Cytat Zamieszczone przez itomek
Najgorsze jest to że nie był w stanie mi powiedzieć, czy wymieniać olej i robić jakieś tam części mechaniczne czy np. wymienić tylko olej. Mówił też że może być problem z mechatronikiem i że moze okaże się że będzie do wymiany. Mi tam to stuknięcie z 1 na 2 nie przeszkadza, tak samo jak nie przeszkadza mi takie stuknięcie jak wyhamowuję do 0. W zasadzie odczucia są identyczne. I tu i tu czasami przechodzi wszystko płynnie.
Nie powie Ci nic o mechanice bo tak jak pisaliśmy widać to będzie gdy ściągną miskę, jeżeli olej nie będzie zmęczony za bardzo i nie będzie żadnych opiłków w misce (głównie przy magnesach) to pod względem mechanicznym będzie ok.

Ja gdy robiłem pierwszą wymianę to byłem przy tym. Olej wyglądał bardzo ładnie, w ogóle nie był przepracowany, filtr też wyglądał solidnie, miska była czyściutka, nawet najmniejszej drobiny. A więc wniosek się nasuną, że poprzedni właściciel zmieniał olej i dbał o to.

Z biegami mam też minimalny problem. U mnie przy pewnych obrotach np. 2000-2500 trochę dziwnie przełącza bieg 2 na 3, dziwnie to znaczy, że czuję zmianę, może nie szarpie i nie stuka nic ale nie jest tak jak powinno być bo każdy inny bieg przełącza płynnie i szybko. Tak samo przy innych obrotach jak z tego przedziału przełączanie z 2 na 3 jest ok. Dziwna sprawa ale jest tak od zawsze (czyli ok 40kkm) i jakoś się tym nie przejmuję :) mam tylko nadzieję, że nie będzie się to pogłębiało.