Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 25

W±tek: [mechanika] ZONK! Nie ma b³êdów a silnik siê buja....

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar cutthr0at
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    735i 99'
    Sk±d
    Bedford
    Moja jest ze stycznia 99, pyta³em ojca ma ten sam rocznik co twój 735 i u niego komp jest po przeciwnej stronie ni¿ u mnie.

O co chodzi z tymi warto¶ciami pracy silnika? Mo¿e kto¶ komu silnik pracuje równo, móg³by pokazaæ zamie¶ciæ krótki filmik jako wzór.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Sk±d
    POLSKA
    Tak jak napisa³em przyczyn mo¿e byæ wiele od niesprawnych elementów typu cewki, ¶wiece, co¶ mo¿e byæ z wtryskami ( ale jak powiedzia³ mój elektronik to raczej odpada ), po zjechany silnik, s³ab± kompresjê itp.

Co do komputera to nie sprzêt a cz³owiek który go obs³uguje jest najwa¿niejszy, to on musi postawiæ diagnozê, komputer tylko mu w tym pomaga ( tak samo jak lekarz ).
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar cutthr0at
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    735i 99'
    Sk±d
    Bedford

hehehe tak zgadza sie, dobrze powiedziane komp to nie wszystko. By³em u 3 specjalistów w uk, zaczynaj±c od ASO w Bedford, poprzez specjalistów bmw(mieli certyfikaty bmw i bmw uznawa³o ich naprawy w okresie gwarancyjnym) dopiero w Polsce dowiedzia³em siê co jest prawdopodobn±(wszyscy inni spece byli na 100% pewni) przyczyn± niew³a¶ciwej pracy. Teraz czekam, a¿ kable do mnie dojd± i sie oka¿e:-D
    Ostatnio edytowane przez cutthr0at ; 28-07-2015 o 10:22

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    by³o e38 740iA M60B40
    Sk±d
    Malechowo
    moze sprawdz odme i silniczek krokowy, jakby nie patrza³ tez maja wp³yw na kultutre pracy silnika.Ja po przeczyszczeniu ,,krokowca" zauwazy³em poprawe jego pracy....
    ...ther's no better way to flyy...

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    I tu przyszed³ mi pomys³ na ciekawy temat... zajrzyjcie zaraz do "mechanika"

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    745iLi320i
    Sk±d
    Murowana Go¶lina
    RockR, pojecha³e¶ do dobrego mechaniora... on siê ³atwo nie poddaje tak¿e... na bmw zna sie bardzo dobrze, zw³aszcza V m60 i m62. Jesli mi powiedzia³ o Twojej minie (silniku) tzn ma zagwozdkê, któr± trzeba rowi±zaæ.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    A jednak, poje¼dzi³em trochê i wylaz³ b³±d czujnika po³o¿enia walka rozrz±du :/ Rozci±gniêty ³añcuch?? nie mam sk±d za³atwic czujnika na podmiankê bede musial kupic... mo¿e komu¶ zalega? :D

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    E38 740 Manual
    Sk±d
    Warszawa
    czujnik wa³ka odpada bo nie mia³ by pe³nej mocy a mówisz ¿e trzyma serie

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, je¶li Cie wyprzedzam, to nie dlatego ¿e chce siê ¶cigaæ, ale dlatego ¿e ¶mierdzi !

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    kurrr... To gdzie ja mam z tym jechac??

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    745iLi320i
    Sk±d
    Murowana Go¶lina
    jedz do serwisu aso.

Po porstu jedz do tego mechaniora u któego by³e¶... masz zagadkê w tym silniku i tyle... trzeba cierpliwo¶ci twojej i mechanika ;)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •