Hej
Jak w temacie.Chce założyć dystanse tylko nie wiem jakie :? Myślicie że 25mm będzie ok?
pozdr Łukasz
Hej
Jak w temacie.Chce założyć dystanse tylko nie wiem jakie :? Myślicie że 25mm będzie ok?
pozdr Łukasz
Może pierwsze podaj kolego jakie masz felgi, ile cali, jakie et przód i tył, jaka opona tym siedzi. i co chcesz uzyskać.
4x8,5' gumy 225/45/17 et?? nie pamiętam,wejdź w moja galerię i zobacz auto.Chciałem żeby felgi trochę sie poszerzyły ;)
:x :x No tak, ET felg w takim temacie to z pewnością wartość którą można sobie beztrosko i radośnie pominąć...
Czarne e32 w benzynie!
Nigdy do tego uwagi nie przywiązywałem więc nie wiem... :? Nie jestem geniuszem od felg itp...Felgi są takie jak kupiłem samochód i nie planuje ich zmieniać.... napisze w nd jakie ET jak zdążę zmienić koła na zimowe...
Ale moje 17' są bardzo schowane w nadkole......
Sprawdź to sobie na spokojnie, zapisz. To jest kluczowa wartość w tym temacie tym bardziej że masz już obniżone auto i jakby to powiedzieć - miejsca na pomyłki zostaje niewiele.
Bycia geniuszem nikt od ciebie nie oczekuje, co najwyżej zaangażowania w temat o który sam zadajesz pytanie.
Podpowiem ci jedną rzecz która w przypadku dystansów bardzo sie przydaje. Zdecyduj za wczasu czy bedziesz to miał na długich śrubach czy na szpilkach z nakrętkami. Zależy od upodobań ale dla kogoś kto dużo działa przy aucie, polecam szpilki, przy częstym zdejmowaniu kół jak są dystanse można czasem dostaź kota, przy szpilkach problem znika i jest po prostu łatwiej i szybciej.
Czarne e32 w benzynie!
Na 8.5 spokojnie możesz założyć szersze opony np 235/45, 245/45[tył]. To trochę poszerzy samochód a zapewne o to Ci chodzi.
Dokładnie jak pisze sz4l0ny, ET musisz podać. bo nie mozna będzie obliczyć ile tam miejsca jest do krawędzi nadkola.
można i tak, ale kolega mówi że sa bardzo wciśnięte koła więc jak da szerszą oponę może ocierać od wewnątrz nadkola, o amorka czy sprężynę. dlatego trzeba znać ET. potem oponę się dobierze ale to większy koszt, co za tym większy balon będzie a to nie zbyt ładnie wygląda no i gorzej się jeździ w koleinach.Zamieszczone przez rodzinabmw
Zapewne chcesz uzyskac taki efekt:
http://img212.imageshack.us/img212/6854/e32lampy8pj.jpg
Jeśli nie wiesz jakie masz ET zmierz sobie odległość rantu obręczy od nadkola,żeby póżniej nie było kiszki jak w aucie będzie siedziało 5 osób a opony będą tarły o nadkola,chyba,że masz twardy zawias i auto nie siedzi na glebie,że koła wchodzą w nadkola.Myślę,że wkładanie najszerszej opony na obręcz nie jest dobrym sposobem.Efekt wizualny będzie mizerny i nie będzie przypominał "German style" ;) Najlepszy efekt wizualny to wsadzenie wąskiej opony[bez przesady oczywiście] na szeroką felgę [efekt stożka] i do tego dystans,foto powyżej.Znam kilku hardkorów którzy wsadzili oponę 215/40 na felgę o szerokości 10 cali ;) Nie ma osoby,która by się nie obejrzała jak się toczymy[nie jedziemy] ze względu na możliwość uszkodzenia rantu ;D
http://img52.imageshack.us/img52/3962/bmw320i.png
Nie miałem nawet w weekend czasu wejść do garażu gdzie stoi e32 więc ET nie znam :/
Marek1132-efekt jaki chciałbym uzyskać właśnie przestawiłeś na pierwszym zdjęciu.Wiem że takiego nie uzyskam ale chociaż zbliżony ;) Auto jest sztywne i dość sporo jest obniżone ale nawet jak siądzie trzy osoby z tyłu to już bardzo różnicy nie ma...
Na zdjęciu widać jak tylne koła są schowane
(zdjęcie już trochę przestarzałe bo zaszły nowe zmiany ale o tym w innym temacie ;) )