a jaki moze byc w przyblizeniu tego koszt? i do ktorego ASO najlepiej pojechac w Wawie?
a jaki moze byc w przyblizeniu tego koszt? i do ktorego ASO najlepiej pojechac w Wawie?
i bede wdzieczny jak mi ktos z was mi powie ktory przycisk na kluczyku jest od czego, bo z mojego juz sie nie da tego odczytac
Przecież jakoś otwierasz i zamykasz autko... ;)Zamieszczone przez Mięsny730 e38
W moim modelu kluczyka jest tak...
Ok. PRZYCISK DUŻY jest do zamykania samochodu (dłuższe przytrzymanie zamyka rónież szyby i szyberdach... ;) )
MAŁY PO LEWEJ otwiera samochód (przy dłuższym przytrzymaniu otwiera też szyby do przewietrzenia samochodu w lecie... ;) )
MAŁY PO PRAWEJ - otwiera klapę bagażnika
Polecam jednak troszkę poszukać zanim zapytasz... bo nie wszystkim starczy cierpliwości żeby ci szczegółowo wykładać co i jak mamy tu już sporo postów i warto stopniowo się z nimi zapoznać... dużo ciekawych bajerów znajdziesz... POLECAM... :D
No i programowanie kluczyka też już tu było poszukaj...
Dreams from Dreams - 7er...
tak, znalazlem to prog. a otwieram auto manualnie, bo jak wczesniej wspomnialem moje auto nie reaguje na syg z kluczyka, i z tad to zamieszanie :D
Przyjedz na spot 12.01.08 to może ktoś coś doradzi w temacie.Zamieszczone przez Mięsny730 e38
Zawsze więcej głów :D :D :D :D .
bardzo chetnie bym przyjechal, ale k.... nie bedzie mnie w kraju , tydzien poznie to jak najbardziej bym byl, eh! bardzo szkoda
Witam ! :)
Jako ,ze jest to moja pierwsza wypowiedz na tym forum ,chcialbym goraco wszystkich przywitac!
Czy da sie te opcje jakos zmienic w sposob manualny ,tzn za pomoca kombinacji przyciskow oraz stacyjki ?? Czy tylko poprzez polaczenie z centralnym modulem komfortu ?Zamieszczone przez michal_5000
Bo szczere mowiac jest to troche glupawe rozwiazanie, ze wzgledu na to ,ze alarm rozbroi sie kiedy ktos otworzy nam zamek lamakiem...
Niedawno stalem sie szczesliwym posiadaczem E38 740iA '98r dostalem tylko dwa kluczyki oba z pilotami (3-przyciskowymi) ( te z ochydnymi gumkami ) I szczerze mowiac nie wiem czy ktos nie ma jeszcze pozostalych 2 ,bo wiem ze mozna zaprogramowac max. 4 klucze ,a raczej piloty (chyba ,ze sie myle ,to prosze mnie poprawic)
W samochodzie jest fabryczny alarm ,ale kiedy da sie go rozbroic poprzez mechaniczna ingrencje w zamek lekko mia sie on z celem...I w tym miejscu bylbym wdzieczny za jakies sugestie na temat dodatkowego zabezpiecznia autka.Zastanawiam sie nad blokada skrzyni, ewentualnie jakis dodatkowy ukryty wylacznik.
Z gory dziekuje za odpowiedzi ,pozdrawiam ! :)
pewnie że własne zabezpieczenie jest najlepsze, ale nie traktuj konstruktorów bmw jako całkowitych partaczy :) ... z tego co wiem to zamka w drzwiach nie otworzysz łamakiem, tzn. łamakiem możesz zniszczyć zamek ale on jest zbudowany na zapadkach i drzwi nie otworzysz.Zamieszczone przez alpin
Kiedyś
E39 523iA Touring,E38 740iA
Nie smial bym uwazac ich za partaczy ,chocby ze wzgledu na fakt ,iz uwazam BMW za jedyna sluszna marke z mam na codzien stycznosc z wieloma... :) co do zamkow teoretycznie masz racje i wiem o co chodzi ,ale sa sposoby na ich otwarcie.Wiec gdyby przynajmniej alarm sie przy tym nie rozbroil to byla by jedna przeszkoda dla zlodzieja wiecej.
Po pierwsze z praktyki wiem że swiecąca kropka oznacza niski stan naładowania akumulatora /naładowac albo wymienic na nowy/,po drugie to grzebanie przy liczniku jeżeli wogóle to sygnalizowane jest przez świecenie kontrolki poduszki powietrznej.Nie twórzcie znowu jakis mitów na temat tej kropki bo tylko mieszacie ludziom w głowach.