Cytat Zamieszczone przez LoOkas
Podepnę się po co zakładać nowy temat.
A do E32 735i jaki aku powinien być, u siebie mam oryginał BMW 90Ah.

I czy te opcje u mnie maja jakiś wpływ że musi być mocniejszy:

S528A AUTOMATIC AIR RECIRCULATION CONTROL(AUC) Autom. kontrola obiegu powietrza
S537A PARK VENTILATION Wentylacja na postoju
S571A BOOSTED POWER SUPPLY Silniejsze zasilanie prądem
Większy alternator zdarza się spotkać w autach które nie posiadają w/w opcji. Trudno zgadnąć czym kierowało się BMW przy wyborze opcji 571, być może była to pozycja na liście którą można było zaznaczyć przy zamówieniu auta?

AUC teoretycznie powinno przejśc na obieg zamknięty w momencie gdy "kontrola obiegu powietrza" wykaże że nie odpowiada ono jakimś tam parametrom (zadymione otoczenie).
W praktyce jednak nie spotkałem się z działającym AUC, ciężko stwierdzić jak ten system ma działać poprawnie - może ktoś na forum ma to w swoim aucie sprawne i działające to się wypowie?
AUC nie ma nic do większego poboru prądu w aucie, jest to jedynie system który miał za zadanie ulepszyć działanie IKHA.

537 czyli wentylacja na postoju - częsciej nazywana po prostu przewietrzaniem, występuje zawsze przy WEBASTO czyli ogrzewaniu postojowym. Webasto natomiast korzysta z dodatkowego mniejszego akumulatora w bagażniku.

Zakładam że samo przewietrzanie bez ogrzewania postojowego także musi korzystać z drugiego akumulatora, tak więc tutaj jest odpowiedź na twoje pytanie.