Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: [ elektronika] Jak u Was działa fabryczny alarm?

Vip Vip
    BMW
    740i
    a jaki moze byc w przyblizeniu tego koszt? i do ktorego ASO najlepiej pojechac w Wawie?

Vip Vip
    BMW
    740i
    i bede wdzieczny jak mi ktos z was mi powie ktory przycisk na kluczyku jest od czego, bo z mojego juz sie nie da tego odczytac

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Cytat Zamieszczone przez Mięsny730 e38
    i bede wdzieczny jak mi ktos z was mi powie ktory przycisk na kluczyku jest od czego, bo z mojego juz sie nie da tego odczytac
    Przecież jakoś otwierasz i zamykasz autko... ;)

W moim modelu kluczyka jest tak...
    Ok. PRZYCISK DUŻY jest do zamykania samochodu (dłuższe przytrzymanie zamyka rónież szyby i szyberdach... ;) )
    MAŁY PO LEWEJ otwiera samochód (przy dłuższym przytrzymaniu otwiera też szyby do przewietrzenia samochodu w lecie... ;) )
    MAŁY PO PRAWEJ - otwiera klapę bagażnika

Polecam jednak troszkę poszukać zanim zapytasz... bo nie wszystkim starczy cierpliwości żeby ci szczegółowo wykładać co i jak mamy tu już sporo postów i warto stopniowo się z nimi zapoznać... dużo ciekawych bajerów znajdziesz... POLECAM... :D

No i programowanie kluczyka też już tu było poszukaj...
    Dreams from Dreams - 7er...

Vip Vip
    BMW
    740i
    tak, znalazlem to prog. a otwieram auto manualnie, bo jak wczesniej wspomnialem moje auto nie reaguje na syg z kluczyka, i z tad to zamieszanie :D

Vip Vip Awatar AdamBMW
    BMW
    BMW 740i Individual E38 98', BMW 745i E23 85'
    Cytat Zamieszczone przez Mięsny730 e38
    tak, znalazlem to prog. a otwieram auto manualnie, bo jak wczesniej wspomnialem moje auto nie reaguje na syg z kluczyka, i z tad to zamieszanie :D
    Przyjedz na spot 12.01.08 to może ktoś coś doradzi w temacie.
    Zawsze więcej głów :D :D :D :D .

Vip Vip
    BMW
    740i
    bardzo chetnie bym przyjechal, ale k.... nie bedzie mnie w kraju , tydzien poznie to jak najbardziej bym byl, eh! bardzo szkoda

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740ia
    Witam ! :)

Jako ,ze jest to moja pierwsza wypowiedz na tym forum ,chcialbym goraco wszystkich przywitac!

Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    Bimmer znowu śmiga :D :D :D
    Było z tym trochę kombinatoryki w ASO, ale to nie temat na forum.

Natomiast gwoli uzupełnienia - fabryczny alarm można rozbroić tylko pilotem albo pilotem i ręcznym otwarciem z kluczyka. Zależy to od bieżących ustawień.
    Czy da sie te opcje jakos zmienic w sposob manualny ,tzn za pomoca kombinacji przyciskow oraz stacyjki ?? Czy tylko poprzez polaczenie z centralnym modulem komfortu ?
    Bo szczere mowiac jest to troche glupawe rozwiazanie, ze wzgledu na to ,ze alarm rozbroi sie kiedy ktos otworzy nam zamek lamakiem...

Niedawno stalem sie szczesliwym posiadaczem E38 740iA '98r dostalem tylko dwa kluczyki oba z pilotami (3-przyciskowymi) ( te z ochydnymi gumkami ) I szczerze mowiac nie wiem czy ktos nie ma jeszcze pozostalych 2 ,bo wiem ze mozna zaprogramowac max. 4 klucze ,a raczej piloty (chyba ,ze sie myle ,to prosze mnie poprawic)
    W samochodzie jest fabryczny alarm ,ale kiedy da sie go rozbroic poprzez mechaniczna ingrencje w zamek lekko mia sie on z celem...I w tym miejscu bylbym wdzieczny za jakies sugestie na temat dodatkowego zabezpiecznia autka.Zastanawiam sie nad blokada skrzyni, ewentualnie jakis dodatkowy ukryty wylacznik.

Z gory dziekuje za odpowiedzi ,pozdrawiam ! :)

Początkujący Użytkownik Awatar budek
    Cytat Zamieszczone przez alpin
    Witam ! :)

Jako ,ze jest to moja pierwsza wypowiedz na tym forum ,chcialbym goraco wszystkich przywitac!

Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    Bimmer znowu śmiga :D :D :D
    Było z tym trochę kombinatoryki w ASO, ale to nie temat na forum.

Natomiast gwoli uzupełnienia - fabryczny alarm można rozbroić tylko pilotem albo pilotem i ręcznym otwarciem z kluczyka. Zależy to od bieżących ustawień.
    Czy da sie te opcje jakos zmienic w sposob manualny ,tzn za pomoca kombinacji przyciskow oraz stacyjki ?? Czy tylko poprzez polaczenie z centralnym modulem komfortu ?
    Bo szczere mowiac jest to troche glupawe rozwiazanie, ze wzgledu na to ,ze alarm rozbroi sie kiedy ktos otworzy nam zamek lamakiem...

Niedawno stalem sie szczesliwym posiadaczem E38 740iA '98r dostalem tylko dwa kluczyki oba z pilotami (3-przyciskowymi) ( te z ochydnymi gumkami ) I szczerze mowiac nie wiem czy ktos nie ma jeszcze pozostalych 2 ,bo wiem ze mozna zaprogramowac max. 4 klucze ,a raczej piloty (chyba ,ze sie myle ,to prosze mnie poprawic)
    W samochodzie jest fabryczny alarm ,ale kiedy da sie go rozbroic poprzez mechaniczna ingrencje w zamek lekko mia sie on z celem...I w tym miejscu bylbym wdzieczny za jakies sugestie na temat dodatkowego zabezpiecznia autka.Zastanawiam sie nad blokada skrzyni, ewentualnie jakis dodatkowy ukryty wylacznik.

Z gory dziekuje za odpowiedzi ,pozdrawiam ! :)
    pewnie że własne zabezpieczenie jest najlepsze, ale nie traktuj konstruktorów bmw jako całkowitych partaczy :) ... z tego co wiem to zamka w drzwiach nie otworzysz łamakiem, tzn. łamakiem możesz zniszczyć zamek ale on jest zbudowany na zapadkach i drzwi nie otworzysz.
    Kiedyś
    E39 523iA Touring,E38 740iA

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740ia
    Nie smial bym uwazac ich za partaczy ,chocby ze wzgledu na fakt ,iz uwazam BMW za jedyna sluszna marke z mam na codzien stycznosc z wieloma... :) co do zamkow teoretycznie masz racje i wiem o co chodzi ,ale sa sposoby na ich otwarcie.Wiec gdyby przynajmniej alarm sie przy tym nie rozbroil to byla by jedna przeszkoda dla zlodzieja wiecej.

Początkujący Użytkownik

jak wyżej

Po pierwsze z praktyki wiem że swiecąca kropka oznacza niski stan naładowania akumulatora /naładowac albo wymienic na nowy/,po drugie to grzebanie przy liczniku jeżeli wogóle to sygnalizowane jest przez świecenie kontrolki poduszki powietrznej.Nie twórzcie znowu jakis mitów na temat tej kropki bo tylko mieszacie ludziom w głowach.

Uprawnienia umieszczania postów