Dokładnie. Ale jeszcze pare lat i w f01 też będziemy śmigać w dresikach ;D
Dokładnie. Ale jeszcze pare lat i w f01 też będziemy śmigać w dresikach ;D
W bluzie z kapturem w takie auto ;( Mógł sobie darować.Zamieszczone przez coboss
Co do tych skrętnych kół to w E31 850CSi było takie coś też.Jeszcze 10 lat temu raczej mało kto mógł sobie pozwolić na kupno E38. Ciekawe cze F01/f02 też tak z ceną zlecą. Już sobie skarbonkę postawie z napisem "na 760Li" ;DZamieszczone przez Kuba_93
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Tak samo mnie to wkurzyło. Mógłby zachować jakiś poziom i kulturę!Zamieszczone przez Supermen
Bardzo wątpię. BMW od tamtego czasu poszło z poziomem i technologiami bardzo mocno do przodu co widać po cenach nowych aut. Nowe bawarki nigdy już nie będą tak tanie jak ich poprzednicy to chyba (odpukać), że zacznie się w nich wszystko sypać :/Zamieszczone przez Supermen
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Heh ja 4WS (skrętne 4 koła mam w preludzie z 95r.)Zamieszczone przez mrekor
poza tym jak dla mnie BMW po E38 To straciło urok oczywiście mówimy o 7er
Już w latach 90-tych, na studiach, pokazywano nam na slajdach ciągniki Volvo ;) i czarne były :hah:Zamieszczone przez Volumax
hah koleś co ty gadasz wiesz na jakiej zasadzie działa 4WS i po co on jest? Hmmm nie masz wiec nie wiesz ale debatujesz i po cholerę wprowadzasz ludzi w błąd. mam gdzieś kim jestes na tym forum i w realu ale kopnij sie w 4 litery i wytrzeźwiej PoZamieszczone przez coboss
1. Pomaga w manewrach na parkingu
2. dociąga łuki które kiedyś ścinałeś zeby nie brać ich bokiem
3. Zwiększenie precyzji manewrów
4. Niwelowanie efektu pochyłu auta (Hah a ty twierdzisz ze tamte 4WS to powodowały)
Bez kitu im dłużej czytam to forum tym mniejsze mam do niego nastawienie na pozytyw
''BMW jedyna słuszna marka'' ludzie ogarnijcie sie troche. BMW to jedna zmarek na rynku i bez względu na wszystko nie jest ''naj''
Chyba sam masz problemy z piciem. Nie dość, że mnie zjebałeś to nie potrafisz czytać, ze zrozumieniem.
Zasady działania są podobne ale nie tak samo skuteczne.
A JEDYNA RÓŻNICA JAKĄ WYMIENIŁEM to, że jeden działa na zasadzie czysto MECHANICZNEJ a drugi jest sterowany ELEKTRONICZNIE!
resztę wypowiedzi sam sobie ocenzuruję bo szkoda ludzkich nerwów aby to czytali...
Nie wiem skąd ty sobie wyczytałeś tą listę. Może twój monitor świeci inaczej
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Kolego Boltar czytam co napisałeś i za jasną ...... nie wiem o co Ci chodzi ? Co Cię tak zdenerwowało, bo w debatach Coboss, co zacytowałeś nic takiego nie ma. Sądzę, że celowo chcesz wprowadzić "zamęt" na forum żeby "coś się działo". Jeśli tak to Ci się to udało. Pozdrawiam
Coboos jak tylnia oś moze być sterowana mechanicznie? Są 3 czujniki (działają na zasadzie oporów więc jednak elektronika)
1czujnik położenia kierownicy
2czujnik położenia w maglownicy
3czujnik położenia w maglownicy tyłu
Informacje te przelicza komp i w zależności od prędkości z różna siłą ''wychyla'' tylne koła
I nie działa to mechanicznie bo i niby jak a tylna belka jest wzbudzana hydraulicznie bądź za pomocą silnika elektrycznego.
Coboos Wkurzył mnie bo przez takie gaduły które psioczą a pojęcia nie mają tylko z palca wysysają spieprzyli mi głowice w e38 FACHOWCY :?
Ale jezeli kogoś uraziłem to przepraszam :x Na zlocie soczek stawiam :D
Ja nie jestem fachowcem :)
A jak to działa to wiem bo mam kumpla maniaka który mi to kiedyś przez półgodziny opisywał i to bardzo ciekawie i uwierz mi że są to systemy mechaniczne. Rozbudowane na pewno o jakieś czujniki bo jakoś to się kupy musi trzymać. Na dodatek ta "SKRĘTNA BELKA" to bardzo drogi interes (wymieniał) z reguły części dostępne tylko w ori