Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 122

Wątek: Zła praca silnika M62 po ostrej jeździe

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    ja mam 7 4,4 manuala katalogowe dane to 6,6 sekundy do 100 natomiast mi się nie udało zejść do takiego wyniku , dopiero po kilku modyfikacjach udało mi się zejść do 6.3~6.4 do 100 (oczywiście rzeczywiste a nie wg licznika). co nie zmienia faktu że auto bez problemowo jedzie 272km/h (licznik na teście zegarów 280km/h) i sądzę że to już max dla tego pojazdu , może na mega długiej prostej poszedł by 280km/h i pomimo tego wszystko uważam że to jest wolny samochód i nigdy nie był i nie będzie sportowy więc robienie rajdówki z limuzyny nie ma zupełnie sensu

a mierzenia g-techem nie polecam lubi przekłamywać w dól średni o 0,8 sek mi w serii udało się zejść nawet do 5,9 wg tego badziewia

a osiągi manual vs automat to przepaść , oczywiście manulem trzeba umieć jeździć a nie jak w automacie że się ogranicza do włączenia trybu sport i kick downa

co do autora tematu prawdopodobnie hydrauliczne popychacze graja ci marsz pogrzebowy od słabego oleju , do takiej jazdy polecam Motul 10W60 masz pewność że po 12 minutach jazda z max obrotami nie przestana być smarowane , a nie równa praca silnika z kiepskim rozgrzanym oleju to standard

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Wielkie dzięki za pomoc Panowie .

Kolego NikosWariat od początku leje ten sam olej castrol 15W40 i nic się nie działo , myślisz że popychacze mogą być winne ? oczywiście nie gonie tak autka na zimnym silniku , taka jazda ma miejsce tylko wtedy gdy skrzynia i silnik są porządnie rozgrzane .

Pozdrawiam :)

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Lejesz 15w40 ??

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    no to już do sklepu po płukankę i wlej taki olej jak potrzeba , a taki olej daj komuś kto ma poloneza

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    Mineralny olej???!!! Wylej to chłopie bo będziesz remontował silnik o ile już tam się nie porobiło...

5w40,nazwa wedle uznania u mnie Valvoline.
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Więc olej może mieć taki wpływ na to co się dzieje z silnikiem po mocniejszej jezdzie ? Panowie zapomniałem dodać że silnik nie ma takich objawów po np. 2 , 3 godzin szaleństw tylko to się dzieje po 5 min. szaleństwa .

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    wiem o co piszę - płukana do silnika i olej 10w60 motula

a jak nie to zarzynaj dalej silnik i nie płacz z tego powodu

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez NikosWariat

Zrobie jak mówisz , falowanie obrotów też może być związane właśnie z tym olejem ?? pewnie popychacze nie chodzą tak jak powinny i dlatego mam taki problem ? a co myślisz o takim oleju jak castrol 10w40 lub 5w40 ??

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Ja teraz jeżdżę na półsyntetycznym mobil 10w40, ale jak wspomniałem mimo mocy i jeszcze lekkiego podkręcenia jego możliwości nie szaleje. Z tym że taki olej był zalany jak go kupiłem teraz myślę o przejściu na coś lepszego.

Cytat Zamieszczone przez NikosWariat

Nie ma najmniejszej pewności że to pomoże... Nie wiemy jak długo kolega jeździ z tym co ma.

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I
    Co do ceny świec to za 350zł można mieć 8szt nowych platynowych 4 elektrodowych NGK :
    NGK To chyba nie jest żadna platyna platyna. Poza tym ja bym nie zakładał do swojego świeczek takiej produkcji.

Uprawnienia umieszczania postów