Strona 7 z 37 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 368

Wątek: hydraulika klapy bagażnika e38

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Cytat Zamieszczone przez Jey
    Dla wszystkich niedowiarków: tak wygląda zestaw naprawczy hydrauliki bagażnika kupiony w ASO Misiak Kraków za jedyne 145zł (-10% bo nie wiem jak pan policzył że moje auto ma 10 lat :D a na części do aut 10+ jest rabacik )
    A czy ten olej wystarcza na pełną wymianę ? Ja u siebie dolewałem tylko pół małej strzykawki i zostało mi go całkiem sporo. Może wymienię razem z tymi niepotrzebnymi śrubkami....

mavic- nie dodawaj dwóch postów po sobie, tylko edytuj ten pierwszy. Bo dostaniesz zaraz reprymendę od Modów :)
    Na innych forach to się robi automatycznie :P

Pozatym gdzie się podziały moje ostrzeżenia ? Byłem dumnym posiadaczem dwóch :D
    pozdrawiam
    mavic

Forum 7er jest dla buraków i kartofli. Jestem dumnym kartoflem !

Ostrzeżenia wygasają po 7 dniach czy jakoś tak :) A co do wymiany oleju to nie mam pojęcia ile wchodzi do układu i czy ta buteleczka wystarczy. Ja dolałem u siebie ok 110ml.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Początkujący Użytkownik
    BMW
    735i
    Miałem podobne problemy z moją klapą ale wczoraj zrobiłem z nią porządek. W zupełności wystarczyło dolać oleju. Za olej nie policzyli mi nic bo zostało im po jakiejś naprawie ale za robociznę policzyli sobie 250 zł. Z tego co powiedzieli musieli dolać jakieś 20 - 40 ml.
    A ze zła rodzi się dobro.

Cytat Zamieszczone przez kwiatek
    Za olej nie policzyli mi nic bo zostało im po jakiejś naprawie ale za robociznę policzyli sobie 250 zł.
    Nie powiem - okazja to nie była :/ Za 250 PLN to mogę codziennie i po nocy dolewać oleju do klapy :)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Początkujący Użytkownik
    BMW
    735i
    Troszkę sobie policzyli :( choć tłumaczyli się, że jest tam trochę roboty bo trzeba całość wyciągnąć.
    A ze zła rodzi się dobro.

Cytat Zamieszczone przez kwiatek
    ...choć tłumaczyli się, że jest tam trochę roboty bo trzeba całość wyciągnąć.
    Całośc to nie ;)

Jeśli masz pojedynczy akumulator to sprawę załatwia się w pół godziny ;D
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Jeśli masz pojedynczy akumulator to sprawę załatwia się w pół godziny
    Powiem ze nawet szybciej się może udać ;)
    kwiatek nieźle Cię naciągnęli a ten olej to nie był za darmo tylko sprytnie sobie go wliczyli w cene usługi :/ 250zł za pare minut roboty to ile u niech kosztuje roboczogodzina No ale już po wszystkim i najważniejsze że cel został osiągnięty :)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

No 250zł to "lekkie" ździerstwo. Po wspólnej walce z moim mechanikiem jestem w stanie dolać olej w 30 minut do wersji z 2 akumulatorami. Po 10 minut na odpięcie i wyjęcie/ włożenie i podpięcie aku- spokojnie wystarcza paląc w międzyczasie papierosa, do tego 10 minut na odkręcenie pompy i dolanie płynu, lub zmajstrowanie wężyka. No z 3 przerwami na szluga robię to w 45 minut. A i tak wezmę mniej niż ASO, nawet jak bym miał we własnym zakresie kupić olej :) Tak więc proszę dzwonić :D Mnie cała przyjemność wyszła mniej niż 200zł (zestaw naprawczy + robocizna). A oleju zostało mi spokojnie na 2 dolewki. Chyba szkoda zdrowia na komentowanie usługi ASO...

Tak więc kolego mavic, kwota 250zł jest z d*** Tak samo jak cena "zestawu naprawczego". Kilka śrubek i podkładek, wartych może z 5 złotych, a do tego olej za prawie 150zł. Lekka przesada. No chyba że ma w sobie drobinki złota niebieski kawior i diamenty. Nie wiem czy czytałeś, ale ten olej kosztuje ok 26zł/litr. Niestety w Polsce znaleźliśmy póki co jednego dystrybutora, który oferuje go w bańkach 19 litrowych za ok 500zł. Licząc po cenach W ASO wychodzi ok 600zł/litr :] Chyba jest różnica, 6 stówek za litr, albo za 20. Taka bańka w ASO to 11 tyś zł... !!!!!!!! A tak na prawdę cała robota to: wyjęcie akumulatora (2 min) lub dwóch (4 minuty) i dolanie tego pieprzonego płynu (2 min). Robiąc to w miarę sprawnie, można się zmieścić w 10, no max 15 minutach. 250zł? No chyba kogoś pojeb*** Ja, znając się na mechanice tak samo dobrze jak na fizyce kwantowej i plantacjach patisonów w Peru, mogę to każdemu zrobić za 4 piwa. I nie będę musiał po tym myć rąk. I dam gwarancję na 5 lat. A w godzinę to mogę w 3 autach uzupełnić płyn. Kupując jedną butelkę w ASO za 150zł. Operacja jest mniej skomplikowana niż wymiana tonera drukarce. Swoją drogą też fajnie, że ASO sprzedaje 250ml za 150zł, dolewa komuś +/- 100ml, a następnemu klientowi liczy jeszcze raz za olej, który ktoś już u nich kupił. Jeszcze jakieś pytania?

Tak więc proszę Cię, przestań nas obrażać i pitolić o TISach, ASO i PR, skoro nie jesteś zorientowany w temacie. Nazywajmy ZŁODZIEJSTWO po imieniu!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Swoją drogą też fajnie, że ASO sprzedaje 250ml za 150zł, dolewa komuś +/- 100ml, a następnemu klientowi liczy jeszcze raz za olej, który ktoś już u nich kupił. Jeszcze jakieś pytania?
    Tylko jedno pytanie. Kto bogatemu zabroni ?

Tak więc proszę Cię, przestań nas obrażać i pitolić o TISach, ASO i PR, skoro nie jesteś zorientowany w temacie. Nazywajmy ZŁODZIEJSTWO po imieniu!
    To nie złodziejstwo tylko dobry interes. Jedynie Polak ma zakodowane w głowie, że jak komuś udaje się zarobić dobre pieniądze to trzeba nazwać go złodziejem.

Koszulka którą masz na sobie kosztowała $1 a sprzedano Ci ją za $20, jeansy Reserved kosztują wraz z kosztami transprtu do pl $3 a ty płacisz $35 - teraz ich nazwij złodziejami i napluj na witrynę sklepu :hah: :hah: :hihi: :hihi:

CZUJĘ SIĘ JAK PALIKOT NA 18 URODZINACH RADIA MARYJA
    2 NOWE OSTRZEŻENIA ;D

MOD: Cieszy mnie Twoje dobre samopoczucie, ale niestety, nie jesteś jak Palikot, musisz jeszcze sporo poćwiczyć. A biciem piany i obrażaniem innych osiągniesz tylko tyle, że będziesz ćwiczył w samotności.
    pozdrawiam
    mavic

Forum 7er jest dla buraków i kartofli. Jestem dumnym kartoflem !

Przepraszam bardzo, ale sprzedanie komuś butelki oleju w połowie pustej za 250zł (nawet licząc 100zł za robociznę, niech będzie 150zł), pomimo że ktoś już wcześniej za nią zapłacił 150zł nazywasz uczciwością i dobrym interesem? To tak jak bym poszedł do sklepu i poprosił butelkę 0,5 Pepsi, a dostał od sprzedawcy w połowie wypitą z tekstem: Ktoś już wcześniej ją kupił i wypił trochę, ale sprzedam ją panu za 3zł. Weź ty się zastanów trochę. Ciekawe ile by sobie policzyli, jakby chciał kupić nową butelkę oleju i zapłacić za robotę. 500zł? Za bardzo naciągane 30 minut roboty. Przecież to jest cena z kosmosu. Trzeba tylko wyjąć akumulator i odkręcić 3 śrubki lub zmajstrować 30cm wężyka. Absolutnie każdy może sobie to zrobić samemu.
    Koszulki czy jeansy, wszędzie są w podobnych cenach. Nie ma takiego rozrzutu, że w jednym sklepie kosztują 150zł (tyle średnio kosztują zwykłe jeansy), a w drugim 3300zł. Bo o takiej mniej więcej różnicy rozmawiamy. Kupił byś zwykłe spodnie za taką kasę? Nawet jak byś był bogaty? Bo ja nie. Jeśli już Poszedł bym kupić takie, które w jakimś tam stopniu są tego warte. Hugo Boss czy coś takiego. Niech przynajmniej ma to metkę. A tak właśnie robi ASO. Wciska nam olej, którego wartość za 250ml to ok 6-7zł. Dla czego bułka w sklepie kosztuje 50gr a nie 11zł? Bo nikt by tego nie kupił. I tu nie chodzi o koszt produkcji, bo dla piekarza zrobienie takiej bułki to pewnie ze 3gr przy masowej produkcji.

A za wyzywanie nas od " Mega Cip albo Regionalnych Cwaniaków" to powinieneś bana dostać a nie ostrzeżenia :] Bo to jest po prostu chamstwo

Uprawnienia umieszczania postów