Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Wątek: Podgrzewana kierownica.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735iA
    z tego co wiem w e39 zmiana była w podobnym czasie jak w e38, więc tu też sprawa wygląda tak samo.
    pozdrawiam :)

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Cytat Zamieszczone przez Vitek_Słupsk
    z tego co wiem w e39 zmiana była w podobnym czasie jak w e38, więc tu też sprawa wygląda tak samo.
    A czy bez rozbierania kolumny jest możliwość sprawdzenia którą kierownicę mam i tym samym jaka pasuje? Czy są jakieś wyraźne różnice wizualne? Być może mógł byś zrobić zdjęcie swojej i jeśli jest taka jak u mnie to będę miał pewność że podejdzie, a tym samym był bym wstępnie zainteresowany kupnem.

Różnice są ewidentne w wyglądzie kolumny. Po lifcie manetki wystają z kolumny kierowniczej na takich jakby "kulkach". We wcześniejszych manetki sterczą na cienkich drucikach a otwory są maskowane takimi gumowymi osłonkami.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735iA
    dokładnie taka jest różnica jak ci Sylwekk napisał, jeszcze można poznać po kluczyku, ponoć też wtedy zmienili kluczyki.

Banned
    BMW
    to znaczy jaki powinienem mieć kluczyk? Wszystkie 3 komplety to kluczyk z trzema przyciskami. Główny po środku do zamykania i dwa dolne do otwierania i otwierania bagażnika *hydraulika.

Cytat Zamieszczone przez ginspirations
    to znaczy jaki powinienem mieć kluczyk? Wszystkie 3 komplety to kluczyk z trzema przyciskami. Główny po środku do zamykania i dwa dolne do otwierania i otwierania bagażnika *hydraulika.
    Z Twojego opisu wynika, że masz klucz "starego" typu. Nowszy typ jest w kształcie rombu, klawisze ma plastikowe i ułożone w linii (a nie w "trójkąt")

Banned
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Z Twojego opisu wynika, że masz klucz "starego" typu. Nowszy typ jest w kształcie rombu, klawisze ma plastikowe i ułożone w linii (a nie w "trójkąt")
    Z całą pewnością wiesz lepiej. Tak więc sprawdzę czy taśma przypadkiem nie jest winna zamieszaniu, bo zauważyłem że inne przyciski też raz działają, raz nie. W razie czego pozostaje mi szukanie grzanej kierownicy starszego typu?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735iA
    akurat w kierownicy starego typu taśma ma mało do czynienia z podgrzewaniem, z tego co widziałem w jednym z linków, co jest nawet w tym poście umieszczony, widać że podgrzewanie działa na podobnej zasadzie jak w starszych modelach BMW (e30,e36,e34,e32) klakson.

Banned
    BMW
    Czyli podpowiedz gdzie szukać winnego działających "Wedle własnego uznania", przycisków multifunkcji?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750iL
    odgrzewam temat,

jako iż zastanawiam sie nad zmianą kiery, myślałem raczej o serduchu ale grzana kusi...

czy jak kupie coś takiego ( z taśmą) to poskładam z tego i z mojej kiery całość która będzie grzała ??
    Nie będe miał przycisku z ikonką grzania ale to mi nie potrzebne....

da sie to zrobić ?

http://allegro.pl/bmw-e38-e-38-e39-9...249618200.html

Uprawnienia umieszczania postów