Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Poka¿ wyniki od 21 do 28 z 28

W±tek: Twarde wê¿e uk³±du ch³odzenia 750i

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    BMW E38 740i M62B44
    Sk±d
    Warszawa
    Witam
    sprawdzenie zawartosci CO w chlodnicy mozna sprawdzic na kazdej stacji diagnostycznej lecz nie da ona pewnosci.
    Przestan sie pie¶ciæ z tym samochodem i zwalaj g³owice nie s± to jakie¶ ogromne koszta a duzo zyskasz. Wszyscy siê boj± tych g³owic nie wiem dlaczego.. to nic strasznego a przy okazji plan masz zrobiony i wiecej kompresji Tobie dochodzi:D

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    E38 750iL
    Sk±d
    £ód¼
    Witam, mogê siê podzieliæ swoim do¶wiadczeniem. Przyprowadzi³em auto z DE i ca³± drog± by³o dobrze, dopiero po 600 km pod samym gara¿em (2 km brakowa³o) wskazówka siê wychyli³a ... Stwierdzi³em, ¿e mo¿e mu przejdzie ... i to by³ b³±d. Mia³em pe³no ró¿nych objawów i niestety nie dawa³o nic rady, posz³a nowa wiskoza, nowa ch³odnica behra, kilka nowych wê¿y, pompa, termostat i objawy dalej by³y takie same. Podpiêcie pod komputer i jak±¶ tam zaawansowan± opcj± ogl±dali¶my spalanie na ka¿dym z cylindrów. Na jednym by³o do dupy :(, zapad³a decyzja, posz³y g³owice w gorê. Co siê okaza³a, by³a to wina pêkniêtej jednej szpilki :(:(:(. Teraz mam nowe uszczelki pod g³owice, nowe pod pokrywy zaworów, nowe pod kolektory, ca³y nowy uk³ad ch³odzenia i powiem tak. Nie ma bata, musi byæ wskazówka idealnie prosto, a twarde wê¿e posz³y do zoo :P. Jednak ciekawostka, cz³owiek, który to robi³ (Bracia Jagie³³o z £odzi) mówi³, ¿e w jego ilu¶letniej karierze nie mia³ takiego przypadku. Teraz siê z tego ¶miejê, ale wtedy nie by³o mi do ¶miechu :P.
    626 KM i 1010 Nm ....

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    Sk±d
    Kraków
    Teraz pytanie czy lepiej zrobiæ uszczelki czy wymieniæ silnik? Jaki jest koszt zrobienia uszczelek, je¶li zak³adam ¿e g³owica nie wymaga obróbki poza planowaniem oczywi¶cie. Po prostu zdejmuje g³owicê , zak³adam nowe uszczelki pod ni± , przy okazji pod dekle, ale one i tak s± do wymiany .

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    E38 750iL
    Sk±d
    £ód¼
    Moim zdaniem lepiej robiæ g³owice, mimo, ze np w moim przypadku wynios³o to dwa razy tyle co drugi silnik, ale ... no w³a¶nie, ale wiesz co masz, bo tak na prawdê zostaje ci do obejrzenia dó³ silnika i masz pe³ny obraz tego co masz z motorem, dobrze zrobiony i posk³adany i kolejne tysi±ce km przed toba ;.
    626 KM i 1010 Nm ....

Damian Vip Awatar vramzes
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    Sk±d
    BRALIN
    no i nie wiem co siê dzieje...ostatnio zmienia³em p³yn...niby dobrze odpowietrzone a tu kuku,ja sprawdziæ wisko albo termostat....i czemu te wê¿e tak stwardnia³y....dodam ¿e juz dobre kilka dni je¿dzi³em i by³o ok a tu dzi¶ niespodzianka...wskazówka posz³a miêdzy pion o czerwone,przelewem wylecia³a jaka¶ ilo¶æ p³ynu...co to...

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    by³o e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    Sk±d
    rogi/krosno
    jak nie masz dobrze odpowietrzonego uk³adu to visco sie nie za³±czy,je¿eli chodzi o termostat to do gor±cej wody go wrzuæ i obserwuj
    ps.ja zmienia³em ch³odnice wê¿e do niej termostat pompa wody nagrzewnica i jak teraz da³em na ciep³e powietrze to s³ychaæ wtaczaj±cy siê p³yn w nagrzewnice i na dole zbiorniczka wywrównawvczego widze powietrze (m60b30 e32)na kanale na wysoko¶ci skrzyni leciutko widaæ p³yn (nie jestem pewny czy to nie jest jaki¶ odp³yw z nagrzewnicy) dodam ze ch³odniczka nowa orygina³ oringi nowe plastikowa rurka ok
    Ostatnio edytowane przez kal!ber ; 25-09-2012 o 17:15

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar wyczyn
    Do³±czy³
    Apr 2012
    BMW
    E38 740iL
    Sk±d
    Pu³tusk
    przerabiam ten sam problem w e38 4.4l M62 tez mam twarde wê¿e i ostatnio tez mi strzelilo gumowe kolanko... kazdy mowi³ mi ze to g³owica... ja sie nie znam wiec sie nie wypowiadam.... ale jak delikatnie odkreci³em ¶rubkê od odpowietrznika ciagle jak jest rozgrzany silnik wydobywaja sie drobne bombelki... mechanik odpalil silnik jak byl zimny nie zakrecajac korka od chlodnicy po ok 10min pracy silnika z wlewu do chlodnicy poprostu kipia³ p³yn chlodniczy... ;/ i nie wiem ale chyba nie bardzo z tym jezdzic zeby nie bylo cos powazniejszego ;/ ??

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar mcdziubek
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    Ex E38 740i 4.4 - F10 528i 3.0
    Sk±d
    Windsor and Slough
    Blog
    1
    Jeszcze jedno pytanie w sprawie korka zbiorniczka.

Zakupilem oryginalny nowy korek i dzis nad ranem po zrobionej 30 kilometrowej trasie z butowaniem auta do 180kmh waz gorny chlodnicy byl bardzo twardy a z korka zadnego syczenia. W poprzednim korku syczenie bylo ale i plyn bokami widac ze szedl dlatego korek wymienilem. U mnie temp w trasie to 108 do 110 a jak stoje na swiatlach to 110. Dzis rano pod domem skoczylo do 113 i zalaczyla wiskoza, po butowaniu wiskozy temp spadlo do 105.

Wczoraj odpowietrzalem uklad no i razem po odpowietzeniu musialem dolac 2.2 litra plynu. Dzis pojechalem go przebutowac bo wczoraj zadal plynu w czasie jazdy.

Czy korek musi byc slychac po kazdym wylaczeniu silnika? Myslalem ze korek ma byc szczelny zeby nie zasysal powietrza?

Wiskoza Meyle dobra bedzie? Moze to wisko bo strasznie pozno sie u mnie zalacza. A moze termostat trzmya za dlugo i otwiera pozno?

Co zrobic? Trase zrobilem ma jednym tchu pare dni temu 250km i zadnego problemu nie bylo. Podroz do Polski zmusza mnie do sprawdzenia wszystkiego przed wyjazdem.
    Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
    E38 740i V8 ma nowego Pana.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •