Są w ogóle takie mandaty jak 20zł ?
Są w ogóle takie mandaty jak 20zł ?
tak są - prywaciarze tyle dają;)
Nigdy nie słyszałem o mandacie mniejszym niz 50zł
per aspera ad astra
Co to w ogóle za mandat za prędkość bez punktów? Przecież to jakieś jaja są chyba?
Pozdrawiam
Wiktor
Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.
może 200 chciał napisać :what: :what:
B M W
Staram się pisać poprawnie po polsku.
Śmietnik stoi obok góry śląskiej w dolnośląskim Wojtku.
200zł i 4 punkty o ile nie podam sprawcy śmietnik stoi na 40 oczywiście w szczerym polu gdzie dba o szybkie nabijanie kasy miasta a nie o bezpieczeństwo.
Za niewskazanie sprawcy nie mogą Ci dać punktów :) Idź powiedz, że to nie Ty, nie pamiętasz kto, dostaniesz mandat z innego artykułu bez punktów, prawdopodobnie trochę wyższy, kolega w takiej sytuacji zamiast 200 zł 4 punktów dostał 300 zł za nie podanie informacji kto prowadził jego pojazd.
Pozdrawiam
Wiktor
Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.
No Oni mi proponują bez punktów ale wtedy nie 200zł a 500zł uważam to za grubą przesadę.
Panowie kilka dni temu zapadl wyrok w sadzie najwyzszym mowiacy mniej wiecej: jezeli nie jest mozliwe JEDNOZNACZNE zidentyfikowanie sprawcy wykroczenia (zdjecie tablicy rej + WYRAZNIE WIDOCZNA TWARZ kierujacego pojazdem) nie mozna dac punktow wlascicielowi pojazdu jak i mandatu !! :D
Czyli wyklucza to wszystkie niedomowienia i przypadki przytaczane przez Cobossa np. o falszywych tablicach (co mimo ze jest rzadkoscia ale jednak mozliwe).
Szkoda ze jeszcze nie ustala zasad ustawiania fotoradarow- mam na mysli nacisk na miejsca zwiekszonego ryzyka tj. szkoly, przedszkola, zatloczone ulice, osiedla bo osobiscie krew mnie zalewa jak widze radar na srodku wielkiej prostej na bezludziu i specjalnie dla radaru wystawione ograniczenia do 30-40...
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
A już nie wspomnę, że wymiana punktów na wyższy mandat, jest zabroniona i nielegalna, w cale bym się nie zdziwił gdyby było to kwalifikowane jako rodzaj przestępstwa. Zgłosiłbym to na prokuraturę może się zainteresują ;D a jak nie to do mediów może wywalą jednego i drugiego matoła a już na pewno wzrośnie niechęć do tej beznadziejnej jednostki administracyjnej jaką jest straż miejska czy gminna.
Do wypowiedzi BOSSa dodam tylko, że w razie gdyby ktoś dostał wezwanie od policji (przerzucona pałeczka ze straży) absolutnie trzeba się zapierać, że nie poznaję się niczego i nie pamięta nikogo. Tak samo gdy przyjdzie wyrok sądu grodzkiego, należy się odwołać i zaklinać TO NIE JA! :D w tedy oba urzędy muszą umorzyć sprawę ze względu na niewykrycie sprawcy wykroczenia.
Często znak, który ogranicza prędkość przez NIBY roboty drogowe! Tak też już widziałem 8/Zamieszczone przez BOSS
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
U mnie stała od jesieni "30" przez ładnych kilka kilometrów na wylocie z miasta, chociaż dopiero kilka dni temu wrócili drogowcy. I też miejscy natrzaskali tam sporo fotek.Zamieszczone przez coboss
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack