może pompa oleju się odkręciła pozdrawiam
może pompa oleju się odkręciła pozdrawiam
kurae38 Dział "Przedstaw się..." na początek!
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Koledzy wyczytalem ze przyczyna mojego problemu moze byc zawor zwrotny w puszce z filtrem oleju. Czy wie ktos jak mozna sprawdzic ten zwor ??Pozdrawiam
728i
Dolej oleju do maksymelnego stanu i przyhamuj ostro. Sprawdz czy cos sie zmieniło. Serio mówie, ze wszystkie cztery M62 z którymi miałem do czynienia gdy stan oleju nie był na max, potrafiły błysnac na sekunde kontrolka cisnienia oleju. Po prostu jak bardzo gwałtownie pukniesz w hamulec olej przelewa sie na sam przod miski odsłaniajac na chwile smok. Jak mam maksymalny poziom oleju to mimo, ze na przodzie są opony 255 i hamulce od 750i nie jestem w stanie spowodowac tego efektu. To samo mamy w E39 4,4
P.S. Ten post jest odpowiedzią na problem Tobiasza. Sorki za zamieszanie.
Mam max oleju a nawet deczko wiecej. Kontrolka oleju nie zapala sie podczas jazdy nawet gdy gwaltownie za hamuje,gasnie odrazu jak silnik cieply tylko swieci wtedy jak dluzej postoi lub jest zimny zanim zgasnie mija od 2 sekud do 5. Nie wiem co to za przyczyna tego moze byc mam olej Castrol Magnatek 10w40 wymieniony 5 tys temu.
728i
Tak jak Kolega wyżej wspomniał byc moze winny jest za gęsty olej. Gdy jest zimny silnik lepkosc oleju 10W daje sie we znaki i mija chwila zanim pompa zbuduje odpowiednie cisnienie. Wlej pełen syntetyk.
Sprawdź ten zaworek w puszce z filtrem miałem to samo w m60... jak odkręcisz dekiel to olej powinien tam być do czasu gdy nie podniesiesz go razem z filtrem. U mnie połamana była taka plastykowa obrączka która go trzymała po wymianie kontrolka gasła równo z odpalonym silnikiem. :papa:
A czy ta puszka obudowa filtra oleju bedzie pasowala od innego wiekszego modelu chodzi mi o motor??
728i
Nie będzie musi być od 2,8
Acha dzieki
728i