Strona 9 z 37 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 368

Wątek: hydraulika klapy bagażnika e38

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Tak było... teraz będzie się to zmieniać!!! Dla czego? Np. Moje maleństwo (na 99% jestem pewien) jutro będzie obchodziła swoje 10 urodziny! :684:
    Z wiekiem auta mają potrzeby np na dolanie oleju do hydrauliki ;) ja to robiłem tydzień temu i było to pewnie pierwszy raz ruszane w tym aucie.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Proponuje zrobic sciepe-forumowa i kupic cala banke 20L i dilowac olejek potrzebujacym forumowiczom po "secie" (100ml + z zagrycha lub bez) :D
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

W zupełności wystarczyło by poszukanie dystrybutora, który oferuje to w litrowych bańkach. To jest jakieś 8-10 klap, czyli mniej więcej roczne zapotrzebowanie naszego forum. W Polsce ciężko, ale jest na forum kilka osób blisko zaprzyjaźnionych z narodem niemieckim, a myślę że tam na pewno można to bez problemów kupić.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez BOSS
    Proponuje zrobic sciepe-forumowa i kupic cala banke 20L i dilowac olejek potrzebujacym forumowiczom po "secie" (100ml) :D
    Oczywiście, że tak. Wystarczy, że na forum jest ktoś kto cały czas handluje na Allegro i ktoś taki bez problemu się tym zajmie a nawet trochę zarobi. Tyle, że ja proponuje też opakowania 1l aby można było zmienić cały olej na nowy.

PS. Dodam informację, że po testach nie polecam dolewania płynu ATF!!! Co prawda dolałem tam z 40ml (max) ale wystarczyło, przy tych mrozach słychać po silniku, że ma co robić :)

To chyba, że to normalne i Ci co zalewali ori olejem też słyszą, że przy -15*C jednak ten olej też gęstnieje.

Tak czy siak dolałem go ździebko i się nie boje o układ w takich mrozach i tak nie chce używać bagażnika ze względu na zamarznięte uszczelki. Z tym, że jak ktoś zacznie handlować olejem AREO to kupię ilość taką aby zmienić cały olej w układzie bo faktycznie olej MOBIL AREO będzie jedynym słusznym i nie ma co kombinować.

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Jeżeli ten olej pasuje do E65 to mysłe ze wezme na całosć -bo chyba bede cąły wymieniał...

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    Jak dla mnie jest to "zwykły" olej do instalacji hydraulicznych w samolotach. A skoro tak, to centralnie trzeba pojechać na jakieś lotnisko do hangaru naprawczego i tam wymienić :D Na bank mają całe beczki takich płynów i nie zedrą jak za zboże.

Tak, wiem, brzmi to extrawagancko -- robić furę u lotników. No, ale fury mamy nie pierwsze-lepsze, to i serwis niepospolity.
    Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Vip Vip Awatar Johnny_Bravo
    BMW
    750i
    ja u siebie na zwykłym oleju atf mailem problemy ( latem klapa się wolno otwierała a zima miała straszną silę taką ze zabezpieczenia z siłownika spadały) ten oryginalny hoebriger... ma inna lepkość jutro mogę wkleić jego specyfikacje...

elektem nie oryginalnego oleju prawdopodobnie jest awaria zaworka u mnie w pompie, a jest nie do zdobycia:(

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez Johnny_Bravo
    ja u siebie na zwykłym oleju atf mailem problemy latem wolno się otwierała za zadki płyn a zima za gesty ten oryginalny hoebriger... ma inna lepkość jutro mogę wkleić jego specyfikacje...

Proszę napisz to zgodnie z zasadami gramatyki abym miał pewność ze dobrze zrozumiałem 8/

Cytat Zamieszczone przez hatecraft
    Jak dla mnie jest to "zwykły" olej do instalacji hydraulicznych w samolotach. A skoro tak, to centralnie trzeba pojechać na jakieś lotnisko do hangaru naprawczego i tam wymienić :D Na bank mają całe beczki takich płynów i nie zedrą jak za zboże.

Tak, wiem, brzmi to extrawagancko -- robić furę u lotników. No, ale fury mamy nie pierwsze-lepsze, to i serwis niepospolity.
    Paradoksalnie wcale nie głupi pomysł... Przejrzałem trochę stron i generalnie ten olej jest niby typowy, ale sprzedawany wyłącznie w dużych (jak na nasze potrzeby) opakowaniach. Spełnia on normę NATO H-515. Produkuje go nawet Orlen. Nie pozostaje nic innego, jak zaatakować Okęcie albo chociaż Bemowo... ;)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Nie ważne jak ale załatwcie to :)
    Mnie aż dziwi, że nie ma chętnego co by kupił baniak i rozlał na 0,5L i 1L pojemniki.
    Sprzedaż przez Allegro ułatwiła by sprawę. Mogę się założyć, że chętnych nie zabraknie!

Uprawnienia umieszczania postów