Bo będę musiał za jakiś czas się zainteresować wymianą i staram się rozeznać czy warto wsadzić regenerowane nivo czy olać i wpakować zwykły amor.
Bo będę musiał za jakiś czas się zainteresować wymianą i staram się rozeznać czy warto wsadzić regenerowane nivo czy olać i wpakować zwykły amor.
Ja bym wkładał regenerowane NIVO.
Jak bez EDC to samo dobrodziejstwo![]()
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Masz może jakieś namiary na firmę która regeneruje takie coś?
Znalazłem takie amory. Z numeru wynikało by że to takie jak u mnie mają być - Nivo bez EDC. Cena trochę bardziej zjadliwa. Czy ktoś jest mi coś w stanie powiedzieć o tych amorach ew. o tej firmie, która tym handluje?
http://e-autoparts.pl/catalog/amorty...?cPath=200_201
Chłopaki ma ktoś instrukcję rozebrania całego wnętrza pod wymianę tych amortyzatorów?
Szukałem w naszym dziale instrukcji i schematów ale nic nie znalazłem :(
Wymieniałem już kilka razy sprężyny i amory ale robił to kolega mechanik a nie ma już warsztatu.
Teraz jadę do serwisu, który bierze kasę za czas spędzony w warsztacie i chciałbym przygotować auto do wymiany aby nie płacić za dodatkowe 2h walki z wnętrzem.
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Trzeba zdemontować siedzenie bez części środkowej oparcia , osłony na tylnych słupkach te boczne i tylną półkę. Wtedy masz dostęp do górnego mocowania amortyzatora z tyłu :)