Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 122

Wątek: Zła praca silnika M62 po ostrej jeździe

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    falowanie obrotów jak najbardziej tak jak hydrauliczne popychacze ledwo żyją to każdy zawór otwiera się inaczej , każdy cylinder ma inne napełnianie to telepanie normalne , wiem to z doświadczenia po kręceniach się na rondach itp :) ogólnie najdłużej da się jeździć zanim hydraulicznie popychacze odmówią posłuszeństwa na Motulu 10w60 , potem na EDGE 10w60 , obydwa oleje mają bardzo dobre właściwości czyszczące wiec jest szansa , że po tym mineralnym syfie uratują silnik

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    nie wiem czy wiesz ale to NGK idą w fabryce BMW na pierwszy montaż :) I jest to cena platynowych świec 4 elektrodowych w końcu wiem co mam w aucie :)

Jak jeździsz dłużej na tym syfie co masz w silniku to czasem może już być za późno ale najmądrzejsza próba ratowania go to półsyntetyk jak napisał Nikoś ja przechodziłem na wet z półsyntetyka na pełny syntetyk Castrol Edge Sport 0W-40 :) Więc najszybciej płucz i lej to co nikoś zalecił

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    Zdzira 850I ale 10W60 to full syntetyk , z całym szacunkiem ale nie jest to pól syntetyk

a świece polecam DENSO , a NGK tylko made in japan a nie made in france

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Panowie jeśli chodzi o falowanie obrotów to poruszając się w mieście obroty są raz 700-750 a czasami spadają na 500-450 , dodatkowo kiedy stoje na światłach silnikiem lekko telepie i szarpie .To też może być wina oleju ? Ja jeżdze na tym oleju od kiedy kupiłem to autko , od początku było zalane takim olejem , chcę jeszcze zapytać czy całkowicie nie padną popychacze po zmianie oleju ??

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    wręcz przeciwnie może tylko uratować sytuacje , tylko nie zapomnij o płukance

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    hmmm spotkałem się już z zaszeregowaniem 10W-60 jako syntetyk ale z tego co wiem i ostatnio też doczytałęm taki olej nigdy nie ma właściwości pełnego sytetyku typou 0W-40 mimo zaszeregopwania go do tej właśnie grupy olejów ja docelowo szedłbym w kierunku 5W-40 lub 0W-40 o ile kolegi silnik jeszcvze nie jest dorżnięty tym syfem. Tylko nie od razu na 0W-40 tylko sstopniowo najpierw to co Nikoś zalecił a następna wymiana oleju 0W-40 :)

Nikoś sorki za ciekawośc masz gdzies wykres tego sowjego 4,4 z tymi parametrami z podpisu?? :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    mam tylko muszę zeskanować , ale jak cie ciekawi to modyfikacje to : chip , barany , przepustnica , regulator ciśnienia , wycięte pewne zwężki w wydechu i zdrowa seria ;) seria dość fajnie się wylegitymowała kiedyś wrzucałem wykres na forum

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Dobrze , więc płukanka , filtr i olej 10w40 na poczatek ??

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    płukanka i odrazu 10w60

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    OK , dam znać czy pomogło .

Dzięki jeszcze raz

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów