze po zmianie oleju ??

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    E38 740 Manual
    Sk±d
    Warszawa
    wrêcz przeciwnie mo¿e tylko uratowaæ sytuacje , tylko nie zapomnij o p³ukance

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    740iA e-32
    Sk±d
    Rawicz Wlkp
    Blog
    1
    hmmm spotka³em siê ju¿ z zaszeregowaniem 10W-60 jako syntetyk ale z tego co wiem i ostatnio te¿ doczyta³êm taki olej nigdy nie ma w³a¶ciwo¶ci pe³nego sytetyku typou 0W-40 mimo zaszeregopwania go do tej w³a¶nie grupy olejów ja docelowo szed³bym w kierunku 5W-40 lub 0W-40 o ile kolegi silnik jeszcvze nie jest dor¿niêty tym syfem. Tylko nie od razu na 0W-40 tylko sstopniowo najpierw to co Niko¶ zaleci³ a nastêpna wymiana oleju 0W-40 :)

Niko¶ sorki za ciekawo¶c masz gdzies wykres tego sowjego 4,4 z tymi parametrami z podpisu?? :)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    E38 740 Manual
    Sk±d
    Warszawa
    mam tylko muszê zeskanowaæ , ale jak cie ciekawi to modyfikacje to : chip , barany , przepustnica , regulator ci¶nienia , wyciête pewne zwê¿ki w wydechu i zdrowa seria ;) seria do¶æ fajnie siê wylegitymowa³a kiedy¶ wrzuca³em wykres na forum

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    BMW
    Sk±d
    Polska
    Dobrze , wiêc p³ukanka , filtr i olej 10w40 na poczatek ??

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    E38 740 Manual
    Sk±d
    Warszawa
    p³ukanka i odrazu 10w60

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    BMW
    Sk±d
    Polska
    OK , dam znaæ czy pomog³o .

Dziêki jeszcze raz

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów