Sprawdzić poziom możesz, a wyć wyje tak ma być :D
Sprawdzić poziom możesz, a wyć wyje tak ma być :D
Dzięki za odpowiedź ale niestety problem wydaje się większy... opiszę co się dzieje i może ktoś będzie w stanie pomóc.
Po kupnie auta, lewy zawias klapy wygiął się i z czasem złamał - dokładnie "bolec" na którym trzymał się teleskop przy nadwoziu (nie przy klapie). Teleskop zginał ten bolec podczas otwierana i zamykania klapy. Kupiłem nowy zawias ale dzisiaj podczas wymiany zauważyłem, że po zdjęciu tego lewego teleskopu z zawiasu, prawy teleskop kompletnie nie utrzymuje klapy w pionie - można bez problemu zamykać i otwierać klapę ręcznie. Wygląda to tak, jakby prawy teleskop nie trzymał ciśnienia i cały ciężar klapy spoczywa na lewym teleskopie, który z kolei wygina zawias w związku z ciężarem.
Czy ktoś miał już taki problem? Czy taki teleskop można jakoś zregenerować?
PS.
Wg realoem - prawy teleskop (ten który u mnie nie utrzymuje sam klapy) jest gazowy, a lewy (który wygiął zawias) jest hydrauliczny. Więc to po części odpowiada na moje pytanie ale może ktoś miał możliwość sprawdzenia czy ten gazowy jest na tyle mocny, że potrafi utrzymać klapę?
Ostatnio edytowane przez Cube ; 01-05-2015 o 00:08
Sam prawy amortyzator nie utrzyma klapy.
Kup nowy ten prawy amortyzator, bo lewe zawiasy się łamią wtedy jak prawy amortyzator jest nie sprawny. Koszt około 60 zł.
@Elvis
Wiesz gdzie dostać taki teleskop za +/- 60 zł? Wg. BMW kosztuje on około 180 zł
Ostatnio montowałem klientowi nowy prawy siłownik klapy tylnej.
Ori z ASO. Jedyny zamiennik był z Krosna, do którego szef nie był przekonany i padło na oryginał(był na magazynie w Monachium, Bawaria nie miała na miejscu)
Polecam kupić nowy, zwłaszcza przy hydroklapie. Sporo poprawia jej pracę. Klapa otwiera się sama, gdzie wcześniej czasami potrzebowała pomocy w pierwszej fazie
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Panowie nadal nie uporałem się z tylną klapąSprawdzałem pompę na krótko i zamyka się bez problemowo. Wymieniłem sterownik na inny i nadal klapa nie chce się zamknąć. Zero błędów w INP-ie
W mojej e38 mam prawy amortyzator klapy z KROSNA i działa idealnie.
Kosztował jakies 50 zł.
A u mnie kolejny problem a mianowicie klapa się normalnie otwiera i zamyka, stan oleju ok, jednak przy pierwszej fazie otwierania jak tylko puści dociąganie klapy widać jak by pierwsza podnosiła się strona z słownikiem i delikatnie gnie klapę. Demontowalem juz ten drugi siłownik pneumatyczny ale wydaje się że jest ok, nie da się go normalnie wcisnąć wiec raczej trzyma ciśnienie. Nie wiem czy tak ma być na filmikach z YT nie ma takiego efektu. Co o tym myślicie?
Nie powinno tak być, chyba że ja nic takiego u siebie nie zauważyłem