Jednak mam zbiorniczek 6l. Więc teraz muszę ściagnąć zderzak i to nadkole żeby sprawdzić co jest z pozostałych rzeczy.Napewno nie mam spryskiwaczy i listew pod nie.
Jednak mam zbiorniczek 6l. Więc teraz muszę ściagnąć zderzak i to nadkole żeby sprawdzić co jest z pozostałych rzeczy.Napewno nie mam spryskiwaczy i listew pod nie.
wystarczy że zdejmiesz koło, odkręcisz pare śrubek na wysokości zbiorniczka i odegniesz troche nadkole, zobaczysz zbiornik i pompki, jeżeli masz to co trzeba a z pompki od sprysków wychodzi wąż znaczy że ktoś już coś kombinował :)
a moze na początek odkręć halogen od strony pasażera i powinieneś zobaczyć czy są tam przewody - ja w tym miejscu mam trójnik do wężyków idących do lamp..
Nie żebym chciał komuś psuć zabawę w odkrywaniu strupów we własnym aucie, ale czy nie łatwiej po prostu odczytać jakie lampy ma to auto według VINu?
Niech to nie zabrzmi jak przymuszenie, zawsze przecież można romantycznie ciągnąć wątek, zgadując dalej, ile zmieści sie płynu letniego, ile zimowego, ile wejdzie płynu jak sie spieni albo co na to wróżka Semira! ;)
Czarne e32 w benzynie!
e tam co to za zabawa :D
Monster a jak ci smerf samopoziomowanie sprawdzil?? :DZamieszczone przez monster007
Rzucil sie pod auto i czujniki macal??
Czy moze kazal postojowki wlaczyc i patrzyl czy sie lampy ruszyly??![]()
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
MNIE JAK ZATRZYMALI TO TWIERDZILI ZEZamieszczone przez BOSS
po zapaleniu swiatel soczewki w lampach robia ruch gora dol, i ustawiaja sie w pionie i poziomie
kazał zgasić światła i włączyć.
To teraz zabójcze:) gdzie sprawdze sobie Vin? :D
Z tego co badałem temat to:
- spryskiwacze są obowiązkowe do lampa mocniejszych niż 2000 lumenów - tylko jak policjant na drodze ci udowodni ze masz np 2800 a nie 1999 ??
- na szkle lub obudowie musi pisać że są przystosowane do palników - w niektórych pojazdach pisze na obudowie a policja twierdzi że musi być na szkle...
- samopoziomowanie reflektorów - z tego co czytałem to dotyczy to tylko samochodów wyprodukowanych po chyba 2001 roku - więc teoretycznie e32 czy e38 to nie dotyczy.
Ja mam dokładane xenony - oryginalne spryskiwacze (niestety nie działają ) , nie mam samopoziomowania (mam ręczne poziomowanie, co wg tego co napisałem nie powinno mieć znaczenia) a na szkle pisze że to halogeny - więc ogólnie jak trafię na łebskiego albo upartego miśka to jestem na straconej pozycji ze względu na oznaczenie na szkłach.
W kodeksie jest zapis że: policjant może mieć uzasadnione podejrzenie (w tym przypadku zastosowania niedopuszczalnej wartości temperatury ksenonów) praktycznie każdej usterki np: nadmiernego hałasu, obniżenia przepuszczalności światła szyb itp.Zamieszczone przez xsilver
Zamieszczone przez xsilver
Z moich informacji wynika, że oznaczania mogą być na szybie, obudowie lub w formie naklejki. I jeżeli występują np: na szybie i obudowie to muszą być takie same.
Podejrzewam, że ktoś mógł u Ciebie złożyć jedną lampę z dwóch.Zamieszczone przez xsilver
Niestety nasze przepisy tego nie uwzględniły, że w E32 (i np: w E-klasie) Nivo po części zastępuje samopoziomowanie. Ma być i już!!!!! PozdrawiamZamieszczone przez xsilver