Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: falken

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730D

falken

co sądzicie o oponach falken w rozmiarze 20".przymierzam sie do zakupu 245/35/20, 285/30/20. dzięki za opinie.
    730

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Cytat Zamieszczone przez turek
    245/35/20, 285/30/20
    Proponuję raczej 245/40R20 i 275/35R20

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IL 2001r
    Powiem Ci tak
    Takie opony jak Falken Toyo ........... itp w porównaniu od Continental Dunlop ( czyli z górnej pułki) , jeżeli chodzi o przyczepność drogę hamowania i hałas jaki wytwarzają. Te parametry są podobne , a czasami bardzo podobne lub równe . Ale tylko na początku ich używania około pierwsze 50%, no i zawsze szybciej się kończą . I tu jest pytanie .Czy dwa kompletu tańszych opon czy jeden komplet lepszych ? Bo koszt końcowy jest taki sam .
    Myślę że odpowiedz w większości przypadków leży w zasobności portfela w danym momencie.
    Osobiście poprzedni kom. miałem conti II sport teraz na tyle mam pireli Pzero a Przód jakiś tani bez znanej marki i powiem ci że widzę tylko różnicę w tym że te z przodu nie proporcjonalnie szybciej się zużywają, więc szykuje się zakup następnego kom. na przód . Też mam 20" wiec wiem jakie to koszty.
    Co do Falkenów to są to dobre opony

O w mordę ale się rozgadałem :x

7ka
    Gość
    Falkeny sa mega!

jest to koncern Dunlop

bardzo dobre opony za rozsadne pieniadze

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Opony Toyo czy Yokohama to inny świat opon i nie wiem dla czego są porównywalne do Continentala?! I to jeszcze jako gorsze :D te opony (japońskie) będą się szybciej zużywały nie dla tego, że są z niższej półki tylko dla tego, że takie właśnie mają być! Miękkie, klejące się do asfaltu sportowe opony :D
    Rozdrażniłeś mnie próbą porównania Pirelli do no name :P po Bridgestone to najlepszy producent opon. Ja czuje między nimi a np Hankookiem taką różnicę jak między polonezem a swoją 7er :P :)

Co do Falken słyszałem dobre opinie
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Tomar
    BMW
    E38 m62b44 , E39 m62b44
    Jedno tylko ale - falken ? W porzadku ale jaki ? Aby moc dyskoutowac o oponach trzeba wiedziec o jakim modelu.

Generalnie potwierdzam ze TOYO, FALKEN, BRIDGESTONE i szczególnie YOKOHAMA to najwyzsza półka, a ewentualne szybkie zuzywanie sie opony nie swiadczy w zaden sposob o jej marnej klasie. Wrecz odwrotnie. Mi szczegolnie podpasowała Yokomaha A520. Ginęła w oczach ale po rozgrzaniu po prostu kleiła sie do asfaltu.

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    a raczej toyo yokohama czy bridgestone to niesą porównywalne opony, toyo czy falken to raczej opony dobrej sredniej póki, no chyba ze do sredniaków zaliczasz baruma to wtedy..... moje opony z klasy premium to Michelin, Bridgestone, Continental i tyle, i prosze nieprzekonywac mnie bo sprzedalem duzo falkenów, toyo czy yokohamy, sa to dobre, bardzo dobre opony ale nie najlepsze
    (ps tak jak zimowy nokian co niby the best na zime, a wywaza sie ciezko, wcale nie taka rewelacja a ostatnio przychodzi wyprodukowany z rosji...)

Uprawnienia umieszczania postów