-
Zaawansowany Użytkownik
ja znam przypadek, kiedy znajomy w e39 535i mial rowniez problem ze wspoma. dzialalo tylko na zimno, pozniej praktycznie przestawalo. sprawa wydawala sie jasna - zimny plyn jest gesty, co za tym idzie pompie latwiej go pompowac, z cieplym, co za tym idzie rzadszym juz miala problem, zdecydowalismy sie wymienic plyn, jednakze to nie pomoglo.
Wymienilismy pompe, na uzywke, za bodajze 200 czy 250 pln, wspoma chodzi jak nowka ;)
Oczywiscie wspoma bez servotronica.
-
Zaawansowany Użytkownik
Podepnę się pod temat :)
U mnie co prawda wspomaganie chodziło do końca jak należy (servotronic), ale teraz kiedy nie mam w samochodzie silnika pomyślałem czy nie warto wyjąć przekładni i jej przejrzeć, wymienić uszczelniacze, wymyć dokładnie. Co Wy na to? Wziąć się za to póki wszystko jest na wierzchu, czy dać sobie siana?
-
Doświadczony Użytkownik
A ja mam dokladnie odwrotnie kierownica chodzi caly czas bardzo lekko nawet przy wiekszych predkosciach. Mam oczywiscie servtronic , wydaje mi sie ze to wlasnie w zwiazku z tym ukladem mamy problemy.
-
Zaawansowany Użytkownik
Tobie kolego skoro chodzi za lekko to może być ten czujnik na przekładni , usterkę przekładni i pompy skoro chodzi lekko możesz wykluczyć . Takie moje zdanie, jak się myle niech mnie ktoś poprawi :)
Uprawnienia umieszczania postów