...dobre ;D
...ale ja to bym usiadł ze smiechu jak by mi moja niweszła ;D
...dobre ;D
...ale ja to bym usiadł ze smiechu jak by mi moja niweszła ;D
A mi do śmiechu nie było. Jak tylko kupiłem auto to sobie powiedziałem, że jeden z 3 garaży do jakich mam dostęp (żaden nie służy do garażowania aut) jest na pewno mój(!) bo bawarka na pewno nie będzie spała pod gołym niebem, jak tylko dojechałem do domu wjeżdżam na podwórze dokonać przymiarki... wysiadam z auta i patrze na te garaże... a później była wszystkim znana wiązanka ;D
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
jasne...ale nie wyobrażam sobie skośnej podłogi w garażu (gdyby to przód miałby być niżej) albo jakiejś konstrukcji najazdowej (gdyby przód miałby być wyżej) nie wspominając o wysiadaniu z auta... nie no... jakieś pochylnie w garażu to chory pomysł...a może czegoś nie rozumiem Hubertus daj tu jakiś schemat- co to za patent?Zamieszczone przez sylwekk
daję uzupełnienie do mojego postu bo właśnie wpadłem na genialny pomysł... A gdyby tak najechać bejką na płaski najazd ,który wystaje z garażu , normalnie wysiąść i pilotem uruchomić wyciągarkę która przód najazdu winduje pod sufit jednocześnie tył na roleczkach się elegancko chowa. Chcesz wyjechać to znów na dół. Ha! co wy na to? Prawa autorskie nie na sprzedaż ;D ;D ;D
Wiesławie - ja się spotkałem osobiście z 2 takimi skośnymi betonowymi podłogami - właściciel wolał się podkopać niż przebudowywać garaż, no ale...../zawsze się znajdzie jakieś ale...w jednym z przypadków przód auta lekko utonął po mocnej całonocnej ulewie;D
Ale co do patentu z platformą - jest to ciekawe, i stosowane choćby w Wiedniu, gdzie są parkingi w formie takich wielopoziomowych pseudo-garaży.
Ale koszt to by cie pewnie przeraził, bo choć patformę możesz mieć za jakieś 3-5tys (niemal każdy ślusarz zespawa i pomaluje), to siłownik hydrauliczny z wbudowaniem (a tu dla teleskopu musisz się wkopać jakieś 2-3m, to kwota rzędu od 30tys wzwyż.
...no ale miny sąsiadów - ..jak w reklamie master card ;D
Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...
Przerób wrota ;) Wytnij w nich otwór na wysokości zdeżaka, dospawaj boki i tył, chyba ze są drewniane to przykręć i masz profeske ;p hehe Oto mój profesjonalny projekt ! ;) Skończyłem architekture jak widać ;)
ZOBACZ KONIECZNIE !!!!
http://w811.wrzuta.pl/obraz/powieksz/9RveOwmRr5S
Projekt jest dla drzwi stalowych dla drewnianych moge wykonac remake ;p
Postawiłbyś bunię na hydraulicznym tłoku? Wiesz, to są węże ciśnieniowe i te sprawy, zawsze mogą pęknąć! Hydraulikę z reguły używa się do podnoszenia czegoś na chwilę. Gdyby zdarzyła się awaria to taka platforma z impetem spadła by na dół :/Zamieszczone przez Hubertus7er
Jedyna rozsądna opcja to podnośniki na ślimaku i to z jakimś zabezpieczeniem.
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!