uszczelki koło 300-400zł zależy jakiej firmy z gumkami pod śruby robota zależy od mechanika trochę roboty jest
uszczelki koło 300-400zł zależy jakiej firmy z gumkami pod śruby robota zależy od mechanika trochę roboty jest
Za uszczelki zapłaciłem ok 200 zł , zamiennik . A jeśli chodzi o robocizne robił mi to mój znajomy mechanik więc kosztowało mnie to jak dla mnie 150 zł , a ile mu to zajeło nie powiem bo zostawiłem mu autko na 2 dni bo mi nie było potrzebne więc nie wiem ile mu to zajeło .Zamieszczone przez RockR
Jest sporo roboty przy rozbieraniu w sensie kupa elektroniki na pokrywach przeszkadza a przy składaniu jeszcze gorzej bo uszczelki łatwo się odklejaja od dekla i można źle złożyć całość. Jest parę godzin roboty.
ja uszczelki wymieniałem sam. Kupiłem Remzy z tego co pamiętam ok. 200PLN (wielkie dzięki przy okazji dla kolego VitoRio za pomoc). Jak masz trochę drygu i kogoś do pomocy dasz radę sam. Roboty trochę jest. Mi zajęło razem ze szwagrem ok 7-8 godzin dodatkowo malowałem dekle i przy tym strasznie się "nachetaliśmy". Satysfakcja, że coś się samemu zrobiło i wszystko gra jest duża, a kasę za robociznę można przeznaczyć na coś bardziej skomplikowanego.
Pozdrawiam Jaro
ex 540i 6b
ex e39 525i
ex e38 735iA
ex e39 540iA
200zł na stronę? Komplecik? Ile tam jest w sumie tych uszczelek oprócz tych pod śrubki, nigdy tego nie rozbieralem ale dam rade jak bede w domku na swoim kanale ;) pamietam cos 120zl mi gosciu mowil w sklepie w lublinie, ale nie pamietam dokladnie za co...
chyba 200 PLN za komplet. Wchodzą w to 4 uszczelki, dwie duże i dwie małe.
Pozdrawiam Jaro
ex 540i 6b
ex e39 525i
ex e38 735iA
ex e39 540iA
Dokładnie .Zamieszczone przez jarogmur
Ostatnio sam wymieniałem, aż tak dużo roboty nie ma. Uszczelki kupiłem oryginalne z ASO zapłaciłem za komplet z gumkami pod śrubki ok 300zł( uszczelki 130zł x 2 i 22 gumki pod śrubki) Zajęło mi to 8godzin w tym mycie i czyszczenie pokryw ;) Ale teraz przynajmniej mam pewność, że mam dobrze zrobione :D
~~ черный бумер ~~
Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A
ja tez miałemz aso tez koło 300zł i najwazniejsze właśnie max uszczelki pod śruby po czesto one ciekną :)
Ja też kupiłem oryginały ale znajomy ma dobre zniżki więc zapłaciłem 170zł za komplet. Na robotę odstawiłem do znajomego serwisu, więc i cena była mocno po znajomości (100zł). Robota... hmm nie wiem, bo sam nie robiłem i raczej bym się nie podjął takiej zabawy. Za dużo roboty na jedną osobę bez doświadczenia w podobnych naprawach. W gruncie rzeczy, auto wstawiłem mu o 8 rano i odebrałem o 19. Z tym że na raz wymienione zostały też świeczki i cewki.