-
Zaawansowany Użytkownik
@SMela - 740 a 750 to zupełnie dwie inne, totalnie różne automatyczne skrzynie biegów, prędzej porównać można 750 a 735/730 (R6) bo są to identyczne skrzynie z tym że 4HP24 jest mocniejsza niżeli 4HP22 właśnie dlatego że dedykowana jest do mocniejszego silnika - koło zamachowe jest znacznie większe w 750.
W odniesieniu do kosztów. Owszem, nie były one małe, jednak byłem na nie gotowy - jak wspomniałem wyżej, wliczone to było w cenę - coś za coś. Uparcie chciałem V12 w wersji shadowline, więc podjąłem wyzwanie :D
Jeśli jednak miałbym cokolwiek poradzić SMela to radziłbym szukać R6 735 M30B35 (nawet z gazem, tyle że w sekwencji). Dlaczego tak? Bo jeśli cokolwiek walnie, natniesz się np. i silnik się posypie, to prędzej znajdziesz speców do R6 niżeli chętnego do grzebania w V12 .... niestety.
Rzecz również w tym że przy zakupie V12 działa wyobraźnia... i te oferowane na allegro, nawet z uszkodzoną skrzynią czy silnikiem kuszą wypasikiem.... ale.... wracając do rzeczywistości, bo ta jest w takim przypadku zwykle brutalna - mi się udało, Tobie jednak radziłbym pośmigać z 6-12 miesięcy zadbaną R6 lub V8 730, tyle że taka nie mało kosztuje - właśnie w automacie. Jak padnie i stracisz wolę do automatów to wymienisz na manual... w V12 nie masz takiej opcji.
usługi i bezpieczeństwo IT
BMW E32 750iA '91 (magia V12
) | Ex:
BMW E32 735i '87
Honda VT 1100 chopper
Schematy E32 (czytelna lista plików)
Uprawnienia umieszczania postów