Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: SPRYSKIWACZE REFLEKTORÓW I ZBIORNICZEK INTENSYWNEGO MYCIA

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 730d
    Jutro jak pogoda dopisze to zabieram się za czyszczenie dysz. Napiszę czy coś pomogło.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    Dokładnie tak. Pompka do intensiv siedzi na zbiorniczku intensiv. A może zamiast na allegro lepiej kupić nówkę w ASO. Koszt ok 100zł.

P.S. Też mam tą pompkę do wymiany bo mi cieknie i nie mogę się zebrać :/
    Damias wczoraj zakupiłem pompkę do zbiorniczka w Iter Team za 25 zł firmy Kraft. Działa bez zarzutu więc śmiało możesz kupić nieoryginalną.

Zaawansowany Użytkownik
    podsumowując :)

a powiedzcie mi wracając do samego początku czy powyższe czynności które wykonam czyli wymiana tej pompki od intensiv i przeczyszczenie tych dysz od spryskiwaczy na szybę które działają ale bardziej ich tych elementów zwrotnych aby nie dolewało to zbiorniczka intensiv co się teraz dzieje czy rozwiąże to mój problem i zaczną działać mi spryskiwacze reflektorów?
    pozdrawiam
    BMW - Bo Moderator Widzi :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bylo e38 4.4
    Ja mam to samo spryskiwacze reflektrów mi nie dzialaja ale silniczek od intensiv również , oraz plyn mi powraca do zbiorniczka intsv i wybija.

Raczej nie bo do spryskiwaczy reflektorów idą osobne wężyki z płynem. Temat spryskiwaczy reflektorów to zacząłbym od sprawdzenia całej drogi od dysz na zderzaku do pompki przy głównym zbiorniku. Sprawdź czy nigdzie nie cieknie i czy wogóle leci płyn do tych wężyków.
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bylo e38 4.4
    Damias a te spryski na zderzaku to sie wyciaga na sile jakos czy one sa zamocowane pod spodem ??

One są przepuszczone przez otwór w zderzaku i od spodu przykręcone. Najwygodniej jest zdjąć cały zderzak. Inaczej dostęp do nich jest bardzo ciężki. Może jakoś od dołu się da ale nie za wygodnie.

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    Raczej nie bo do spryskiwaczy reflektorów idą osobne wężyki z płynem. Temat spryskiwaczy reflektorów to zacząłbym od sprawdzenia całej drogi od dysz na zderzaku do pompki przy głównym zbiorniku. Sprawdź czy nigdzie nie cieknie i czy wogóle leci płyn do tych wężyków.

najpierw mi przestał psiukać lewy spryskiwacz a po jakichś 2 miesiącach już mi nie psiuka i prawy czy to możliwe że coś sie zapchało w tych kablach? płyn nigdzie nie leci to już sprawdziłem
    pozdrawiam
    BMW - Bo Moderator Widzi :D

To jeszcze możesz spróbować ściągnąć te węże z dyszy i sprawdzić czy z nich coś leci jak psikasz. Jeśli tak to znaczy że dysze są np zapchane. A jeśli nie będzie nic leciało to trzeba szukać gdzieś dalej. Tak czy inaczej trzeba się dostać do tych dysz od spodu zderzaka.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 4,4 M62TU; E36 coupe 2,8 M52
    Cytat Zamieszczone przez janek500

możesz mi wskazać na poniższym obrazku które to te dysze które trzeba wyczyścić?
    Tak jak wskazał już Damias, wyjmij je z maski i musisz je rozpołowić, są tam takie trzpienie z gumeczami, one robią za zaworki zwrotne.

Uprawnienia umieszczania postów