Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 122

Wątek: Zła praca silnika M62 po ostrej jeździe

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    My tu gadu gadu już 6 stron prawie raptem o czym o wymianie oleju heheh

Jeżeli boisz się nie wymieniaj ale nie pisz potem, że cos Ci nie gra w silniku radze poczytać trochę o własnym aucie co masz za silnik i jak jest zawansowany a potem poczytaj ciut o olejach bo przecież mineralny to żal do poloneza zalewać :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Witam

A wiec olej wymieniłem jeżdziłem przez 2 dni i zero efektów , problem jak był tak jest .... ;(
    Co dalej Panowie ??

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez pasjonat
    Cytat Zamieszczone przez NikosWariat
    pasjonat a czytałeś wcześniej coś o płukance ? czy przeoczyłeś ten fragment ?
    Czytałem czytałem . A możliwe jest żeby silnik się rozszczelnił i brał olej ??
    Kolego nasze silniki to nie fiaty czy polonezy!! Nie rozszczelniają się!! Boże kto pisze takie głupoty, jakieś nagary i inne duperele. Nie wiem nie rozumiem co tkwi w głowach ludzkich to chyba jeszcze schematy PRL-u kiedy dostępny był tylko superol do zalewania silników! Jak masz wszystkie uszczelki w porządku to ci nic sie nie rozszczelni, a jak nie to se zalej silnik olejem z biedronki i przestan czytac brednie o nagarach i rozszczelnianiu sie silnika.

Po drugie już Ci napisałem jedz sprawdz kompresje swojego silnika zacznij od prostych rzeczy. Podepnij go pod kompa zobaczy czy Ci wtryski nie leją itp. Przeciez to sie da zrobic w 30 minut i sprawa rozwiazana.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik
    HE HE.. takie male OT
    moj sasiad ma e46 2,0d i zalewa je 15w40 lotosem bo jak mowi przez 10 lat mial poloneza i ten olej jest sprawdzony
    najlepiej jest przy mrozie, odpalenie bmw budzi caly blok, nawet stare kadety 1,6d chodza ciszej
    super smarowanie

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Powiem tak aż się we mnie gotuje i otwiera mi się scyzoryk w tylnej kieszeni jak mi ktoś mówi że auto trzeba zalewać mineralem żeby uszczelnić, albo bo ma już 150 tys itd itp :D
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Witam

Panowie problem rozwiązany . Przyczyna - 1 cewka w ogole nie dawała znaku życia .

Pozdrawiam , dzieki wszystkim za pomoc :)

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Panowie problem rozwiązany . Przyczyna - 1 cewka w ogole nie dawała znaku życia .
    A zobacz jak dawno temu mówiłem Ci podepnij się pod komputer, już dawno byś rozwiązał problem dziwi mnie tylko że nie miałeś innych objawów przy odpalaniu. Zwykle jak cewki szlak trafia to np wariują obroty, strzela z rur itd.

Aha... Pamiętaj o jednym, cewki mają zbliżone żywotności. Tzn. jak ze świeczkami, nie wymienia się jednej tylko wszystkie :]

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez ginspirations
    A zobacz jak dawno temu mówiłem Ci podepnij się pod komputer, już dawno byś rozwiązał problem dziwi mnie tylko że nie miałeś innych objawów przy odpalaniu. Zwykle jak cewki szlak trafia to np wariują obroty, strzela z rur itd.

Aha... Pamiętaj o jednym, cewki mają zbliżone żywotności. Tzn. jak ze świeczkami, nie wymienia się jednej tylko wszystkie :]
    No tak zgadza się jeśli chodzi o komputer . Co do wymiany wszystkich cewek to po co wymieniać wszystkie cewki jeśli reszta działa bez żadnych problemów ?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    nie musisz ich wymieniac, tylko pamietaj ze moga wkrotce pasc i inne. chociaz ja uwazam ze ta cewka nie ze starosci padla tylko olej ją zabił... jezdzij i sie ciesz, dobrze ze olej zmieniles!

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    No tak zgadza się jeśli chodzi o komputer . Co do wymiany wszystkich cewek to po co wymieniać wszystkie cewki jeśli reszta działa bez żadnych problemów ?
    No a po co wymieniasz wszystkie świeczki? Albo po co wymieniasz wszystkie przewody WN, a nie tylko jeden, czy dwa? Idąc Twoim tokiem rozumowania to wymieniając olej silnikowy nie warto wydawać kilku dodatkowych złotych na filtr, czyż nie? To jest właśnie powód dla którego kupujemy trupy. Właściciel uzna że szkoda mu paru złotych na komplet cewek, tylko wymieni jedną. Następnie padnie coś jeszcze, ten oleje sprawę, albo włoży najtańszy zamiennik. Potem pada kolejna, kontrolka się świeci trudno, pewnie tak ma być. Potem zaczyna się narzekanie i auto się sprzedaje. Następny właściciel postępuje identycznie, a kolejny kupuje nic nie warty szrot za 25 tyś i wkłada w "wymarzone auto" dodatkowe 10tyś.

Cytat Zamieszczone przez RockR
    a uwazam ze ta cewka nie ze starosci padla tylko olej ją zabił... jezdzij i sie ciesz,
    To zależy ile te cewki już zrobiły. Po za tym gdyby to była kwestia oleju to raczej nie liczył bym że tylko jedna padnie. Zakładam że za moment problem powróci i kolega i tak będzie wymieniał po kolei resztę cewek na przestrzeni kilku tygodni, czy w najlepszym wypadku miesięcy.

Uprawnienia umieszczania postów