Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Wątek: fotoradar

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Są w ogóle takie mandaty jak 20zł ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    accord :)
    tak są - prywaciarze tyle dają;)

Nigdy nie słyszałem o mandacie mniejszym niz 50zł
    per aspera ad astra

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Co to w ogóle za mandat za prędkość bez punktów? Przecież to jakieś jaja są chyba?
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    może 200 chciał napisać :what: :what:
    B M W

Staram się pisać poprawnie po polsku.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Śmietnik stoi obok góry śląskiej w dolnośląskim Wojtku.

200zł i 4 punkty o ile nie podam sprawcy śmietnik stoi na 40 oczywiście w szczerym polu gdzie dba o szybkie nabijanie kasy miasta a nie o bezpieczeństwo.

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Za niewskazanie sprawcy nie mogą Ci dać punktów :) Idź powiedz, że to nie Ty, nie pamiętasz kto, dostaniesz mandat z innego artykułu bez punktów, prawdopodobnie trochę wyższy, kolega w takiej sytuacji zamiast 200 zł 4 punktów dostał 300 zł za nie podanie informacji kto prowadził jego pojazd.
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    No Oni mi proponują bez punktów ale wtedy nie 200zł a 500zł uważam to za grubą przesadę.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i

Panowie kilka dni temu zapadl wyrok w sadzie najwyzszym mowiacy mniej wiecej: jezeli nie jest mozliwe JEDNOZNACZNE zidentyfikowanie sprawcy wykroczenia (zdjecie tablicy rej + WYRAZNIE WIDOCZNA TWARZ kierujacego pojazdem) nie mozna dac punktow wlascicielowi pojazdu jak i mandatu !! :D
    Czyli wyklucza to wszystkie niedomowienia i przypadki przytaczane przez Cobossa np. o falszywych tablicach (co mimo ze jest rzadkoscia ale jednak mozliwe).

Szkoda ze jeszcze nie ustala zasad ustawiania fotoradarow- mam na mysli nacisk na miejsca zwiekszonego ryzyka tj. szkoly, przedszkola, zatloczone ulice, osiedla bo osobiscie krew mnie zalewa jak widze radar na srodku wielkiej prostej na bezludziu i specjalnie dla radaru wystawione ograniczenia do 30-40...
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    A już nie wspomnę, że wymiana punktów na wyższy mandat, jest zabroniona i nielegalna, w cale bym się nie zdziwił gdyby było to kwalifikowane jako rodzaj przestępstwa. Zgłosiłbym to na prokuraturę może się zainteresują ;D a jak nie to do mediów może wywalą jednego i drugiego matoła a już na pewno wzrośnie niechęć do tej beznadziejnej jednostki administracyjnej jaką jest straż miejska czy gminna.

Do wypowiedzi BOSSa dodam tylko, że w razie gdyby ktoś dostał wezwanie od policji (przerzucona pałeczka ze straży) absolutnie trzeba się zapierać, że nie poznaję się niczego i nie pamięta nikogo. Tak samo gdy przyjdzie wyrok sądu grodzkiego, należy się odwołać i zaklinać TO NIE JA! :D w tedy oba urzędy muszą umorzyć sprawę ze względu na niewykrycie sprawcy wykroczenia.

Cytat Zamieszczone przez BOSS
    specjalnie dla radaru wystawione ograniczenia do 30-40...
    Często znak, który ogranicza prędkość przez NIBY roboty drogowe! Tak też już widziałem 8/
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Często znak, który ogranicza prędkość przez NIBY roboty drogowe! Tak też już widziałem
    U mnie stała od jesieni "30" przez ładnych kilka kilometrów na wylocie z miasta, chociaż dopiero kilka dni temu wrócili drogowcy. I też miejscy natrzaskali tam sporo fotek.
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Uprawnienia umieszczania postów