Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: WSPOMAGANIE - E38 730D PO LIFCIE

Zaawansowany Użytkownik Awatar BRABUS
    BMW
    E32 735iL & Espace4 & K1200RS ;)
    ja znam przypadek, kiedy znajomy w e39 535i mial rowniez problem ze wspoma. dzialalo tylko na zimno, pozniej praktycznie przestawalo. sprawa wydawala sie jasna - zimny plyn jest gesty, co za tym idzie pompie latwiej go pompowac, z cieplym, co za tym idzie rzadszym juz miala problem, zdecydowalismy sie wymienic plyn, jednakze to nie pomoglo.
    Wymienilismy pompe, na uzywke, za bodajze 200 czy 250 pln, wspoma chodzi jak nowka ;)
    Oczywiscie wspoma bez servotronica.
    http://7er.pl/signaturepics/sigpic2642_1.gif

Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Podepnę się pod temat :)
    U mnie co prawda wspomaganie chodziło do końca jak należy (servotronic), ale teraz kiedy nie mam w samochodzie silnika pomyślałem czy nie warto wyjąć przekładni i jej przejrzeć, wymienić uszczelniacze, wymyć dokładnie. Co Wy na to? Wziąć się za to póki wszystko jest na wierzchu, czy dać sobie siana?

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    A ja mam dokladnie odwrotnie kierownica chodzi caly czas bardzo lekko nawet przy wiekszych predkosciach. Mam oczywiscie servtronic , wydaje mi sie ze to wlasnie w zwiazku z tym ukladem mamy problemy.

Zaawansowany Użytkownik Awatar max
    BMW
    E38 730D
    Tobie kolego skoro chodzi za lekko to może być ten czujnik na przekładni , usterkę przekładni i pompy skoro chodzi lekko możesz wykluczyć . Takie moje zdanie, jak się myle niech mnie ktoś poprawi :)

Uprawnienia umieszczania postów