Pokaż wyniki od 1 do 10 z 368

Wątek: hydraulika klapy bagażnika e38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740
    A ja się podłączę bo mam pytanie - mam domykanie klapy ale nie otwieranie/zamykanie. I pytanie jest po co klapa się otwiera/lekko unosi jak wcisnę przycisk domykania klapy (a jest zamknięta)? czasami jest nawet tak, że jak nacisne przycisk na pilocie to klapa się otwiera i zaraz zamyka (dociąga) czemu to ma służyć ? Z boku wygląda tak jakby miała się otworzyć całkiem ale nie działało coś (dlatego nawet kupilem olej do wymiany :D rozebrałem bagażnik i sie okazało że nie mam pompy :D dlatego mniemam że tylko dociąganą klapę mam)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E65 3.0D
    Cytat Zamieszczone przez NavidZ Zobacz posta
    A ja się podłączę bo mam pytanie - mam domykanie klapy ale nie otwieranie/zamykanie. I pytanie jest po co klapa się otwiera/lekko unosi jak wcisnę przycisk domykania klapy (a jest zamknięta)? czasami jest nawet tak, że jak nacisne przycisk na pilocie to klapa się otwiera i zaraz zamyka (dociąga) czemu to ma służyć ? Z boku wygląda tak jakby miała się otworzyć całkiem ale nie działało coś (dlatego nawet kupilem olej do wymiany :D rozebrałem bagażnik i sie okazało że nie mam pompy :D dlatego mniemam że tylko dociąganą klapę mam)
    Jaki przycisk domykania klapy? Jest takie cos?

Jesli klikniesz na pilocie to klapa ma odskoczyc kawalek i pozostac lekko uchylona. Wedy podnosimy klape recznie zeby ja otwozyc.
    Jesli Tobie odskakuje po czym sie zamyka to napewno masz cos nie tak z dociagniem bo tak byc niepowinno.

Uprawnienia umieszczania postów