z tego co wiem w e39 zmiana była w podobnym czasie jak w e38, więc tu też sprawa wygląda tak samo.
z tego co wiem w e39 zmiana była w podobnym czasie jak w e38, więc tu też sprawa wygląda tak samo.
pozdrawiam :)
A czy bez rozbierania kolumny jest możliwość sprawdzenia którą kierownicę mam i tym samym jaka pasuje? Czy są jakieś wyraźne różnice wizualne? Być może mógł byś zrobić zdjęcie swojej i jeśli jest taka jak u mnie to będę miał pewność że podejdzie, a tym samym był bym wstępnie zainteresowany kupnem.Zamieszczone przez Vitek_Słupsk
Różnice są ewidentne w wyglądzie kolumny. Po lifcie manetki wystają z kolumny kierowniczej na takich jakby "kulkach". We wcześniejszych manetki sterczą na cienkich drucikach a otwory są maskowane takimi gumowymi osłonkami.
dokładnie taka jest różnica jak ci Sylwekk napisał, jeszcze można poznać po kluczyku, ponoć też wtedy zmienili kluczyki.
to znaczy jaki powinienem mieć kluczyk? Wszystkie 3 komplety to kluczyk z trzema przyciskami. Główny po środku do zamykania i dwa dolne do otwierania i otwierania bagażnika *hydraulika.
Z Twojego opisu wynika, że masz klucz "starego" typu. Nowszy typ jest w kształcie rombu, klawisze ma plastikowe i ułożone w linii (a nie w "trójkąt")Zamieszczone przez ginspirations
Z całą pewnością wiesz lepiej. Tak więc sprawdzę czy taśma przypadkiem nie jest winna zamieszaniu, bo zauważyłem że inne przyciski też raz działają, raz nie. W razie czego pozostaje mi szukanie grzanej kierownicy starszego typu?Zamieszczone przez sylwekk
akurat w kierownicy starego typu taśma ma mało do czynienia z podgrzewaniem, z tego co widziałem w jednym z linków, co jest nawet w tym poście umieszczony, widać że podgrzewanie działa na podobnej zasadzie jak w starszych modelach BMW (e30,e36,e34,e32) klakson.
Czyli podpowiedz gdzie szukać winnego działających "Wedle własnego uznania", przycisków multifunkcji?
odgrzewam temat,
jako iż zastanawiam sie nad zmianą kiery, myślałem raczej o serduchu ale grzana kusi...
czy jak kupie coś takiego ( z taśmą) to poskładam z tego i z mojej kiery całość która będzie grzała ??
Nie będe miał przycisku z ikonką grzania ale to mi nie potrzebne....
da sie to zrobić ?
http://allegro.pl/bmw-e38-e-38-e39-9...249618200.html