@rodzinabmw nie żebym się Ciebie czepiał, ale Twoje posty właśnie zmusiły mnie do odpowiedzi w tym wątku
Ogólnie dobrze prawisz, tyle że kilku detali się czepię...

Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw
Nie problem kupić 7er zwłaszcza V12-bo wielu nabywcom otwierają się dopiero oczy gdy okazuje się że V12 to nie to samo co V8 czy R6 jeśli chodzi o eksploatację, dlatego za marne pieniądze chcą się pozbyć V12. Niestety V12 jest drogie w utrzymaniu a szczególnie gdy się je często użytkuje. Mimo wszystko życzę powodzenia i proponuje przeliczyć sobie koszty utrzymania V12. Czy nie lepiej kupić R6 lub V8.
E32 - miałem R6 (735) i mam V12 (750). Ostrzegano mnie wielokrotnie że V12 jest drogie w utrzymaniu, argumentem było że jest dużo droższe niż R6 czy V8

O V8 się nie wypowiem, bo nie miałem, jednak w zestawieniu R6 a V12... no cóż miałem/mam oba więc mogę się co nieco wypowiedzieć na ich temat, liczę również na to że i Twoje mocne słowa i tezy poparte są identycznym (osobistym) doświadczeniem :]

Koszty utrzymania R6 wyszły mnie znacznie większe niż V12 - użytkowane były/są identycznie, tyle że w jednym (R6) wyremontowałem silnik [nie było to planowane, a też szybko wróciło do stanu pierwotnego] natomiast w drugim (V12) wymieniłem skrzynię - kupiłem z uszkodzoną, więc nie było to zaskoczeniem.

V12 ma większe spalanie - ale czy to jest minus? Nie sądzę. Moc i osiągi rekompensują to. Auto w automacie, a na 1.biegu (ustawienie: S1) doszedłem do 120km/h i pewnie nie była to granica... 250km/h na autobanie.... ehhhh no i ten widok po podniesieniu maski.... bezcenny

Nie kupuje się wymarzonego auta kierując się EKONOMIĄ ale odczuciami - dlatego takiego subiektywnego przyciągania do danego pojazdu nie zatrzyma żadna zdroworozsądkowa kalkulacja! Zdanie to traktuję bardzo poważnie i dlatego uważam że głupotą jest aby portfelem walczyć ze swoimi marzeniami - nawet tymi na krótką metę... nie namawiam również nikogo do zaciągania pożyczek, sprzedaży swoich dzieci czy produkcji ich po becikowe....

Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw
Skoro dużo czytasz to powinieneś wiedzieć że do V12 zaleca się instalację sekwencyjna. Poza tym jak sam napisałeś wyżej z automatem a niestety skrzynie te nie są bez awaryjne w V12. Koszt niestety bardzo wysoki ewentualnego remontu. Natomiast skrzynia manualna w połączeniu z V8 daje naprawdę tyle radości że nie starczy czasu by go ogarnąć. A spalanie na benzynie jest znośne i problem z awaria skrzynie odpadnie.
Każda sroczka swój ogonek chwali...

Co do LPG w V12 - jestem jednym z wielu posiadaczy instalacji 3.gen. Nie zakładałem jej. Jadąc po auto byłem przekonany że jest bez LPG, ale po tych 610km drogi po wymarzone auto było mi wszystko jedno - podjąłem decyzję że w razie czego odepnę i tyle.

Nie odpiąłem, ale nie używałem. Przyszedł dzień że zabawka mi się znudziła i chciałem następną - inne auto. Wystawiłem na sprzedaż i postanowiłem sprawdzić tą instalację żeby nie było świńskiej tragedii przy kliencie. Auto na tej instalacji śmiga bezproblemowo! ... przynajmniej do 180km/h wtedy przy kickdownie potrafi przybraknąć gazu w dolocie.... :D