Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: [mechanika] ZONK! Nie ma błędów a silnik się buja....

Zaawansowany Użytkownik Awatar cutthr0at
    BMW
    735i 99'
    Moja jest ze stycznia 99, pytałem ojca ma ten sam rocznik co twój 735 i u niego komp jest po przeciwnej stronie niż u mnie.

O co chodzi z tymi wartościami pracy silnika? Może ktoś komu silnik pracuje równo, mógłby pokazać zamieścić krótki filmik jako wzór.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Tak jak napisałem przyczyn może być wiele od niesprawnych elementów typu cewki, świece, coś może być z wtryskami ( ale jak powiedział mój elektronik to raczej odpada ), po zjechany silnik, słabą kompresję itp.

Co do komputera to nie sprzęt a człowiek który go obsługuje jest najważniejszy, to on musi postawić diagnozę, komputer tylko mu w tym pomaga ( tak samo jak lekarz ).
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik Awatar cutthr0at
    BMW
    735i 99'

hehehe tak zgadza sie, dobrze powiedziane komp to nie wszystko. Byłem u 3 specjalistów w uk, zaczynając od ASO w Bedford, poprzez specjalistów bmw(mieli certyfikaty bmw i bmw uznawało ich naprawy w okresie gwarancyjnym) dopiero w Polsce dowiedziałem się co jest prawdopodobną(wszyscy inni spece byli na 100% pewni) przyczyną niewłaściwej pracy. Teraz czekam, aż kable do mnie dojdą i sie okaże:-D
    Ostatnio edytowane przez cutthr0at ; 28-07-2015 o 11:22

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    było e38 740iA M60B40
    moze sprawdz odme i silniczek krokowy, jakby nie patrzał tez maja wpływ na kultutre pracy silnika.Ja po przeczyszczeniu ,,krokowca" zauwazyłem poprawe jego pracy....
    ...ther's no better way to flyy...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    I tu przyszedł mi pomysł na ciekawy temat... zajrzyjcie zaraz do "mechanika"

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    RockR, pojechałeś do dobrego mechaniora... on się łatwo nie poddaje także... na bmw zna sie bardzo dobrze, zwłaszcza V m60 i m62. Jesli mi powiedział o Twojej minie (silniku) tzn ma zagwozdkę, którą trzeba rowiązać.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    A jednak, pojeździłem trochę i wylazł błąd czujnika położenia walka rozrządu :/ Rozciągnięty łańcuch?? nie mam skąd załatwic czujnika na podmiankę bede musial kupic... może komuś zalega? :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    czujnik wałka odpada bo nie miał by pełnej mocy a mówisz że trzyma serie

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    kurrr... To gdzie ja mam z tym jechac??

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    jedz do serwisu aso.

Po porstu jedz do tego mechaniora u któego byłeś... masz zagadkę w tym silniku i tyle... trzeba cierpliwości twojej i mechanika ;)

Uprawnienia umieszczania postów