Pokaż wyniki od 1 do 10 z 368

Wątek: hydraulika klapy bagażnika e38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Dla wszystkich niedowiarków: tak wygląda zestaw naprawczy hydrauliki bagażnika kupiony w ASO Misiak Kraków za jedyne 145zł (-10% bo nie wiem jak pan policzył że moje auto ma 10 lat :D a na części do aut 10+ jest rabacik )

mavic- nie dodawaj dwóch postów po sobie, tylko edytuj ten pierwszy. Bo dostaniesz zaraz reprymendę od Modów :)
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    gdybyś przeczytał od początku to byś wiedział :)

Cytat Zamieszczone przez Jey Zobacz posta
    Dla wszystkich niedowiarków: tak wygląda zestaw naprawczy hydrauliki bagażnika kupiony w ASO Misiak Kraków za jedyne 145zł (-10% bo nie wiem jak pan policzył że moje auto ma 10 lat :D a na części do aut 10+ jest rabacik )

mavic- nie dodawaj dwóch postów po sobie, tylko edytuj ten pierwszy. Bo dostaniesz zaraz reprymendę od Modów :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    No i szlak trafił bajery. Dzisiaj przed sklepem chcąc otworzyć bagażnik, nacisnąłem guziczek w pilocie i jedyną oznaką było odpuszczenie dociągania i pstryknięcie siłownika od zamka klapy. Hydraulika nie zadziałała (nie zaczęła podnosić klapy, tylko po chwili klapa znowu się dociągnęła). Nie chcąc robić scen przed sklepem wrzuciłem zakupy na tylną kanapę i wróciłem do domu. W domu zacząłem badać temat.
    Nie działa w ogóle hydraulika, ani po użyciu pilota, ani po naciśnięciu zamka na klapie, ani po naciśnięciu guzika wewnątrz samochodu. W każdym z tych przypadków działa tylko odciąganie, elektromagnes zamka i zaraz klapa z powrotem się dociąga. Otwierając klapę ręcznie przycisk od zamykania jest podświetlony, ale nic się nie dzieje po jego naciśnięciu. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki (nie wiem który konkretnie jest od tej funkcji), ale wszystkie są dobre. Odpiołem akumulator na pare minut i złączyłem później klemy. Po podłączeniu klem, hydraulika nadal martwa. Spróbowałem nawet odłączyć centarlkę od tej klapy, ale wraz nic to nie dało.
    Panowie gdzie szukać przyczyny? Dodam że do tej pory z klapą nigdy nie miałem problemów, zamykała się i otwierała nawet przy dużych mrozach, a teraz nagle umarła... Chciałem niby ją zdemontować, ale nie lubię zostawiać w ten sposób problemów, dlatego proszę o jakąś radę, czy podpowiedź o co kaman?

Uprawnienia umieszczania postów