Strona 32 z 37 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 368

Wątek: hydraulika klapy bagażnika e38

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Żeby klapa się zamykała z kluczyka to trzeba wcisnąć trzymać guzik otwierania klapy. Zrób tak i zobacz co się dzieje.
    Jeśli chodzi o zamykanie z guzika, to tam jest żyroskop i mógł się uszkodzić. Ew wciśnij guzik i poczekaj aż otworzy otwartą klapę, i wtedy spróbuj zamknąć guzikiem.

Możesz też odłączyć akumulator na parę min, może się sama nauczy.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 730D 99r
    Własnie przez to zamykanie z kluczyka chyba to zepsułem, Trzymalem guzyk na kluczyku i myslalem ze juz sie zamknela i puscilem, wtedy zatrzymala sie w miejscu i od tamtej pory zamykanie z guzika nic nie daje. Probowalem tak jak mowisz, ale ona po kilkukrotnym nacisnieciu czerwonego guzika tylko pcha tak jakby chciala ta klape podniesc. Musze ją zamykac delikatnie "na sile" bo elektrycznie nie idzie.
    Odlaczenie akumulatora nic nie poresetuje? Nie zablokuje radia czy navi? Mam navi 4;3

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Odłączenie akumulatora, zresetuje sterowniki, ale na zasadzie ze jak coś się zawiesi to się odwiesi, nic się nie usunie i nic nie zablokuje.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 730D 99r
    Czyli smiało odłączać? Na coś zwrócic uwage? Gdzies czytałem o łączeniu klem, kolejnosci odłączania, cos jest do popsucia?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Możesz normalnie odłączyć klemy i np zewrzeć je ze sobą, ale nie dotykając biegunów akumulatora oczywiście.
    Wystarczy ok 15 sek. Potem podłączasz plus i potem minus i gotowe

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 730D 99r
    Z wielkim smutkiem stwierdzam, ze odłączenie akumulatora nic nie dało... Nadal tylko podnosi...

Zaawansowany Użytkownik Awatar winmediacenter
    BMW
    E38 740i
    masz komputer?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 730D 99r
    Żeby podpiąć sie do auta i sprawdzić to nie bardzo... Mam to autko od tygodnia

Zaawansowany Użytkownik Awatar winmediacenter
    BMW
    E38 740i
    szkoda bo Twoje wysiłki i nerwy mogą zniknąć po 1 podpięciu. napisz na forum może ktoś z okolicy wpadnie i sprawdzi wtedy nie będziesz musiał zgadywać co się dzieje.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 730D 99r
    Zła wiadomosc jest taka, ze odlaczenie akumulatora nic niedalo, a dobra jest taka, że wziałem sie za sprzątanie przy ładnej pogodzie i chyba Bunia sie odwdzięczyła po sprzątaniu, bo klapa juz nie ma focha i działa tak jak powinna :D Aczkolwiek komputer by sie przydał, zeby sprawdzic PDC, ktory czujnik lezy, bo nie dziala mi ani przód ani tył...

Uprawnienia umieszczania postów