Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: [ wnetrze] Czego unikac ?co to wypas?

Słuchaj CHEMIK666, jeslki masz niecale 25k zł i dziecko w drodze to zastanow sie jak juz wczesniej ktos wspominal nad tanszym w eksploatacji pojazdem. Niech bedzie BMW ale z nizszej polki i kombi. Koszt paliwa przy 50 000 rocznie przewyzszy Twoj budzet ktory masz na samochod (i to w 10 miesiacu:) od zakupu 7) . Pamietaj ze takie E38 to fast 2T wagi i jesli bedziesz mial 2.8 motor to bedzie palil jak V8 dlatego madry kolega zdaje sie Sylwekk poleca V8 bo i wieksza frajda (jak zalezy ci na pochwalach kolegow to na pewno kopara im opadnie...) , a spalanie podobne . Ja mam stary model M60B40 nie 4.4 tylko ten przed 96 i spalanie to od 9-17l/100 przy czym trasa + miasto jesli chodzi o gorną granice . 9 L/100 to na prawde ECO drive:) tak 100-120 :) autostradą. Ja po zakupie mojej E38 musialem w nia wpakowac prawie 10 000 na przestrzeni ok 2 lat, ale licze wszystkie koszty razem z ubezpieczeniami (bez AC :) ), felgi za ok 2,5 i wiele, wiele czesci eksploatacyjnych i czynności uspawniających jak wlasnie czesto zdychające DSP (wrazliwe na wilgoć i wstrząsy) - bez paliwa oczywiście. Ten samochod ma duzo elektroniki, duzo roznych podwyzszających komfort urządzeń, ktore kiedys muszą sie zepsuc. E38 to jest wypas, jesli nie bedziesz pakowal w nia pieniedzy to bedzie to nedza, na ktora nie bedziesz mogl patrzec, chyba ze masz to gdzies i interesuje Cie tylko to co mowią inni - a ktorzy nie wiedzą jakie problemy trapia Twoją maszyne. Bardzo durzo częsci jest dostepnych z 2 reki jednak jak padnie Tobie przekadnia kierownicza to albo dasz 6k zł za nową albo 2 k za profesjonalna regeneracje (jak Cie nikt nie oszuka) , albo 300 zł za taką samo do niczego jak twoja - używke :) Co do zawieszenia to wiem jedno: NIVO jak sie spieprzy to faktycznie jest masakra ale jak masz S EDC to rozowo nie jest w wypadku zakupu nowego amora ale chodzi o to ze w amotryzatorze jest taka tasma , ktora jak sie przerwie to amor jest do smieci - dlatego nie nalezy sie bawic tym systemem tylko uzywac na autostradach i to nie w Polsce tylko gdzies indziej:))) Jesli poza Polske jezdzić nie bedziesz to jest to Ci to potrzebne jak psu w d. zeby... Co do silnika diesla to polecam 4.0 V8 jesli jestes w stanie zaufac poprzedniemu wlascicielowi ze dobrze poslugiwal sie swoim samochodem...wiesz o czym pisze. Na koniec napisze tylko jedno , im mniej chcesz wydac tym starszy woz kupisz . Pamietaj szczegolnie w niemczech : NIE KUPISZ auta w dobrym stanie za smieszne pieniądze - to bedzie zawsze jakis ukryty mankament - no chyba ze bedziesz mial wszystko w igle z ksiazkami serwisowymi tip-top do konca i cena za 740d z 2000 6tys E to bierz :) ale to nie mozliwe. POamietaj o sprawdzeniu wszystkiego co auto ma na pokladzie - czesto nie wszystko dziala a to jest podstawa negocjacji ceny i zadowolenia z uzytkowania. Zycze powodzenia i obyc dołączył do klubu SZCZESLIWYCH posiadaczy BMW:)
    igor

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Kolego igormikulski, Zapraszam do działu "Przedstaw się ..."

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez chemik666
    mialem diesla 2 l i ci powiem ze szybko sie rozczarowalem malo mocy mułowaty.a tu niby 3 litry ale furka tez sporo wieksza a i dobrego diesla trafic jest napewno trudniej niz dobra benzynke.730 d jak ci sie sprawowal u nas w miescie?nadal tu mieszkasz?
    czy mułowaty? 730d objeżdżam spokojnie 730i benzynę 730d ma lepszy moment a na pewno nie jest mułowaty

W Ciechanowie jestem na weekendy na codzień od paru lat w Warszawie, w korkach też sie dobrze sprawuje :) tylko nie pali 12 a 14 :)
    pozdrawiam
    BMW - Bo Moderator Widzi :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Cytat Zamieszczone przez janek500
    mialem diesla 2 l i ci powiem ze szybko sie rozczarowalem malo mocy mułowaty.a tu niby 3 litry ale furka tez sporo wieksza a i dobrego diesla trafic jest napewno trudniej niz dobra benzynke.730 d jak ci sie sprawowal u nas w miescie?nadal tu mieszkasz?
    czy mułowaty? 730d objeżdżam spokojnie 730i benzynę 730d ma lepszy moment a na pewno nie jest mułowaty

W Ciechanowie jestem na weekendy na codzień od paru lat w Warszawie, w korkach też sie dobrze sprawuje :) tylko nie pali 12 a 14 :)
    Lepszy moment gdzie ma? Na kolach?

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez blitz
    Lepszy moment gdzie ma? Na kolach?
    moze nie moment ale przy niższych obrotach łapie moc i juz na starcie odchodzi lepiej
    pozdrawiam
    BMW - Bo Moderator Widzi :D

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    na egzemplarze po lifcie te 30 koła trzeba mieć, żeby parcha nie kupic ja sprzedaje poliftowe moje 735iA w b.dobrym stanie gdzie włożyłem sporo pieniążków i juz została kosmetyka ale żądam 31 koła do negocjacji więc raczej przekraczam twoją granicę sowją drogą ja bym 728iA nie kupił moje 735iA to dla mnie minimum zeby wtym kraju sprawnie wyprzedzac kolejki tirów :) A spalanie mi się wacha od 8,7 do 14,8 wiec tragedi nie ma teraz średnio mam 13,4 na odcinkach po 5-10km :)

Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    a powiecie mi jakie znaczne zmiany sa po lifcie?
    Znaczne widoczne zmiany to są tylko w przednich i tylnych lampach oraz w progach. Ale o lifcie poczytaj na forum bo już było dość szczegółowo to omawiane ;)
    Oj, Damias, zmian było sporo więcej.... Zmiana przełaczników przy kierownicy, zamiana pojedynczych przełączników na panel z klawiszami... Już nie wspomnę o nowszych wersjach sterowników.... Doszły przecież podświetlane klamki wewnętrzne i zewnętrzne.... Nie rzadko dodatkowe lampki podświetlenia wnętrza.....
    A Ty znowu taki szczegółowy ;D Kolega pytał o znaczne zmiany to napisałem najbardziej widoczne na pierwszy rzut oka. Poza tym napisałem że o tym już było tyle razy wałkowane że można sobie doczytać :D
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    http://www.einszweidrei.de/bmw/730ia1996-1.htm w sumie osiagi macie podobne do paki powyzej dychy ;) tylko mi danych producenta nie przytaczac bo je znam :D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    przy 50 tys to bardzo mozliwe a moj przebieg to bedzie moze 5 tys w rok max 7 wiec chyba moge rozwazac.ale dzieki za ciekawa i wyczerpujaca odpowiedz.bardzo konkretna

Zaawansowany Użytkownik Awatar tgracing
    BMW
    BMW E38 750iL '00 Cosmosswarz Shadowline, F11 535d xDrive '16, Ex. Mini R53 Cooper S '02 & E34 525i
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Doszły przecież podświetlane klamki wewnętrzne i zewnętrzne.... Nie rzadko dodatkowe lampki podświetlenia wnętrza.....
    Dla mnie to jest super wypas, jak auto stoi gdzieś na ciemnym parkingu i pilot jest już w zasięgu to tą latarnie znajdziesz wszędzie (fajnie, że ten bajer oświetla też okolice drzwi więc widać w co wdepnąłeś + latarka w schowku) no osobiście (też wożę dwa małe brzdące) rolety w drzwiach, mega bajer, bo jak widzę te na przyssawki w 7 to normalnie porach. Bagażnik na pilota. I (nieekonomiczny) V12, ale spalenie rekompensuje mi dźwięk i reakcje nawet moich dzieci jak wkleja je w foteliki. Reszta jak wszystko pozostałe to kwestia gustu i własnych potrzeb. A i potwierdzam, znajomy ma 728 i pali w mieście 18 a moje V12 20. Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam.
    "Nada pode me separar do amor de deus" Ayrton Senna da Silva (1960-1994)

Uprawnienia umieszczania postów