Strona 30 z 37 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 368

Wątek: hydraulika klapy bagażnika e38

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Siłowniki ewentualnie odboje gumowe w których są bolce na sprężynach.

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Cytat Zamieszczone przez bartek0788 Zobacz posta
    A u mnie kolejny problem a mianowicie klapa się normalnie otwiera i zamyka, stan oleju ok, jednak przy pierwszej fazie otwierania jak tylko puści dociąganie klapy widać jak by pierwsza podnosiła się strona z słownikiem i delikatnie gnie klapę. Demontowalem juz ten drugi siłownik pneumatyczny ale wydaje się że jest ok, nie da się go normalnie wcisnąć wiec raczej trzyma ciśnienie. Nie wiem czy tak ma być na filmikach z YT nie ma takiego efektu. Co o tym myślicie?
    To, że siłownik ciężko jest wcisnąć nie oznacza, że jest sprawny. Odepnij sobie oba siłowniki i zobacz ile waży klapa oraz w jakich pkt. jest podnoszona to zrozumiesz jaką ciężką robotę ma hydraulika i wspomagający gazowy amortyzatorek. Wymień go na nowy.

Cytat Zamieszczone przez NavidZ Zobacz posta
    No w sensie ten przycisk na pilocie. Widzisz to u mnie nie odkakuje w ogóle i pewnie dlatego się zaraz domyka bo zamek myśli że chcę zamknąć pewnie ? A skoro nie odskakuje to siłowniki ? To by miało sens bo klapa czasami mocno uderza jak ją puszczę z większej wysokości. Dzięki za odpowiedź
    Jeżeli masz tylko dociąganie klapy, to służy to po to, aby bez "trzaskania" z gracją zamykać bagażnik. Przycisk na pilocie/klapie służy do odryglowania klapy. Resztę robisz ręcznie. Jeżeli po wciśnięciu klapa odskakuje i się zamyka, sprawdź gumowe odboje. Powinien z nich po otwarciu wystawać cypel który jest na sprężynie. Często te cyple zapiekają się i trzeba wymienić odbój na nowy.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i

Z moją klapą ciąg dalszy. Wymieniłem sterownik, wymieniłem olej w układzie i jak dalej klapa nie chce się zamykać tak jest do tej pory Teraz po kilku dniach usłyszałem, że pompa podczas zamykania ledwie jest słyszalna (co innego jak się otwiera). Gdy lekko jej pomagałem opadała z oporem. Wczoraj klapa leci na zbity pysk. Zero oporu, ruszam w górę i w dół. Podczas otwierania "nie mogę" jej utrzymać.
    Ostatnio edytowane przez chiken ; 02-06-2015 o 17:16

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 728i
    Witam.
    Biorę sie za montaż hydraulicznej klapy i zacząłem kompletowac części oraz wiedzę.
    Odnośnie oleju.
    Zamiennym olejem dla Mobil Aero HFD jest
    AeroShell Fluid 41 gatunek OM-15 (Shell)
    Yacco LHM (Francja)
    Petrofluid 5606B (USA) Fluid 41.
    AMG10 (RUS)
    Oleje są olejami mineralnymi z dodatkami środków przeciw zamarzaniu, anty-korozyjnych i przeciw zurzyciowych. Parametry mają niemal identyczne przy czym Mobil ma niższa temp. zamarzania i wyższą temp. wrzenia.
    Olej AeroShell Fluid 41 można kupić w butelce 1L np. na stronie http://sklep.lotniczapolska.pl/fluid-41-4 w cenie 54zł za 1L.
    Ostatnio edytowane przez tigwelder ; 22-11-2015 o 11:48

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kazikm3
    BMW
    735iA 320ci cabrio
    panowie wiem ze temat jest nie o tym, ale jaka jest realna cena za kompletną hydroklapę ?
    Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    taka, jaką jesteś w stanie zapłacić żeby ją mieć.

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Cytat Zamieszczone przez Kazikm3 Zobacz posta
    panowie wiem ze temat jest nie o tym, ale jaka jest realna cena za kompletną hydroklapę ?
    800/1000 pln

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kazikm3
    BMW
    735iA 320ci cabrio
    Cytat Zamieszczone przez lockbud Zobacz posta
    taka, jaką jesteś w stanie zapłacić żeby ją mieć.
    tak, tylko ludzie walą takie ceny że głowa mała :(
    przykład gość krzyczał sobie za s37 z marnymi oponami 800funa
    szukałem pół roku, kupiłem za 350 :)
    Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 728i
    Blog
    1
    mysle ze cena dokładnie taka jaka podał KRUGER32 , 1000zł za zakup od jednej osoby kompletu to raczej górna granica. a odnośnie oleju to u mnie już drugi rok śmiga na 10w olej motul do zawieszen motocyklowych minerał . problemów 0 jak narazie , choć swoje już z tym ustrojstwem przeszlem ale to z winy poprzedniego właściela i spawanego zawiasu..

ogólnie polecam hydroklape , mysle ze to jedna z lepszych opcji w e38, mega kozak ! i te miny przechodniów.. ;-) pozdrawiam !

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez Kazikm3 Zobacz posta
    tak, tylko ludzie walą takie ceny że głowa mała :(
    przykład gość krzyczał sobie za s37 z marnymi oponami 800funa
    szukałem pół roku, kupiłem za 350 :)
    E38 też możesz kupić za 6tysi i za 26 więc wszystko zależy od grubości portwela, oczywiście można czekać kilka lat na okazję :)

Uprawnienia umieszczania postów