Strona 29 z 37 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 368

Wątek: hydraulika klapy bagażnika e38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Nie powinno tak być, chyba że ja nic takiego u siebie nie zauważyłem

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 730d
    A jakieś pomysły co może być przyczyną? Jutro postaram się nagrać filmik podczas otwierania.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 730d
    Dzisiaj rano klapa przestała reagować na wszystkie przyciski otwierania :/
    Ostatnio edytowane przez bartek0788 ; 14-05-2015 o 08:25

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i

Podłącz pod kompa. Wydaje mi się, że może coś być z modułem. Możesz otworzyć klapę bez przycisków? Możesz sprawdzić pompę na krótko i będzie więcej info

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38

Panowie pytanie czy ten siłownik po lewej stronie powinien się wysowac po wciśnięciu otwierania klapy na kluczyku ? Może i głupie pytanie ale kupiłem e38 z uerzona klapa i ten zawias leży luźno w bagażniku i tak się nad nim zastanawiam :-)

Dodam że silniczek słychać ten po prawej :-)
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 18-05-2015 o 07:54

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i

Cytat Zamieszczone przez FBI Zobacz posta
    Panowie pytanie czy ten siłownik po lewej stronie powinien się wysowac po wciśnięciu otwierania klapy na kluczyku ? Może i głupie pytanie ale kupiłem e38 z uerzona klapa i ten zawias leży luźno w bagażniku i tak się nad nim zastanawiam :-)
    Jeżeli dobrze rozumując stojąc do auta siłownik po lewej stronie, tak? To jest właśnie siłownik pneumatyczny odpowiadający za zamykanie i otwieranie klapy.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    tak tak to jest ten siłownik troszke źle sformułowałem pytanie :) i chodzi mi o to czy on jak jest taki luzem to powinien sie wysuwać
    albo coś ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Jeśli wciśniesz przycisk otwierania i chodzi ci pompa to tak

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740
    A ja się podłączę bo mam pytanie - mam domykanie klapy ale nie otwieranie/zamykanie. I pytanie jest po co klapa się otwiera/lekko unosi jak wcisnę przycisk domykania klapy (a jest zamknięta)? czasami jest nawet tak, że jak nacisne przycisk na pilocie to klapa się otwiera i zaraz zamyka (dociąga) czemu to ma służyć ? Z boku wygląda tak jakby miała się otworzyć całkiem ale nie działało coś (dlatego nawet kupilem olej do wymiany :D rozebrałem bagażnik i sie okazało że nie mam pompy :D dlatego mniemam że tylko dociąganą klapę mam)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E65 3.0D
    Cytat Zamieszczone przez NavidZ Zobacz posta
    A ja się podłączę bo mam pytanie - mam domykanie klapy ale nie otwieranie/zamykanie. I pytanie jest po co klapa się otwiera/lekko unosi jak wcisnę przycisk domykania klapy (a jest zamknięta)? czasami jest nawet tak, że jak nacisne przycisk na pilocie to klapa się otwiera i zaraz zamyka (dociąga) czemu to ma służyć ? Z boku wygląda tak jakby miała się otworzyć całkiem ale nie działało coś (dlatego nawet kupilem olej do wymiany :D rozebrałem bagażnik i sie okazało że nie mam pompy :D dlatego mniemam że tylko dociąganą klapę mam)
    Jaki przycisk domykania klapy? Jest takie cos?

Jesli klikniesz na pilocie to klapa ma odskoczyc kawalek i pozostac lekko uchylona. Wedy podnosimy klape recznie zeby ja otwozyc.
    Jesli Tobie odskakuje po czym sie zamyka to napewno masz cos nie tak z dociagniem bo tak byc niepowinno.

Uprawnienia umieszczania postów