Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Dlaczego mnie to spotkało

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    ...dobre ;D

...ale ja to bym usiadł ze smiechu jak by mi moja niweszła ;D

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    A mi do śmiechu nie było. Jak tylko kupiłem auto to sobie powiedziałem, że jeden z 3 garaży do jakich mam dostęp (żaden nie służy do garażowania aut) jest na pewno mój(!) bo bawarka na pewno nie będzie spała pod gołym niebem, jak tylko dojechałem do domu wjeżdżam na podwórze dokonać przymiarki... wysiadam z auta i patrze na te garaże... a później była wszystkim znana wiązanka ;D
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Cytat Zamieszczone przez Wiesław
    nie bardzo rozumiem...
    Wiesław, trójkąt prostokątny..... ;D
    jasne...ale nie wyobrażam sobie skośnej podłogi w garażu (gdyby to przód miałby być niżej) albo jakiejś konstrukcji najazdowej (gdyby przód miałby być wyżej) nie wspominając o wysiadaniu z auta... nie no... jakieś pochylnie w garażu to chory pomysł...a może czegoś nie rozumiem Hubertus daj tu jakiś schemat- co to za patent?

daję uzupełnienie do mojego postu bo właśnie wpadłem na genialny pomysł... A gdyby tak najechać bejką na płaski najazd ,który wystaje z garażu , normalnie wysiąść i pilotem uruchomić wyciągarkę która przód najazdu winduje pod sufit jednocześnie tył na roleczkach się elegancko chowa. Chcesz wyjechać to znów na dół. Ha! co wy na to? Prawa autorskie nie na sprzedaż ;D ;D ;D

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Wiesławie - ja się spotkałem osobiście z 2 takimi skośnymi betonowymi podłogami - właściciel wolał się podkopać niż przebudowywać garaż, no ale...../zawsze się znajdzie jakieś ale...w jednym z przypadków przód auta lekko utonął po mocnej całonocnej ulewie ;D

Ale co do patentu z platformą - jest to ciekawe, i stosowane choćby w Wiedniu, gdzie są parkingi w formie takich wielopoziomowych pseudo-garaży.

Ale koszt to by cie pewnie przeraził, bo choć patformę możesz mieć za jakieś 3-5tys (niemal każdy ślusarz zespawa i pomaluje), to siłownik hydrauliczny z wbudowaniem (a tu dla teleskopu musisz się wkopać jakieś 2-3m, to kwota rzędu od 30tys wzwyż.

...no ale miny sąsiadów - ..jak w reklamie master card ;D
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Początkujący Użytkownik
    Przerób wrota ;) Wytnij w nich otwór na wysokości zdeżaka, dospawaj boki i tył, chyba ze są drewniane to przykręć i masz profeske ;p hehe Oto mój profesjonalny projekt ! ;) Skończyłem architekture jak widać ;)

ZOBACZ KONIECZNIE !!!!

http://w811.wrzuta.pl/obraz/powieksz/9RveOwmRr5S

Początkujący Użytkownik
    Projekt jest dla drzwi stalowych dla drewnianych moge wykonac remake ;p

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    to siłownik hydrauliczny z wbudowaniem (a tu dla teleskopu musisz się wkopać jakieś 2-3m,
    Postawiłbyś bunię na hydraulicznym tłoku? Wiesz, to są węże ciśnieniowe i te sprawy, zawsze mogą pęknąć! Hydraulikę z reguły używa się do podnoszenia czegoś na chwilę. Gdyby zdarzyła się awaria to taka platforma z impetem spadła by na dół :/

Jedyna rozsądna opcja to podnośniki na ślimaku i to z jakimś zabezpieczeniem.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów