Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: [mechanika] zatrzasniete drzwi kierowcy

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 m52 + LPG
    Czesc Wam mam problem.. Miałem złamaną klamke zewnetrzną, (przód lewy) otwierałem drzwi poprzez uchylenie szyby z pilota.. Jednak wczoraj otwieram szyby wkłądam reke przez okno, ciagne za klamke wew. i poczułem lekki opór a nastepnie coś strzelilo i klameczka sobie lata lozno, tak chodzby pękłą linka.. Co mogę zrobić? jak otworzyć te holerne drzwi, żeby nie uszkodzić boczka? Prosze o pomoc... :(
    Biały

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730
    przeczytaj post wyżej ...zdejmij ala chromowana listwe z góry odkrec klamke wsuń ręke i pociągnij dzwigienke od klamki wewnętrznej (od której urwała ci sie linka ) .
    nie zdejmując centralnego (czarna puszka nad zamkiem) masz tylko 2 dzwigienki jedna od rygla tego na samej górze a druga jest od klamki wewnętrznej .

Otworz drzywi i zdjemij juz normalnie boczek drzwi i zakładaj nową linke ... . U mnie nawet ktoś łączył linke wewnętrzna (kawałek blachy i 2 śruby) trzymało solidnie .Ale jak zmieniałem zamek to i linke mialem do zamka wiec starej sie pozbyłem ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 m52 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez neon
    przeczytaj post wyżej ...zdejmij ala chromowana listwe z góry odkrec klamke wsuń ręke i pociągnij dzwigienke od klamki wewnętrznej (od której urwała ci sie linka ) otworz drzywi i zdjemij juz normalnie boczek drzwi i zakładj nową linke ... . U mnie nawet ktoś łączył linke wewnętrzna (kawałek blachy i 2 śruby) trzymało solidnie .Ale jak zmieniałem zamek to i linke mialem do zamka wiec starej sie pozbyłem ;)

Okej dziekuje, bede probowal Pozdro! :)
    Biały

Zaawansowany Użytkownik
    sluchaj ja mialem podobny problem nie moglem odtorzyc drzwi od zewnatrz i wewnatrz bo mi sie zablokowaly probowalem wszystkiego pukania itp walenia i WD40 nic nie pomagalo znalazlem majstra za 150pln mi otworzyl jezeli nie znajdziesz innej meteody daj mi znac podam Ci namiar, pozdro
    pozdrawiam
    BMW - Bo Moderator Widzi :D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    7
    jak nie otworzysz to powiedz, podam ci sposób za darmo jak otworzyc, u mnie dwoje tylnych drzwi bylo zablokowanych

Uprawnienia umieszczania postów