Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Wątek: BMW e32 750 z Opola

Zaawansowany Użytkownik Awatar jokerow750
    BMW
    E38 750i, 750iL
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    Temat mocno fachowy widzę.
    Ciekawe tylko czy ktokolwiek ze "znawców" e32 750i choć raz coś przy tym aucie zrobił, mam na myśli zmianę świec, zmianę alternatora albo pompy wody?

To retoryczne pytanie, nie jestem ciekawy odpowiedzi.
    W odpowiedzi na retoryczne pytanie ;):Pompa wspomagania i wydech, to z rzeczy samodzielnie naprawianych :D :D i z obydwoma rzeczami była masa roboty choć niby są to proste elementy, a przekładka skrzyni to pewnie większa bajka+masa problemów po drodze.

Skrzynia w V12 powoduje duże spalanie? Czyli w 760 e65 spalanie rzędu 20 litrów też jest winą skrzyni? Myślę że przy tej pojemności spalanie jest całkiem normalne porównując np we wspomnianym CL 600. Opowieści o V12 palącym 11 litrów po mieście radzę wkładać między bajki ;)

Moderator Mod Awatar damian23zgc
    BMW
    BMW e65 745i;VW Passat B6
    To autko mogę polecić z czystym sumieniem bo to moje autko http://www.allegro.pl/item804224315.html a myślę że kilku jak nie więcej kolegów z forum może się wypowiedzieć na temat tego autka i ile włożyłem w nie serca i pieniędzy bo widzieli je i rozmawiali ze mną na zlotach a muszę sprzedać bo kupiłem e23 i teraz to jest moje oczko w głowie pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e34m
    Skoro mialem e31 manual i jezdzilem troche e32 750 to chyba jednak moge wiedziec co powoduje wyzsze spalanie. I wyzsze spalanie powoduje cienka automatyczna skrzynia biegow. Spalanie rzedu 25l na miescie gdzie manualem spokojnie schodzisz do 18.Tensam styl jazdy. Porownania do e65 nie rozumiem. A to,ze automaty od zawsze pala wiecej niz ich odpowiedniki z manualem to wie wiekszosc.

BMW
    Cytat Zamieszczone przez Camil
    Skoro mialem e31 manual i jezdzilem troche e32 750 to chyba jednak moge wiedziec co powoduje wyzsze spalanie. I wyzsze spalanie powoduje cienka automatyczna skrzynia biegow. Spalanie rzedu 25l na miescie gdzie manualem spokojnie schodzisz do 18.Tensam styl jazdy. Porownania do e65 nie rozumiem. A to,ze automaty od zawsze pala wiecej niz ich odpowiedniki z manualem to wie wiekszosc.

Skoro mowa o spalaniu to jeżdżę codziennie swoim autkiem może Zgorzelec nie jest żadnym miastem ale mi spalanie nie wyszło większe jak 18 litrów w sierpniu byłem w Chorwacji i po 1300 kilometrach średnie spalanie miałem 11,8 litrów jadąc w 5 osób z załadowanym bagażnikiem i klimą na full 25 litrów to albo były przepływki albo sondy walnięte albo jeździłeś non stop na kikdałnie:P pozdrawiam ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e34m
    Ja mam ciagle na mysli jazde dynamiczna. Jasne, ze mozna sprawic zeby automat malo palil.

BMW
    :hah: wcale nie jeżdżę powoli a ze zlotu w Poraju jak jechaliśmy za Bossem to nie raz miałem po 200km/h to spalanie wyszło 13,4 coś koło tego jadąc tym autem ok 140 150 km/h masz śmieszne obroty a na naszych drogach żadko kiedy pojedziesz więcej wcale nie trzeba bardzo powoli jeździć po prostu trzeba nauczyć się dobrze jeździć :D

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez jokerow750
    W odpowiedzi na retoryczne pytanie ;):Pompa wspomagania i wydech, to z rzeczy samodzielnie naprawianych :D :D i z obydwoma rzeczami była masa roboty choć niby są to proste elementy, a przekładka skrzyni to pewnie większa bajka+masa problemów po drodze.
    To było napisane pod kątem "znawców" którzy do bajdurzenia są pierwsi, natomiast pojęcie o tym jakie kwestie wiążą się z utrzymaniem takiego auta mają żadne. Zlecanie napraw V12 mechanikom zazwyczaj kończy się rozbiórką auta na części, znam kilka takich historii, w tym przynajmniej jedną na forum, także zdanie mam wyrobione, zresztą minęło już kilka lat od mojej pierwszej 750i.
    Czarne e32 w benzynie!

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Jesli myslicie, ze zmiana v12 na manual to tylko wymiana skrzyni to wielkie hahah. To sa ogromne koszty - skrzynia, kolo zamachowe, sprzeglo (skromne 3tys PLN), polosie od e31 (sa 2x grubsze), dyfer (choc ten jesli ma 3,91 to moze zostac) do tego masa pierdol. Prawda jest taka, ze skrzynia w e32 V12 jest do dupy, wolna i powoduje kosmiczne spalanie.
    A o e32 4.0 V8 manual jak dlugo zyje to nei slyszalem zeby istnialo rodzinabmw.
    Jak ktos chce to mam nowke 4hp22 jeszcze z blokadami.
    widocznie kolego za krótko żyjesz, mój znajomy ma 740i w manualu-prosty sposób wymienił skrzynie. Rzecz jasna w serii to tylko w E38 4.0 były w manualu, ale da się zrobić i w E32 podobnie jak do V12 złożyć skrzynie manualna ale jak kolega wspomniał wyżej to ogromne koszta i niestety trzeba mieć mechanika który się na tym zna! A nie takiego któremu wydaje się że się zna.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e34m
    Niewiem po co takie cwaniactwo. Ja mialem na mysli wersje ori. Z Twojej wypowiedzi o trafieniu 6 w totka jasnym bylo, ze mialas/les na mysli fabryczna wersje z manualem.

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Niewiem poco takie cwaniactwo. Ja mialem na mysli wersje ori. Z Twojej wypowiedzi o trafieniu 6 w totka jasnym bylo, ze mialas/les na mysli fabryczna wersje z manualem.
    Miałeś, żona zajmuje się dzieckiem i nie przebywa na forum.
    Każdy fan 7er wie że w ori nigdy nie było E32 4.0 w manualu i to nie jest żadne cwaniactwo. Podobnie jak E32 V12 w manualu też zdażają się wersję po przekładce na manual. Jednak w tej dyskusji nie chodzi o to czy było czy jest manual czy automat tylko by pomoc koledze dokonać trafnego wyboru. By później nie plul sobie w brodę że nie posłuchał kolegów. Więc wracając do tematu-kolego przemyśl temat nie kupuj by kupić tylko by się cieszyć podobnie jak większość z nas. Jedną uwaga na grosze nie kupisz dobrej 7er-chcesz dobre 7er wyłoż większą gotówkę-takie niestety są realia co zapewne potwierdzi wielu kolegów.

Uprawnienia umieszczania postów