Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: [ pozostale] xenon bez spryskiwaczy

Zaawansowany Użytkownik Awatar Dziewon
    BMW
    sprzedane
    Jednak mam zbiorniczek 6l. Więc teraz muszę ściagnąć zderzak i to nadkole żeby sprawdzić co jest z pozostałych rzeczy.Napewno nie mam spryskiwaczy i listew pod nie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750i
    wystarczy że zdejmiesz koło, odkręcisz pare śrubek na wysokości zbiorniczka i odegniesz troche nadkole, zobaczysz zbiornik i pompki, jeżeli masz to co trzeba a z pompki od sprysków wychodzi wąż znaczy że ktoś już coś kombinował :)

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    a moze na początek odkręć halogen od strony pasażera i powinieneś zobaczyć czy są tam przewody - ja w tym miejscu mam trójnik do wężyków idących do lamp..

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Nie żebym chciał komuś psuć zabawę w odkrywaniu strupów we własnym aucie, ale czy nie łatwiej po prostu odczytać jakie lampy ma to auto według VINu?

Niech to nie zabrzmi jak przymuszenie, zawsze przecież można romantycznie ciągnąć wątek, zgadując dalej, ile zmieści sie płynu letniego, ile zimowego, ile wejdzie płynu jak sie spieni albo co na to wróżka Semira! ;)
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750i
    e tam co to za zabawa :D

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i

Re: xenon bez spryskiwaczy

Cytat Zamieszczone przez monster007
    wczoraj po zatrzymaniu przez misiaków i wlepieniu mandatu karnego 100zl (tylko)musze cos zrobic ze swoimi xenonami. Smerf sprawdzał poziomowanie świateł, zczytywał cyferki z klosza lampy i stanęło na tym,że wszystko jest ok oprócz braku spryskiwaczy.Mam orginalny xenon,poziomowanie...
    Monster a jak ci smerf samopoziomowanie sprawdzil?? :D
    Rzucil sie pod auto i czujniki macal??

Czy moze kazal postojowki wlaczyc i patrzyl czy sie lampy ruszyly??

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik

Re: xenon bez spryskiwaczy

Cytat Zamieszczone przez BOSS
    Cytat Zamieszczone przez monster007
    wczoraj po zatrzymaniu przez misiaków i wlepieniu mandatu karnego 100zl (tylko)musze cos zrobic ze swoimi xenonami. Smerf sprawdzał poziomowanie świateł, zczytywał cyferki z klosza lampy i stanęło na tym,że wszystko jest ok oprócz braku spryskiwaczy.Mam orginalny xenon,poziomowanie...
    Monster a jak ci smerf samopoziomowanie sprawdzil?? :D
    Rzucil sie pod auto i czujniki macal??

Czy moze kazal postojowki wlaczyc i patrzyl czy sie lampy ruszyly??

MNIE JAK ZATRZYMALI TO TWIERDZILI ZE
    po zapaleniu swiatel soczewki w lampach robia ruch gora dol, i ustawiaja sie w pionie i poziomie

Zaawansowany Użytkownik Awatar Dziewon
    BMW
    sprzedane
    kazał zgasić światła i włączyć.
    To teraz zabójcze:) gdzie sprawdze sobie Vin? :D

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Z tego co badałem temat to:

- spryskiwacze są obowiązkowe do lampa mocniejszych niż 2000 lumenów - tylko jak policjant na drodze ci udowodni ze masz np 2800 a nie 1999 ??

- na szkle lub obudowie musi pisać że są przystosowane do palników - w niektórych pojazdach pisze na obudowie a policja twierdzi że musi być na szkle...

- samopoziomowanie reflektorów - z tego co czytałem to dotyczy to tylko samochodów wyprodukowanych po chyba 2001 roku - więc teoretycznie e32 czy e38 to nie dotyczy.

Ja mam dokładane xenony - oryginalne spryskiwacze (niestety nie działają ) , nie mam samopoziomowania (mam ręczne poziomowanie, co wg tego co napisałem nie powinno mieć znaczenia) a na szkle pisze że to halogeny - więc ogólnie jak trafię na łebskiego albo upartego miśka to jestem na straconej pozycji ze względu na oznaczenie na szkłach.

Zaawansowany Użytkownik Awatar tgracing
    BMW
    BMW E38 750iL '00 Cosmosswarz Shadowline, F11 535d xDrive '16, Ex. Mini R53 Cooper S '02 & E34 525i
    Cytat Zamieszczone przez xsilver
    - spryskiwacze są obowiązkowe do lampa mocniejszych niż 2000 lumenów - tylko jak policjant na drodze ci udowodni ze masz np 2800 a nie 1999 ??
    W kodeksie jest zapis że: policjant może mieć uzasadnione podejrzenie (w tym przypadku zastosowania niedopuszczalnej wartości temperatury ksenonów) praktycznie każdej usterki np: nadmiernego hałasu, obniżenia przepuszczalności światła szyb itp.

- na szkle lub obudowie musi pisać że są przystosowane do palników - w niektórych pojazdach pisze na obudowie a policja twierdzi że musi być na szkle...

Z moich informacji wynika, że oznaczania mogą być na szybie, obudowie lub w formie naklejki. I jeżeli występują np: na szybie i obudowie to muszą być takie same.

a na szkle pisze że to halogeny
    Podejrzewam, że ktoś mógł u Ciebie złożyć jedną lampę z dwóch.

- samopoziomowanie reflektorów - z tego co czytałem to dotyczy to tylko samochodów wyprodukowanych po chyba 2001 roku - więc teoretycznie e32 czy e38 to nie dotyczy.
    Niestety nasze przepisy tego nie uwzględniły, że w E32 (i np: w E-klasie) Nivo po części zastępuje samopoziomowanie. Ma być i już!!!!! Pozdrawiam
    "Nada pode me separar do amor de deus" Ayrton Senna da Silva (1960-1994)

Uprawnienia umieszczania postów