Cytat Zamieszczone przez joe white
Fight, fight dawno my się nie kłócili :D. Poza tym Dzuda ma rację z tą ceną. Ja bym nie kupił e38 za 15k bo drugie tyle bym pewnie włożył żeby je naprawić. W myśl zasady : nikt nie sprzedaje dobrego auta.
Po pierwsze to żadna kłótnia, przynajmniej nie z mojej strony :) a ze zdaniem o sprzedaży się nie zgodzę. Różnie w życiu bywa.

Cytat Zamieszczone przez Dzuda
16t zl jak dla mnie to jest dolna półka cenowa jak za E38(za tyle właściciel bez problemu odda auto z ogłoszenia).Dowartościować swojego auta nie potrzebuje bo zaufaj mi że swoje e32 nie zamienił bym za auto które pokazałeś w linku ;) E32 służy mi jako auto weekendowe :)
Cóż, auto z ogłoszenia jest za 18k i w tej cenie da się znaleźć E38 z tych roczników w przyzwoitym stanie. Sam jak sprzedawałem moją 1,5 roku temu to wziąłem 19k. Nie była igłą bo miała parę pierdułek typu zagniot na błotniku, uszkodzona uszczelka przy baku czy uszkodzony czujnik (padł w dniu sprzedaży) po którym potrafiły zgasnąć zegary ale silnik, zawieszenie, wydechy wszystko było w bardzo dobrym stanie, zalane Castrolami jak mama BMW przykazała etc. I twierdzę że dziś da się trafić w podobnej cenie auto w dobrym stanie.

A takie auta jak opisywane w ogłoszeniu to widziałem ale z cenami 10-12k. (nie szukam w tych cenach żeby nie było, mam schizę że jak po drodze czy na giełdzie widzę E38 to się zatrzymuję i oglądam :) )

Cytat Zamieszczone przez Dzuda
Skoro miałeś taką lalkę z 94r to po co sprzedałeś i szukasz rok młodszego?Jestem zdania że jak się zmienia auto to na lepsze a nie na takie samo...Co innego jak byś szukał np e38 740 m62b44 z ostatnich lat produkcji...
Co ty masz z tą lalką? ;) Miałem używane auto w dobrym stanie, jeżdźące i niezawodne.
A sprzedałem bo takie jest życie, miałem mieszkać w dużym mieście i było mi inne auto potrzebne. Plany nie wypaliły to wracam do E38 :). Szukam raczej nowszego auta ale jak mi się E38 w okolicy pojawi to jadę i sprawdzam. I jak mi się trafi e38 z 94 r. które mi przypasuje kolorystycznie w dobrym stanie to wezmę a jak mi się trafi nowsze to wezmę nowsze. Tak więc nie uogólniaj swoich zasad na wszystkich innych bo każdy ma swoje podejście do tego tematu.