Jak nikt nie bierze to zaklepuje L7 :DZamieszczone przez Anatol
Jak mi sie to auto podoba to szok. Musze kiedyś się zebrać i pojechać je w końcu obejrzeć :)
Jak nikt nie bierze to zaklepuje L7 :DZamieszczone przez Anatol
Jak mi sie to auto podoba to szok. Musze kiedyś się zebrać i pojechać je w końcu obejrzeć :)
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
a w przypadku EDC nie da sie poprostu wymontowac tego systemu jak sie posypie i zrobic normalnego zawieszenia ?? bo mam takowy system i troche mnie postraszyliscie ze jak nie daj boze cos padnie to zostane bankrutem zeby to znowu żyło.
Da się :) Jak padną amorki z EDC to się montuje zwykłe i po sprawie. Opcja EDC przestaje być oczywiście wtedy dostępna.Zamieszczone przez happy129
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Sporo pytan zadales ale postaram sie w miare mozliwosci pomoc. Najpierw silnik jak chcesz podrozowac wygodnie i nie szalec to 728 wystarczy ale naprawde nie ma sie co bac V8 dzwiek silnika piekny a i jak przyjdzie w trasie wyprzedzic szybko ciezarowke to nie bedziesz sie zastanawial uda sie czy nie ;) co do wypasu hmmmm dlugi temat ogolnie to wszyscy na allegro pisza ze full wypas :D ja tez szukalem dobrego wyposazenia i w miare mi sie udalo, choc jak koledzy pisali wiele z tych bajerow jest w sumie malo istotnych. TV wogole nie uzywam, EDC tez nie, masaz w fotelach zalaczam raz na jakis czas jak ktos pierwszy raz widzi moje auto i mowi ooo masaze pokaz jak to dziala i wtedy wlaczam ;) ale np podgrzewanie foteli, hydraulika klapy, szyber czy podgrzewana przednia szyba to swietne bajery. Jak mowisz o dzieciaku to polecam roletki boczne u mnie ich nie ma i bardzo mnie to wkurza. O tym co pisales o usmieszkach nie wspomne bo auto kupujesz dla siebie a nie dla sasiadow czy kolegow i to Tobie ma odpowiadac.
Co do EDC to mozna wymienic amory na zwykle wiec nie ma stresu.
Ja jestem też z Ciechanowa i wybrałem 730d pewnie jak Ty stawiałem na silnik ekonomiczny na mieście zamykam się teraz na jesieni gdzie temperatury wahają się od 0 do 10 stopni samochód mi spala max 12l ropy a na trasie mieszczę się w 7l do 110km/h i w 8l do 140km/h
ja bym gazu nie chciał w życiu, wybór należy do Ciebie
jeśli chodzi o wyposażenie mogę się tu wypowiedzieć na temat rzeczy które posiadam u siebie i bardzo mi się przydają jest to:
podgrzewanie przednich siedzeń i tylnej kanapy
masaże - niekonieczna opcja ale czasem lubię skorzystać, zwłaszcza w trasie
el. otwierana z pilota tylna klapa to dla mnie podstawa
pozdrawiam
BMW - Bo Moderator Widzi :D
mialem diesla 2 l i ci powiem ze szybko sie rozczarowalem malo mocy mułowaty.a tu niby 3 litry ale furka tez sporo wieksza a i dobrego diesla trafic jest napewno trudniej niz dobra benzynke.730 d jak ci sie sprawowal u nas w miescie?nadal tu mieszkasz?
Miałem okazję jeździć 730d i na pewno mułowatym bym go nie nazwał.
Czy trudniej kupić ładnego diesla niż benzynę też bym nie powiedział (bo i niby na jakiej podstawie - ktoś robił jakieś badania?).
Tylko że 730d to auto z końca produkcji i dobre na pewno będzie droższe niż 23 kPLN (pisałeś że tyle około zamierzasz przeznaczyć na E38).![]()
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
a powiecie mi jakie znaczne zmiany sa po lifcie?bo jak bym sobie dozbieral to moglbym kupic po lifcie.
Znaczne widoczne zmiany to są tylko w przednich i tylnych lampach oraz w progach. Ale o lifcie poczytaj na forum bo już było dość szczegółowo to omawiane ;)Zamieszczone przez chemik666
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Oj, Damias, zmian było sporo więcej.... Zmiana przełaczników przy kierownicy, zamiana pojedynczych przełączników na panel z klawiszami... Już nie wspomnę o nowszych wersjach sterowników.... Doszły przecież podświetlane klamki wewnętrzne i zewnętrzne.... Nie rzadko dodatkowe lampki podświetlenia wnętrza.....Zamieszczone przez Damias