Strona 26 z 37 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 368

Wątek: hydraulika klapy bagażnika e38

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    Siema , rozprowadza ktoś nadal ten olej do hydrauliki klapy? Standardowo i u mnie można by dolać kapkę. Klapa chodzi idealnie ale poziom jest poniżej znacznika. W aso cena 150zł trochę sporo sobie życzą za taką pierdołę

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Jeszcze niestety nie miałem okazji zabrać się za moją usterkę. Jednak dziś zauważyłem po otworzeniu klapy z konieczności i próbie jej zamknięcia, pompa załączyła się i klapa delikatnie poszła w dół i koniec. Przy kolejnym razie pomagając jej poszła w dół. Już trochę tego nie rozumiem co jest nie tak

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    W między czasie cena 'zestawu naprawczego' w aso wzrosla ze 150 do 192 zl za 250ml.. w tym dają jeszcze parę podkładek, które w produkcji kosztują ze 30 gr. Olewam ich, ściągam właśnie z Czech puszke 1l Aeroshell fluid 41 , czyli dokładnie to samo za normalną cenę. Pewnie zostanie mi sporo po dolewce, jakby było zapotrzebowanie to oczywiście mogę się podzielić. Zastanawiam się nad wymianą całości oleju w układzie a nie tylko dolewka, wie ktoś może jak tego dokonać by wymienić cały płyn?

Pzdr

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Posiada ktoś na sprzedaż zawias lewy do hydroklapy??

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Dziś rozebrałem moduł klapy, sprawdziłem przekaźniki i działają. Użyłem sprayu do styków we wtyczce i niestety nadal nie chce mi się klapa zamknąć. Jeszcze zostanie mi ponowne podłączenie do kompa. Może macie jakieś inne pomysły?
    Ostatnio edytowane przez chiken ; 14-04-2015 o 17:08

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Cytat Zamieszczone przez zamor89 Zobacz posta
    Posiada ktoś na sprzedaż zawias lewy do hydroklapy??
    Nie kupuj używki. Cena to połowa nowego a nie wiadomo ile taki używany posłuży.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Powiedzcie mi czy jest różnica w modułach HKM klapy? Czy obojętnie od numeru katalogowego będzie pasował do auta?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    735i
    Mam problem z moją klapą. Parę dni temu rozładował mi się akumulator do zera i musiałem otworzyć bagażnik manualnie kluczykiem. Teraz klapa nie chce się dociągać, nie wiem jak inaczej mogę ją zamknąć. Kluczykiem wygląda na to że się nie zamyka. Otwieranie i zamykanie automatyczne działa. Ktoś wie co mogło się stać z dociąganiem?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    735i
    Problem rozwiązany. Nie potrafię dokładnie stwierdzić jak to się stało, ale zacząłem kombinować kluczykiem w zamku bagażnika, później zauważyłem że zamek od klapy stoi w miejscu więc wcisnąłem go palcem tak żeby był zamknięty. Następnie otworzyłem klapę znów kluczykiem, otworzyłem bagażnik, opuściłem i klapa sama się dociągneła. Jednym słowem - kombinacja, ale się udało :P

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 730d
    Witam a czy ktoś mógłby wrzucić zdjęcie tego punktu do którego należy uzupełnić olej?

Uprawnienia umieszczania postów