Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 11

W±tek: kilka prblemów z e32

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    by³o e32 735, obecnie saab 900 NG V6, niebawem ponownie e32
    Sk±d
    Kraków

kilka prblemów z e32

Witam. mam kilka problemow z moja e32 mianowice po zgaszeniu samochodu i wyjeciu kluczyka ze stacyjki wydobywa sie dzwiny dzwiek w okolicy panelu sterowania nawiewem. odg³osy trwaja ok 30sek i tak czasem w kó³ko;/
    Nastepny problem to g³osno dzia³±jacy silniczek wycieraczek od strony kierowcy.
    dzisiaj odkry³em kolejny problem jakim jest g³osna praca jakis silniczków(nie jestem pewien czy sa to silniczki) znjaduje sie to w komorze silnika zaraz ko³o zbiorniczka wyrównawczego p³ynu chlodzacego po stronie kierowcy. jest tam obudowa plastikowa i z pod niej wydobywaja sie dziwne dzwieki:(

z góry dziekuje za pomoc :)

pozdro

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar MCGUMA
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )
    Sk±d
    Mielno/Koszalin
    Cytat Zamieszczone przez arek.krk
    Witam. mam kilka problemow z moja e32 mianowice po zgaszeniu samochodu i wyjeciu kluczyka ze stacyjki wydobywa sie dzwiny dzwiek w okolicy panelu sterowania nawiewem. odg³osy trwaja ok 30sek i tak czasem w kó³ko;/
    Standard,to normalne szczególnie jak masz aut. klime :)
    dzisiaj odkry³em kolejny problem jakim jest g³osna praca jakis silniczków(nie jestem pewien czy sa to silniczki) znjaduje sie to w komorze silnika zaraz ko³o zbiorniczka wyrównawczego p³ynu chlodzacego po stronie kierowcy. jest tam obudowa plastikowa i z pod niej wydobywaja sie dziwne dzwieki:(
    Te¿ normalny objaw ;D ;D ;D ;D .Elektrozawory i pompka wody do uk³.nagrzewania autka.
    Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez MCGUMA
    Standard,to normalne szczególnie jak masz aut. klime :)

tylko ze ja nie mam klimy w ogole;/ dzisiaj jak chcia³em odpalic auto okaza³o sie ze aku mam padniety, wydaje mi sie ze to brzêczenie mi go roz³adowa³o. zobaczymy jak bedzie jutro czy tez bedzie padniety(w³ozy³em spacjelnie inny aku pó³roczny zeby miec pewnosc)

Te¿ normalny objaw ;D ;D ;D ;D .Elektrozawory i pompka wody do uk³.nagrzewania autka.

jak zniwelowac ten ha³as?? nie ukrywam ze denerwujace to jest, s³ychac to nawet we wnetrzu bawarki

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar xsilver
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    m60
    Sk±d
    .Kraków
    jak s³ychaæ w ¶rodku to ju¿ zdecydowanie nie normalne - u mnie nawet nie s³ychaæ na zewn±trz samochodu - dopiero jak siê maskê otworzy to co¶ s³ychaæ ...

No chyba ¿e nie masz przegrody silnika :D ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    E32
    Sk±d
    Kraków
    mo¿e pompka przy elektrozaworach siê sypnê³a, jakie¶ zwarcie albo cus. rozbierz to pieroñstwo - na forum i w google pod has³em elektrozawory e32 znajdziesz mnóstwo tematów ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez xsilver
    jak s³ychaæ w ¶rodku to ju¿ zdecydowanie nie normalne - u mnie nawet nie s³ychaæ na zewn±trz samochodu - dopiero jak siê maskê otworzy to co¶ s³ychaæ ...

No chyba ¿e nie masz przegrody silnika :D ;)

s³ychac we wnetrzu jak jest zgaszony silnik i w³±czony sam zap³on, bo jak jest zapalony silnik to wiadomo nic nie s³ychac. by³em teraz nawet sprawdzic to zeby nie wprowadzic nikogo w b³ad i co sie okaza³o ze nic nie s³ychac nawet po otwarciu maski. dreczy mnie jednak problem z tym brzeczeniem(nawet nazwa³bym to trzaskami) z okolicy panelu sterowania ogrzewaniem.
    co moze byc przyczyna luzu na kierwnicy? dodam tyle ze poprzedni w³±sciciel nie pokwapi³ sie aby to zrobic tylko poszed³ po najni¿szej lini oporu i skreci³ na maxa srube do kasowania luzu( pozna³em to po tym ze nie da sie regulowac kierownicy w zadnej p³aszczyznie;/;/) teraz zaczynam pluc w brode ze dok³anie wszytkiego nie sprawdzi³em przy kupnie, mam nadzieje ze z wasza pomoc± uporam sie ze wszytkimi problemami drêcz±c± moja bawarke.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez bigboykr
    mo¿e pompka przy elektrozaworach siê sypnê³a, jakie¶ zwarcie albo cus. rozbierz to pieroñstwo - na forum i w google pod has³em elektrozawory e32 znajdziesz mnóstwo tematów ;)
    jutro sie za to zabiorê, a dzisiejsza noc przeznacze na czytanie o elektrozaworach:)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar xsilver
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    m60
    Sk±d
    .Kraków
    Bo czêsto w e32/34 luz wystêpuje w³a¶nie na wieloklinie kolumny kierowniczej ...

Je¿eli jest luz gdzie¶ indziej to - warto wyregulowaæ luz na przek³adni ( jedna ¶ruba kontruje , potem ¶rubokrêtem dokrêcasz w ¶rodku i kontrujesz - opis znajdziesz w necie) , lub na w±sie ( element ³±czony przek³adnie kierownicz± z dr±¿kiem kierowniczym- jest tam wieloklin i na nim powstaje luz)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2009
    BMW
    g11 740d xdrive
    Sk±d
    Elbl±g.Cork
    a czym masz zalany uk³ad ch³odzenia p³ynem czy mo¿e na wodzie ¶migasz??

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez miglanc153
    a czym masz zalany uk³ad ch³odzenia p³ynem czy mo¿e na wodzie ¶migasz??
    uk³ad mam zalany p³ynem

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •