Strona 24 z 37 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 368

Wątek: hydraulika klapy bagażnika e38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Witam
    Ostatnio od czasu do czasu borykam się z problemem z zamykaniem klapy. Patrzyłem poziom oleju, mam go w połowie, ale nie wiem czy to jest odpowiedni poziom (czy mógłby mi ktoś to pokazać na zdjęciu? bo kiedyś czytałem widziałem takie info).
    Druga sprawa jak wygląda czujnik położenia klapy? Gdzie mogę go znaleźć? Czy występuje jako cześć zamienna?
    Trzecia sprawa czy jeszcze, któryś z użytkowników posiada olej na dolewkę?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740i

Cytat Zamieszczone przez chiken Zobacz posta
    Witam
    Ostatnio od czasu do czasu borykam się z problemem z zamykaniem klapy. Patrzyłem poziom oleju, mam go w połowie, ale nie wiem czy to jest odpowiedni poziom (czy mógłby mi ktoś to pokazać na zdjęciu? bo kiedyś czytałem widziałem takie info).
    Druga sprawa jak wygląda czujnik położenia klapy? Gdzie mogę go znaleźć? Czy występuje jako cześć zamienna?
    Trzecia sprawa czy jeszcze, któryś z użytkowników posiada olej na dolewkę?
    czujnik położenia klapy znajdziesz wewnątrz klapy po lewej stronie koło przycisku zamykania tego z czerwonym podświetleniem
    o zamienniku nie słyszałem, na alledrogo też ciężko, więc chyba zostaje ASO\

olej sprzedaje kolega z forum zobacz w dziale sprzedam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Dzięki za odpowiedź, ale jakbym chciał szukać części w ASO to jaki to numer części bo nie mogę znaleźć.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bmw 745 e65
    olej 35 zł litr taki jak do nivo lej pod korek i będzie ok ja to przerabiam cały czas

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    stosuj olej jaki trzeba, supermen sprzedaje i ma aukcje na allegro, co do poziomu to nie pod korek tylko na zbiorniczku masz zaznaczenie jaki powinien być stan przy otwartej klapie ( chyba kwadracik z czetrema strzałkami). Jeżeli chodzi o czujnik położenia klapy to jest rozbieralny i filozofii w nim nie ma, można go przeczyścić bez problemu choć wątpie żeby on uległ uszkodzeniu (chyba że auto po wypadku)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Strona dobrze znana, a tutaj link dotyczący pompy hydraulicznej klapy
    http://www.meeknet.co.uk/E38/E38_Hyd..._Boot_Info.pdf

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Dodam jeszcze, że warto położyć latareczkę pod ten plastikowy zbiorniczek w klapie, wtedy ładnie widać czy poziom jest do wyznaczonego miejsca.

Temat lania czegokolwiek w ten zbiorniczek był już nie raz omawiany... ta klapa pójdzie pewnie i na soku z kartonika. Pytanie jak długo...
    Czemu nikt nie próbuje lać do baku denaturatu, nafty, spirytusu albo paliwa do samolotów które jest tańsze? A może do common raila lejcie przepalony olej od frytek? Efekt taki sam jak lanie byle czego do klapy. A olej CHF11S o którym wspomniał Strema81 nadaje się tylko do układu wspomagania w aucie z nivo. I żeby czasami nikomu nie przyszło do głowy lać do nivo zwykłego ATF a do klapy CHF11S
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Było 3 x 7 e 32 730m60 e38 730d m57 e65 735 n62
    Blog
    3
    Dodam tylko ,że czasem przy zamykaniu klapy potrafi sie ona zawiesić w pewnym położeniu i jak pisali moi przedmówcy wina jest po stronie czujnika położenia klapy wystarczy czaasem otwartą ręką puknąć w obudowe zaraz przy czerowonym przycisku i już wszystko działa poprawnie :) czujnik widocznie czaasem sie wiesza...

Początkujący Użytkownik Awatar arekchudy9h
    BMW
    e65 745
    witam czy ktos mi powie gdzie mam podlaczyc kabelek bialo czerwony w zolte ciapki ?

wychodzi z hkm i idzie do gm ale nie wiem do jakiego pinu, ktos napisal ze nr 10 ale ja mam juz tam cos podpiete

Edytuj posty!
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 27-10-2014 o 23:04
    arek

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Inne pytanie o hydroklape, kupiłem e38 w którym bagażnik nie chciał się sam podnieść ani zamknąć, trzeba było użyć dużo siły. Kupiłem ori olej w ASO, wlałem całą butelkę. Klapa już się podnosi jednak trzeba jej na prawdę nie wiele pomóc na początku, bo inaczej sama nie pójdzie do góry. W dół schodzi sama ale przy samym końcu za bardzo uderza.

Co może być przyczyną? Słaby podnośnik klapy (ten po prawej stronie) ?

Uprawnienia umieszczania postów