U mnie dokładnie tak samo jak na filmie.
U mnie dokładnie tak samo jak na filmie.
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
U mnie też tak buczy,czy tak powinno być czy powinna otwierać się cicho ??
w E65 też buczy - miałem 3 siłowniki i kazdy tak samo, u znajomego też. Co ciekawe w mercedesie i audi jest dużo ciszej buuu
Panowie, a ja zadam może dla niektórych dziwne, albo wręcz głupie pytanie. Ale czy można tą hydraulikę zdemontować? żeby była normalna klapa z dociąganiem tylko? Bo mnie to szczerze mówiąc wkurza...
można :)
To napisz cosik więcej :)
Wiem że na pewno trzeba normalne siłowniki wsadzić, ale jakiś sterownik, czy coś? Nic nie trzeba tam kotłować (oczywiście pomijam fakt demontażu pompy, przewodów i siłownika :) )
No i nie chciałbym pruć jakiejś elektryki, wręcz wszystko możliwie zostawić na miejscu, gdyby mi się odmieniło nagle i poczuł chęć ponownego posiadania wypasu heh.
Najprościej znaleźć kogoś kto chce przełożyć :) cały zestaw i ma ten sam kolor auta co Ty. Bo jak zamieniać to wszystko a więc całkowicie wymienić klapę.
A tak szczerze to co Cię w niej denerwuje? przecież hydraulika to jest kozak niesamowity. Jeżeli Cię denerwuje hałas to kup coś wygłuszającego jakąś matę itp. i obwiń ładnie silnik z pompą hydrauliki, miejsca na taki zabieg wystarczy a nie jest to raczej urządzenie, które potrzebuje jakiegoś chłodzenia itd.
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Przekładać na pewno nie chce. Po pierwsze mam świeżo polakierowaną klapę (zrobiona na gładko :D ), a po drugie, tak jak pisałem wyżej, gdyby mi się odmieniło to chciałbym wsadzić to z powrotem.
Co mnie denerwuje? Najbardziej niezbyt szybkie działanie tego systemu. Zarówno otwieranie, jak i zamykanie, a że często korzystam z bagola, to na dłuższą metę mnie to zaczyna irytować. Hałas też przyjemny nie jest, ale na to jest sposób, taki jak napisałeś :)
demontujesz siłownik hydrauliczny, wymieniasz zawias i zakładasz zwykły siłownik gazowy, wyciągasz wtyczkę ze sterownika hydrauliki i reszta może zostać, jak będziesz chciał powrocić do systemu zakładasz wszystko z powrotem uzupełniasz olej który wycieknie przy demontażu siłownika i wszystko.
Oooo dzięki lockbud :)
A jeszcze powiedz mi gdzie ten sterownik się znajduje :P