Pokaż wyniki od 1 do 10 z 368

Wątek: hydraulika klapy bagażnika e38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Wg mnie dwie przyczyny:
    1 zapowietrzony układ i na początku pompuje powietrze i nie może załapać płynu
    2 zużyta pompa hydrauliczna

ad1 ja zawsze po wymianie płynu odpowietrza. Klapa otwarta i luzuje przewód przy siłowniku, mając cały czas założony klucz. Wciskam przycisk i czekam az zacznie z luzowanego przewodu lecieć płyn, wtedy szybko dokręcam i wyłączam klapę. Żeby się nie zamknęła. Tak samo z drugim przewodem. Tylko już nie pamiętam który do czego. Dolny chyba do otwierania.

ad2 ponoć w pompie są wałeczki które pracują i się wycierają, ktoś kiedyś je wymieniał, dorabiał i pompa odżyła.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38
    Cytat Zamieszczone przez Bartos Zobacz posta
    ad1 ja zawsze po wymianie płynu odpowietrza. Klapa otwarta i luzuje przewód przy siłowniku, mając cały czas założony klucz. Wciskam przycisk i czekam az zacznie z luzowanego przewodu lecieć płyn, wtedy szybko dokręcam i wyłączam klapę. Żeby się nie zamknęła. Tak samo z drugim przewodem. Tylko już nie pamiętam który do czego. Dolny chyba do otwierania.
    Sądziłem po lekturze internetu, że układ się sam odpowietrza... No i bałem się ciśnienia w przewodach podczas pracy układu, no ale skoro Ty to przeżyłeś...

Uprawnienia umieszczania postów